Challenge: It's healthy time again!

Ik had mezelf beloofd om, wanneer ik meer tijd had, gezonder te gaan leven. En ik geloof dat dit het moment is, ik heb meer dan genoeg tijd. Voor mezelf en mijn fibromyalgie is het gewoon goed om zo gezond mogelijk te leven. Dus dat ga ik dan maar doen! Ik heb een uitdaging voor mezelf.


Via weheartit.com

Conditie
Het is dramatisch, mijn conditie. Heb ik even geluk dat ik sporten leuk vind! Ik ga weer beginnen met sporten, helaas vind ik vooral het beginnen moeilijk. Maar een sportmaatje vinden op mijn niveau is ook niet zo’n succes geweest. Hoewel ik zelfs voor een fibromyalgie patient een zielige conditie heb, ga ik eens laten zien dat dat beter kan. Ik wil een conditie waar die gemiddelde fibropatient u tegen zegt!


Via weaheartit.com

Food
Ook op dit gebied kan het stukken beter.  De laatste tijd heb ik alles gewoon in m’n mond gestoken met m’n verstand op nul. Natuurlijk is gezond eten gewoon veel beter voor me. 100% gezond kun je nooit eten (vooral niet als je aan alle fibro- eisen wilt voldoen, haha!), maar beter kan het op dit moment zeker. Ongezond eten of drinken is toegestaan, maar ik móet ervan genieten. Als iemand nog simpele lekkere gezonde recepten heeft, tell me!


Via weheartit.com

Medicijnen
Zelf zie ik hier niet zo’n probleem, maar de huisarts maakte zich zorgen over de hoeveelheid pijnstillers die ik gebruik. Voor iemand die zo veel pijn heeft als ik is het helemaal niet veel, eerder weinig, maar goed. De dokter beweert dat ik verslaafd ben en dat ik afkickverschijnselen zou krijgen als ik ga minderen of stoppen. Geloof ik niet in. Ik zal weleens laten zien dat ik niet verslaafd ben!

Een gezonder leven dus. Volgens mij is dat een heel goed idee. Ik ben benieuwd wat ik ervan ga maken, ik ga mijn best doen. Ik probeer het vol te houden, maar het mag niet ten koste gaan van de kwaliteit van leven. Ik kan zonder pijnstillers, dat is een feit, maar als ik dan enkel in bed lig dan wil ik dat natuurlijk niet. Hoe gezond leef jij?

8 reacties

 1. Desi 2 augustus 2011 / 21:58

  Succes met je challenge. Super goed! Ik denk dat veel beweging en gezonde voeding al zoveel effect heeft op je voeding.
  Hou je ons op de hoogte hoe het gaat?

 2. Laura 3 augustus 2011 / 07:09

  Succes!

  Nog een tip voor het gezond eten: ik hou voor mezelf altijd de doordeweeks/weekend-regel aan. Van maandag t/m vrijdag geen snacks, alcohol en andere ongezonde dingen, op zaterdag en zondag mag dat wel (en evt. vrijdagavond). Niet alleen gezonder, maar je geniet er ook nog eens meer van!

 3. manja 3 augustus 2011 / 07:29

  Succes ermee! Had je mn tip van vorige week nog gelezen in de comments? Yoga voor fybromyalgie patienten, was een artikel op nu.nl…

 4. Anne 3 augustus 2011 / 07:39

  Succes! Wel rustig afbouwen met de pijnstillers hoor. Ik weet niet wat voor pijnstillers je gebruikt, maar het kan fout gaan. Een vriendin van mij nam Tramadol voor haar hernia en mocht ineens stoppen van haar dokter. Toen gebeurden er allemaal nare dingen. Ze kreeg paniekaanvallen en werd depressief. Ze is een tijdje in therapie geweest en heeft anti depressiva moeten slikken om er weer bovenop te komen. Ze is nu al langer dan een half jaar bezig met opnieuw de tramadol afbouwen (ik geloof dat ze nu bijna niks meer slikt) Sorry voor het horrorverhaal, maar sindsdien maak ik me zorgen om medicijngebruik.

 5. Nathalie 3 augustus 2011 / 10:41

  Ik eet best gezond.Ben gek op groenten. Eet liever een stukje vis dan vlees en helemaal niet is ook prima voor af en toe. Ben langzaam aan mijn receptenaanbod voor veganistisch en vegetarisch eten aan het uitbreiden. Heb daarvoor een hele leuke website gevonden. De meeste mensen die namelijk vega of vegan eten hebben meer energie en voelen zich fijner in hun vel. Los daarvan vind ik groenten sowieso heel erg lekker. Maar ik neem ook gewoon vaak iets lekkers. Vaak hartig, niet zoet!
  Ik drink altijd pure sapjes en kruidenthee met honing. Ga wandelen als het weer lekker is. En voor de rest gebruik ik zo min mogelijk medicijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.