Challenge: outfits voor deze week

Winkelen vind ik heerlijk, kleding kijken, aanpassen, erover wegdromen. Bekijken op Pinterest, Lookbook en blogs vind ik ook heerlijk. Oneindig veel webshops rondstruinen (nouja, figuurlijk dan), ik houd ervan! En als ik ‘s ochtends wakker word, dan pak ik het bovenste van de stapel en maak ik er een outfit van die ‘altijd goed’ is, waarmee ik de plank in elk geval niet mis sla. Wat dat betreft ben ik net een vent. Vervolgens wissel ik nog 3 keer van outfit, want ja… het was toch niet helemaal perfect. Wat dat betreft ben ik dan toch weer een typische vrouw.

Om gek van te worden! Daar moet ik echt eens iets aan doen…

Maandag

Ik vind kleding heel erg leuk, maar niet op het moment dat ik helemaal geen tijd heb voor kleding en gewoon zo snel mogelijk klaar wil zijn. De oplossing? Eigenlijk heel simpel; deze week stelde ik van tevoren mijn outfits voor de hele week samen.

Spullen bij elkaar pakken, even een kiekje maken, en op de geplande dag precies zo uit de kast trekken. Eitje! En leuk voor jullie: ik laat de foto’s gewoon ook aan jullie zien!

Dinsdag

Woensdag (= thuisblijfdag, vandaar de pantoffels/nepuggs)

Donderdag

Vrijdag

Het is wel gelukt, maar ik heb mezelf toegestaan om te ruilen. Op bepaalde werkdagen kon ik bijvoorbeeld geen hakjes aan, waardoor ik een outfit met platte schoenen heb gepakt. Maar da’s alsnog best goed, vind ik zelf! Misschien heb ik gewoon meer leuke platte schoenen nodig… Het scheelt een hoop tijd (tenzij ik vind dat ik een outfit moet veranderen. Die riem bij de donderdagoutfit vond ik toch niet zo leuk. Hoewel dat ook gauw was besloten, haha).

Nu mag ik van mezelf ook best wel iets meer bijzondere dingen uit de kast gaan trekken, maar dit experiment is in elk geval geslaagd! Hoe kies jij je kleding uit? Een dag van tevoren, pak je het bovenste van de stapel of ben je ook altijd te veel tijd kwijt aan het uitkiezen van een leuke outfit?

DELEN:

35 reacties

 1. Kelly Caresse 28 februari 2013 / 07:05

  Wat een leuke tip om dit op doe manier vooruit te plannen! Hang je de outfits dan zo met hanger en in de kast? Ik doe meestal ook in de ochtend pas bepalen wat ik aandoe en soms zijn dat last minute keuzes haha

 2. Suzanne 28 februari 2013 / 07:27

  Ik kan niet vooruit bepalen wat ik draag, ik weet van mezelf dat ik toch wel weer wissel. ik moet gewoon ‘s ochtends kijken wat het word. Maar wel erg leuk gedaan. Volgende keer outfit foto’s? ๐Ÿ˜‰

 3. Ashleey 28 februari 2013 / 07:35

  Super toffe tip! Erg handig, maar ik gebruik soms bijvoorbeeld een vest 2x in de week en een broek ook hah.a

 4. Martina 28 februari 2013 / 07:35

  Ik leg mijn kledingsetjes altijd de avond ervoor al klaar ๐Ÿ™‚

 5. Anne Solveig 28 februari 2013 / 07:50

  Handig dit! Ik heb net geshopt dus ik hoef voorlopig niet te twijfelen over wat ik aantrek, maar dit is echt heel handig!

 6. Leoni 28 februari 2013 / 08:34

  Wat handig! Alleen wanneer ik alles voor een week ga samenstellen ik op die dag toch wat anders aan trek. Want het ligt net aan mijn bui. Daarom vind ik het ook helemaal niet erg dat ik werkkleding heb.

 7. Stephanie 28 februari 2013 / 08:35

  Lijkt me veel tijd kosten ‘s ochtends maar ik bepaal het toch liever per dag denk ik. De ene dag heb ik zin in een lekkere grote trui en de volgende dag weer in een netjes colbertje. Dit bepaal ik dus liever per dag.

 8. Hester 28 februari 2013 / 08:38

  Ik bedenk meestal op zondag wel een aantal dingen die ik aankomende week dan weer wil gaan dragen, vind het wel fijn om ‘iets’ te weten voor de volgende dag. Maar ik heb ook heel vaak dat ik dan opsta en helemaal geen zin heb in datgene wat ik had gepland, haha. Maar ik ben ook echt zo’n tutje die nooit twee dagen achter elkaar hetzelfde draagt, of twee dagen achter elkaar een blazer ofzo.

 9. anouschka 28 februari 2013 / 09:15

  Die zwarte laarsjes met hak zijn echt super! Leuke outfits heb je samen gesteld. Ik zoek elke ochtend mijn outfit bij elkaar. Dat duurt ongeveer 20 minuten. Shame on me! Dan wissel ik zo’n 3 keer van outfit om vervolgens weer bij de eerste uit te komen. Ik heb weleens geprobeerd om een avond van te voren mijn outfit klaar te leggen. Dat gaf ik al gauw op ๐Ÿ˜‰ aangezien het dan niet bij mijn stemming paste. Dus die 20 minuten in de ochtend zijn zeker nodig ๐Ÿ˜‰ liefs

 10. Veere 28 februari 2013 / 10:48

  Leuke post! ๐Ÿ™‚ Ik vind outfit 2 het leukste! Liefs

 11. Anna 28 februari 2013 / 10:50

  Ik stel mijn outfit meestal de avond ervoor samen! Vooral als ik (heel) erg vroeg moet opstaan…

 12. annouska 28 februari 2013 / 10:58

  Lastig he soms keuzes maken, ik moet mijn kast hoognodig aanvullen dus ik zit elke dag met hetzelfde dilemma.

 13. Anne 28 februari 2013 / 11:01

  Goed idee! Ik heb ook altijd dat wat-trek-ik-aan dilemma. Zelf leg ik meestal de avond van te voren mijn outfit aan, want dan kan ik goed inschatten wat voor dag de volgende gaat worden. Met veel last-minute afspraken en ideeen weet ik dat namelijk nooit precies zeker ver vantevoren.

 14. LounaBeauty 28 februari 2013 / 11:29

  Ik vind klaarleggen van kleding altijd lastig. Mijn bui wisselt. ๐Ÿ™‚ Maar misschien geeft het rust en moet ik het proberen. hihi

 15. Lianne 28 februari 2013 / 11:49

  Dit klinkt heel handig maar mijn kleding hangt heel erg af van hoe ik me voel dus ik zou het uiteindelijk toch nog steeds gaan omwisselen. Verloren energie om van te voren alles uit te zoeken dus en uiteindelijk beland het allemaal op een grote stapel met een enorme zooi tot gevolg. Ik ken mezelf te goed, haha

 16. Kirsten 28 februari 2013 / 11:51

  Ik heb t een keer geprobeerd maar t werkt niet voor mij ๐Ÿ™

 17. Simone 28 februari 2013 / 12:27

  Leuk! Ik ken het dilemma, maar ook al leg ik het klaar voor de volgende dag, ik pak altijd dat uit de kast waar mijn bui naar staat haha!

 18. Kelly 28 februari 2013 / 13:18

  Zo, dit bespaart vast veel stress en tijd! Ik pas m’n kleding altijd een beetje aan op wat ik die dag ga doen. Als ik thuis aan school werk, pak ik mijn meest comfy broek en top, als ik naar school moet iets leuks met makkelijke schoenen en als ik een feestje heb, pak ik uit met accessoires en hakken! ๐Ÿ™‚

 19. Miss Newthing 28 februari 2013 / 13:59

  Ik heb die enkellaarsjes ook!!

  Trouwens wel super knap dat je voor elke dag alvast een setje kleding klaar kan leggen.. En dan ook nog elke dag wat anders. ik doe wel eens twee dagen hetzelfde aan…

  • Lisanneleeft 28 februari 2013 / 17:20

   Hihi, leuk zijn ze he! Passen echt overal bij ๐Ÿ˜›
   Met 2 dagen hetzelfde is toch ook niets mis? ๐Ÿ˜€ (waarom doe ik dat eigenlijk niet?!)

 20. Emilia 28 februari 2013 / 14:24

  Dat is nog eens een slim idee, gewoon in het weekend je outfits samenstellen voor de hele week, zodat je daarna 7 dagen ‘s ochtends niet in tijdnood komt haha. Alleen wel een beetje lastig met het Nederlandse weer, dat kan altijd ineens omslaan en dan zijn je outfits ineens allemaal te koud of warm hihi.
  Ik vind je outfit van donderdag trouwens erg leuk, tof met die riem erbij. ๐Ÿ™‚

 21. Roxanne 28 februari 2013 / 15:41

  Leuk! Ik vind je zwarte en grijze laarsjes leuk! ๐Ÿ™‚ Ik ben dol op zulke schoenen.

 22. Lindsey 28 februari 2013 / 16:12

  De stijl die je laat zien komt aardig overeen met die van mijzelf. Het ligt wel an mijn bui wat ik op een dag aantrek. Ik werk in een ziekenhuis dus heb wel altijd een uniform aan en geen sieraden. Soms wel eens jammer als ik echt zin heb om een leuke outfit aan te doen. In de avond heb ik vaak sportkleding aan omdat ik fanatiek sporter/zwemmer ben. Dus ik wissel ook nog eens drie keer per dag van kleding haha

 23. Debbie Peteri 28 februari 2013 / 20:37

  Ik heb altijd de intentie om de avond ervoor mijn outfit uit te zoeken รฉn klaar te leggen, maar daar heb ik dan toch nooit zin in en dan ben ik in de ochtend steevast aan het stressen. Voordat ik ga slapen probeer ik nu wel even te bedenken wat ik de volgende dag aan zou kunnen trekken, maar vanmorgen greep ik alweer mis. Lag hetgeen ik bedacht had in de was…… ๐Ÿ™

 24. Wendy 28 februari 2013 / 23:20

  Ik heb momenteel weinig te kiezen. Ik heb gewoon niet zo heel veel wat voor dit weer en mijn werk geschikt is. Tijd om te gaan winkelen dus…

 25. Simone 1 maart 2013 / 00:41

  Handig! Voor mij zou het niet goed zijn als ik dat allemaal van te voren plan. Ik moet alles wat meer op me af laten komen en wat minder forceren ๐Ÿ˜‰ Ik vind jouw grijze jeans super mooi! Waar heb je die gekocht??

 26. Tamarah 1 maart 2013 / 09:25

  Ik vind kleren combineren best moeilijk! Ik kan dan ook lang voor de kast staan en niet weten wat ik moet aantrekken! Ik heb wel eens bedacht om foto’s te maken van kledingcombinaties die ik leuk vind en die op de kast te hangen, zodat wanneer ik geen inspiratie heb dan makkelijk een leuke outfit kan kiezen!

 27. Petra 1 maart 2013 / 10:39

  hahaha tja, ik kies meestal gewoon wat er voor het grijpen ligt, vooral als ik snel moet. En dat moet meestal, met een ongeduldige Peuter naast me. Maar soms…. maak ik er echt iets van. En dan voel ik me wel veel beter. Toch iets vaker doen dus ๐Ÿ™‚

 28. natanja 1 maart 2013 / 21:04

  hoi lisanne

  erg leuk oufits , ik haal altijd erg veel inspratie uit
  jou oufits , ook al ben ik wat kleiner en voller ;p;D

 29. Marieke 3 maart 2013 / 12:25

  Ah, dit heb ik ook weleens geprobeerd! Maar dan toch trek ik uiteindelijk iets anders aan.. Ik ben echt vreselijk wat dat betreft haha. Leuk om zo te zien in een post!

 30. Anne 3 maart 2013 / 18:55

  Altijd de avond van tevoren. En nu ik weer naar school ga merk ik dat ik minder creatief word. Toch jammer, want nu zijn er juist eens mensen die mijn outfits zien. :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.