Close-up filter van Ebay (+ foto's die ik ermee maakte!)

Als je zelf een spiegelreflexcamera hebt en geen lens die heel ver kan inzoomen dan ken je dit probleem wel: je kan niet dichtbij genoeg komen. Bij mij komt het niet heel vaak voor, maar als het eens voorkomt dan moet ik een foto maken, en deze achteraf kleiner knippen. Geen verschrikkelijk probleem, maar het is natuurlijk beter als je in een keer een goede foto kan maken! In deze blogpost bij Lotte las ik een tijd geleden over de super budgetproof zoom filters die ze op Ebay had besteld. Ik werd enthousiast en bestelde er een paar!

ebay-filter-6

Ik bestelde de set die Lotte ook heeft voor mijn 50mm lens en ik bestelde er eentje voor de zoomlens die ik gebruik (17-85mm). Die eerste kwam nooit aan en daarvan heb ik inmiddels mijn geld terug, de tweede heb ik al wel een tijd binnen en het is echt onwijs leuk om ermee te spelen!

Zoals ik al zei is het een zoomfilter/close-up filter. Deze kun je op je camera draaien en dan zoomt hij in en kun je meteen veel dichter bij het object komen zonder dat het onscherp wordt. Je hebt verschillende sterkten, ik heb de +4 versie! Je hebt ongetwijfeld ook professionele uitvoeringen, maar ik heb er dus eentje van ongeveer €3,50 inclusief verzenden van Ebay. Erg handig voor wanneer je verder wil zoomen met bijvoorbeeld je kitlens, maar geen geld wil uitgeven aan een nieuwe lens die verder kan inzoomen. Dan is dit een erg fijne betaalbare oplossing!

De foto’s die ik maakte met het close-up filter van Ebay

Het is onwijs leuk om hiermee te spelen! Het geeft net een gevoel alsof je een compleet nieuwe lens hebt, als je naar de effecten kijkt, haha.

ebay-filter-5

ebay-filter-4

ebay-filter-2

ebay-filter-1

Wil je nu ook zo’n filter bestellen? Let dan goed op welk formaat je moet hebben. Elke lens heeft een ander formaat, dit staat vaak op de lens! Daar moet je dus ook naar zoeken als je gaat kijken op Ebay. De link van mijn filter kan ik niet meer terugvinden, maar er staan oneindig veel filters op Ebay voor een zeer betaalbaar prijsje!

Mocht je ook een 50mm 1.8 lens hebben (hiervoor heb je het formaat 52mm nodig), ik heb inmiddels deze set besteld op Ebay, met een +1, +2, +4 en +10 filter in een tasje. Daar was ik in totaal nog geen 10 euro voor kwijt! Nu hopen dat deze wel aankomt, haha (daar ga ik wel vanuit hoor, de verkoper heeft gewoon goede beoordelingen)

Haha, ik was zo enthousiast dat ik dit toch graag aan jullie wilde laten zien! Misschien niet voor iedereen van toepassing (lang niet iedereen heeft een spiegelreflex camera natuurlijk), maar ik hoop dat je het alsnog leuk vond om te lezen. Wat vind jij van mijn geweldig kunstige foto’s?

DELEN:

45 reacties

 1. Marion 18 maart 2014 / 06:39

  Had daar al eens eerder van gehoord! Leuk om nu eens te zien wat ze precies bedoelde. Ik heb zelf wel een fikse lens op mijn Canon, maar dit is ideaal voor als je deze maar af en toe zou gebruiken. Hele goede tip, Lisanne! En ja, prachtige foto’s!

 2. Todayslife 18 maart 2014 / 07:04

  Dit lijkt me onwijs handig! Leuk dat het lekker betaalbaar is!

 3. Geertje 18 maart 2014 / 07:10

  hmmm, is toch een stuk goedkoper dan een hele nieuwe lens aanschaffen.. Ga snel eens zoeken voor mijn nikon…

 4. Marloes 18 maart 2014 / 07:17

  Prachtige foto’s. Ik heb sinds zaterdag ook een 50mm lens, en wil hier ook graag close up filters voor bestellen!

 5. Frauke 18 maart 2014 / 07:20

  Leuk hè, die filters! Ik gebruik ze vrijwel altijd voor productfoto’s en met name dan voor swatches. Ze maken het fotograferen van dichtbij zo lekker gemakkelijk :D!

 6. Healthy Mommy 18 maart 2014 / 07:21

  Jaaa.. Dit soort filters hebben wij ook meteen gekocht bij de aanschaf van de camera. Leuk en handig! Variëren is dan zoveel makkelijker, echter merk ik wel dat je ze snel ‘vergeet’..

 7. Manon 18 maart 2014 / 07:28

  Wat een leuke gadget om bij je camera te hebben! Ik vind dat je mooie foto’s hebt gemaakt! Vooral die narcis vind ik echt lief <3

 8. Lauriëtte 18 maart 2014 / 07:29

  Ik zit er ook al een tijdje aan te denken om deze filter te kopen! Geeft prachtige resultaten!

 9. Debbie 18 maart 2014 / 07:31

  Leuk, ik heb er ook besteld bij Miniinthebox.com. Ze zijn onderweg! Ben benieuwd wat ik ermee kan doen.

 10. Kelly Caresse 18 maart 2014 / 07:39

  Wat een super goede budget proof tip! De foto’s zien er erg goed uit vind ik 😉 leuk voor mijn canon spiegelreflex camera

 11. Dagmar 18 maart 2014 / 07:59

  Wauw super mooie foto’s heb je ermee gemaakt! Ideaal dat het zo goedkoop is en je er een prachtig effect voor terugkrijgt 🙂 Xx

 12. Ilse 18 maart 2014 / 07:59

  Levert prachtige beelden op!
  Ik heb zelf geen spiegelreflexcamera, dus ik ben er niets mee, maar ik denk dat dit een goede tip is voor heel veel meiden die er wel één hebben.

 13. Elize 18 maart 2014 / 08:34

  Inderdaad erg handig! M’n vriend heeft ze ook (wel andere, maar hetzelfde idee/nut). Hij kreeg ze gratis mee toen hij iets anders voor z’n camera 2e hands kocht, ideaal!

 14. Susanne 18 maart 2014 / 09:06

  Ik had ook die blogpost bij Lotte gezien. Nu ik deze foto’s ook weer zie begin in steeds harder te balen dat ik geen spiegelreflexcamera heb. Ze zijn zo duuur 🙁 Maar het lijkt me echt een hele uitkomst!

 15. Alyssa 18 maart 2014 / 09:08

  Wat een mooie foto’s heb je ermee gemaakt! Ik heb ‘m ook besteld, maar mijn toestel werkt niet meer wanneer die lens erop zit. Dus ik dacht eigenlijk dat het gewoon zooi was dat niet werkt. Misschien moet ik het straks nog maar eens proberen…

  • Lisanneleeft 18 maart 2014 / 11:42

   Ik dacht eerst ook dat hij niet werkte, maar ik zat te ver van het object af. Met zo’n filter kun (moet) je ineens van veel dichterbij je foto’s nemen!

 16. alexa 18 maart 2014 / 09:42

  Ziet er heel goed uit! Mooie foto’s ook!

 17. Chantal 18 maart 2014 / 10:17

  Wat een mooie foto’s heb je er mee gemaakt. Ik ben benieuwd naar wat voor een foto;s je er nog meer mee gaat maken 🙂

 18. Tiffany 18 maart 2014 / 11:21

  Ik heb geen spiegelreflexcamera, maar vind dit wel een ontzettend leerrijk artikel! Kan nog van pas komen in de toekomst. Mooi effect krijg je hiermee! Heel fijne foto’s, erg lente-gericht 🙂

 19. Mariska 18 maart 2014 / 11:26

  Wat een goede uitvinding! Ik binnenkort eens kijken, want dit is wel iets voor mijn foodfotografie! Komt die sterke vervaagde achtergrond automatisch bij die lens?

  • Lisanneleeft 18 maart 2014 / 12:50

   Dat durf ik niet te zeggen, ik weet namelijk niet waardoor het komt! Het valt me wel op dat veel foto’s die ik maak met het filter dat effect vrij sterk hebben, ik denk dat het filter er wel mee te maken heeft dus… maar hoe het precies zit dat weet ik niet, haha.

   • Mariska 25 maart 2014 / 12:49

    Thanks voor je antwoord! Ik ga het ook maar eens proberen denk ik. Heb je toevallig nog een linkje van je +4 lens? Ik kan alleen de setjes vinden op eBay, en wil er graag eerst eentje proberen…

    • Lisanneleeft 25 maart 2014 / 14:01

     Heeft jouw lens dezelfde diameter als de mijne?
     Als je zoekt op +4 close up filter, het formaat dat je nodig hebt, en vervolgens selecteert op nu kopen – prijs+verzendkosten laagste prijs bovenaan dan moeten ze eruit komen! 🙂

 20. Kimberly 18 maart 2014 / 11:53

  De foto’s zijn echt mooi zeg! Ik wil ook nog zo’n setje voor mijn 50mm! Ik ga snel eens opzoek 😀

 21. Fleur 18 maart 2014 / 12:07

  Wauw, wat een mooie foto’s kan je daar mee maken! Ik hoop hem ook binnenkort binnen te krijgen aangezien ik hem ook heb besteld een tijdje terug.

 22. Aurelie 18 maart 2014 / 13:38

  Wauw, die foto met de narcissen is echt super mooi.

 23. Hester 18 maart 2014 / 17:55

  Er zit wel een beetje een ‘filter’/effect over de foto heen vind ik, maar het lijkt me wel erg handig! Ik heb een 18-55 kitlens (17-85 klinkt nog beter trouwens! Maar vind ik dan weer niet de moeite waard om los te kopen), daar zou ik ze niet zo snel voor kopen al is het bereik niet enorm, maar ik wil binnenkort de 50mm 1.8 kopen en dan lijken deze me wel erg handig. Bedoel je in de zin ‘Mocht je ook een 55mm 1.8 lens hebben…’ trouwens niet 50mm?

  • Lisanneleeft 18 maart 2014 / 18:08

   Ja, de 50mm bedoel ik natuurlijk, foutje! Heb het even aangepast 🙂

   Ik heb de 17-85 gekocht omdat ik gek werd van de kitlens: ik wilde steeds net iets verder zoomen dan kon, haha! Maar de kitlens is wel lekker licht, deze is een stuk zwaarder (enige nadeel van deze lens, haha)

 24. Merel 18 maart 2014 / 19:58

  Wauw, het ziet er echt superprofi uit. Ik begrijp alleen niet hoe ik kan vinden wat voor lens ik heb en welke zoomlens ik dan nodig heb, haha! Even vriendje om hulp vragen, I guess :p.

 25. Luuke 18 maart 2014 / 21:17

  Je kunt zo’n prachtige foto’s maken met zo’n filter. Ik wil er ook wel eentje, maar dan moet ik eerst maar eens een fatsoenlijke camera kopen… :p

 26. Anne 23 maart 2014 / 18:56

  Mijn lens heeft niet zo’n gangbare diameter (62 mm geloof ik, even uit mn hoofd)

 27. Thuisfrontmrs 30 maart 2014 / 13:26

  Ik ben altijd bang dat het bestellen via ebay niet gaat werken, misschien moet ik toch eens van mijn geloof af stappen 🙂

 28. Manou 2 april 2014 / 18:50

  Handig zeg! Ik heb zelf een 70-300mm lens en kan soms nét niet dichtbij genoeg fotograferen.
  Erg jammer en frustrerend. Zo’n zoomlens is onwijs handig maar uiteindelijk wil je soms écht macro fotograferen.
  Ik ga zeker kijken bij Ebay!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.