Counting my blessings #1

Vandaag is de dag dat ik begin met een nieuwe rubriek! Ik werd geïnspireerd door een aantal andere blogs (meer info hier te vinden!) en de bedoeling is dus dat je elke week je zegeningen gaat tellen. Gewoon, omdat er zo veel mooie dingen in het leven zijn! We staan lang niet altijd even goed stil bij alle mooie dingen die er zijn en door middel van blogs als deze komen ze meer naar de voorgrond. Liefde voor de simpele dingen die het leven zo leuk maken!

De royale bakken fruit die ik deze week at

Jullie weten dat ik sinds het sapvasten gezonder eet (althans, dat heb je hier kunnen lezen). De bakken fruit die eigenlijk iets te vol zitten, gevuld met verschillende dingen, die zijn het fijnste. Vooral als ze dan ook nog zulke vrolijke kleurtjes hebben en een mooi plaatje als deze opleveren. Hier kan ik ultiem van genieten!

Weer even muziekjes kunnen luisteren

Gisteren had ik een momentje waarop ik weer even muziek kon luisteren. Normaal heb ik hoofdpijn, oorpijn, nekpijn, waardoor muziek niet altijd even fijn is. Soms heb ik momenten dat muziek luisteren gewoon kan zonder al te veel pijn. Zodat ik er echt van kan genieten! Dat is zooooooo fijn….

Het zonnetje dat nog even gedag kwam zeggen

Het heeft gewaaid (gestormd zou je bijna kunnen zeggen hier in Den Helder), geregend, het weer heeft ons boos aangekeken. Als de zon zich dan even laat zien, dan tovert die gegarandeerd een glimlach op mijn gezicht!

Zondigen

Een paar patatjes met mayo, een MC Flurry en een paar biertjes. O-zo-slecht, maar o-zo-lekker. Wat heb ik hiervan genoten! Nu natuurlijk weer gewoon op de gezonde toer verder 🙂

Pakketjes op komst!

Het is zo leuk, al die pakketjes! Ik bestelde deze nagellakjes en kreeg ze binnen. Verder zijn er nog veel meer pakketjes op komst. En wat is er nu leuker dan thuis zijn en weten dat er elk moment een pakketje kan komen? Ik houd echt van dat gevoel 😀

Keuze luxeproblemen

Het klinkt heel stom, want ik noem het problemen. Maar hoe fijn is het om nieuwe nagellak op te gaan doen en niet kunnen kiezen omdat er zo veel leuke kleurtjes zijn? Of dat je voor je kledingkast staat en je niet kan kiezen welke leuke outfit je voor die dag kiest? Of kiezen welk blogje ik morgen online zet? Het is heerlijk om een overvloed aan keus te hebben!

Gewone dingen doen

In de auto kunnen stappen bij Tim en heen rijden waar we ook maar heen willen. Een hele gezellige avond hebben met vrienden. Lekker dansen. Werken. Mooie foto’s maken bij zonsondergang. Zelf eten kunnen klaarmaken. Blogjes maken. Gewoon, lekker doen wat ik wil doen, die vrijheid hebben!

Überhaupt is het doen van dingen gewoon heel fijn. Bij mij is het niet vanzelfsprekend dat ik elke dag iets kan doen. Er zijn momenten geweest dat ik bijna niets kon. Daarom des te fijner dat ik nu meestal zelfs meerdere fijne dingen op een dag kan doen. Want dat is waar ik gelukkig van word; dingen doen.

Foto’s terugvinden, maken en bekijken

Ik maakte vrijdag foto’s bij een opening van een theehuis, daarna kreeg ik een nieuwe lens binnen en maakte ik nog veel meer foto’s. Vervolgens ging ik op zoek naar een foto van mezelf omdat ik die nodig had. En toen kwam ik dit exemplaar tegen. Ik vind hem leuk! Alle foto’s in dit artikel (op deze laatste na) zijn ook gemaakt met mijn nieuwe lens 😀

Ik kan zeggen dat deze week echt heel erg fijn was. Om zo veel redenen! Dus… ik hoor graag wat jullie van deze nieuwe ‘counting my blessings’ vinden! En als je het leuk vindt, doe gerust mee met het tellen van je zegeningen op jouw blog, vind ik leuk.

17 reacties

 1. Hester 8 oktober 2012 / 08:29

  Oh, misschien ga ik dit ook wel een keertje doen! Leuk. Die foto van jou is inderdaad mooi. Ik werd helemaal blij omdat ik gister een fotokarton heb gemaakt, een karton met allemaal fotohoekjes en 32 foto’s erin. Ziet er zo leuk uit, ik wilde m’n lamp gister niet uit doen 🙂

 2. Chantal 8 oktober 2012 / 09:25

  Wat heerlijk om te lezen Lisanne, al die fijne momentjes!

 3. Roseary 8 oktober 2012 / 10:28

  Wat leuk om te lezen! Ik ben helemaal geïnspireerd om ook zo’n artikel te schrijven! Je word er zo vrolijk van!

 4. Yolande 8 oktober 2012 / 10:56

  Echt leuk om dit te lezen! Word er helemaal vrolijk van op deze maandagmorgen!

 5. Lenneke 8 oktober 2012 / 11:09

  Leuk! Ik heb er ook ooit een blogpost over geschreven. Ik schrijf mijn zegeningen op een papiertje en gooi ze in mijn spaarpot, zodat ik na een tijdje alles gemakkelijk kan teruglezen.

  • Laura 8 oktober 2012 / 21:28

   Dat echt een heel leuk idee! Morgen even naar de Xenos voor een pot 🙂

 6. Ise 8 oktober 2012 / 14:24

  Dat ga ik misschien wel doen! Is zeker goed om er meer bij stil te staan 🙂

 7. Mirthe 8 oktober 2012 / 17:05

  Leuke post, en wat een prachtige foto is die laatste!

 8. Ilse 8 oktober 2012 / 19:29

  Hier word ik vrolijk van! 🙂

 9. Debbie 8 oktober 2012 / 20:43

  Dit is een erg leuk nieuw rubriek, erg leuk te lezen. En geloof dat ik er eens over na ga denken om dit op me eigen blog te gaan doen. Dus een erg leuke tip dit.

 10. Marike - LIVWOW.nl 8 oktober 2012 / 21:16

  Leuke blog, maar beetje jammer dat je niet de originele link van Zilverblauw.nl gebruikt (of mijn blog op 101woonideeen.nl)..

  • Lisanneleeft 8 oktober 2012 / 22:26

   Bedankt voor je reactie! En de link, ik heb niet de moeite genomen om terug te zoeken waar ik het (onder meer) gevonden had. Ik ga hem erbij zetten 😀

 11. Claudia 9 oktober 2012 / 19:30

  Goede rubriek! zou ik eigenlijk ook moeten doen, voor de positiviteit! Dus ik doe hier lekker met je mee.

  Ik had gister een goede dag, na een hele korte nacht en een te druk weekend (Ik heb ME, dus goede dagen komen niet vaak voor)

  De zon! ooh wat word ik daar vrolijk van!

  Dat ik op school en aangepast rooster heb gekregen vanwege mijn ziekte

 12. Roxanne 11 oktober 2012 / 17:31

  Het helpt wel om ook bij de mooie dingen stil te staan. Ik deed dat een tijdje in een boekje, maar ben daar weer mee gestopt. Toch deed het me altijd om even terug te denken aan de mooie dingen van die dag.

 13. Marcella 21 oktober 2012 / 12:57

  Blij lijstjes zijn leuk!! Ik heb er ook net eentje gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.