Counting my blessings

Ik geloof dat wanneer je regelmatig denkt aan alle dingen waarvoor je dankbaar bent, dat je gelukkiger en dankbaarder wordt. Je realiseert je welke mooie dingen er allemaal in jouw leven zijn. En als je ze niet telt, dan lijken het er misschien wel minder dan wanneer je ze allemaal op een rij zet! Ik maakte weer een lijstje met een aantal van mijn zegeningen.

counting my blessings

Rustig aan…

Ik heb tegen mezelf gezegd dat ik het wat rustiger aan mag doen. Langer slapen dan de (kleine) 8 uur die ik aanhield. Minder blogs dan twee op een dag, kwaliteit gaat toch voor kwantiteit. Ik heb tijd gemaakt om meer rust te creëren in mijn kamer. En die nachten van langer dan 8 uur slaap die doen wonderen! Ik merk aan mezelf dat ik hierdoor nog meer kan genieten van alle dingen die ik doe.

Mijn fijne kamer

Een eigen plekje. Lekker warm, groot maar toch gezellig. Het is waar ik het grootste deel van de dag doorbreng, dus het is belangrijk dat het prettig voelt. Nu ik mijn kamer veranderd heb voelt het nog meer als thuis en als mijn eigen plekje. Ik ben echt een bofkont met zo’n fijne kamer!

Homemade Hema broodje ham

Deze liet ik al in een recept aan jullie zien en ik vind hem geweldig. Als je mij een lekker broodje wilt geven is, dit een hele goede optie. Vooral als ik honger heb, net buiten ben geweest en toe ben aan iets heel lekkers… Genieten!

Een naar binnen schijnend zonnetje

Het weer kan mij echt ontzettend blij maken. De zon die lekker naar binnen schijnt scoort altijd goed. Weinig wind of een hogere temperatuur dan verwacht is ook altijd heel erg fijn! Van deze dingen kan ik echt heel erg genieten. Vooral als ik op de fiets zit 😀

Alle lieve, leuke, blije mensen

Ik houd van lieve, vrolijke, positieve mensen. Ik geniet van elk vrolijk bericht op Twitter en die ene mevrouw die aanstekelijk lachend door de stad loopt maakt me blij. Want dat is het, alle positieve invloeden om je heen steken je vanzelf aan. En er zijn zo veel mensen in mijn omgeving (zowel online af offline) die aanstekelijk blij, geïnspireerd, vrolijk, gemotiveerd, of lief zijn! Als je je daar bewust van bent is het extra leuk!

Het hebben van een soulmate

Tim maakt mij blij! Dat is zeker een van de mooiste dingen in mijn leven. Niet alleen omdat liefde iets ontzettend moois is, maar ook de vriendschap. We kunnen samen alles delen en dat is iets waar ik ontzettend dankbaar voor ben.

Iedereen is zo positief over mij!

Op mijn blog kunnen mensen in korte tijd heel erg veel over mij leren. Jullie weten (waarschijnlijk) wie ik ben en waarin ik geloof. En op mijn blogs krijg ik vaak hele positieve reacties. In het dagelijks leven is dat natuurlijk heel anders, niet iedereen leest mijn blog. Mensen moeten mij leren kennen door mijn daden, niet door wat ik schrijf. Dat is toch wel iets heel anders!

Laatst had ik een gesprek met een collega en mijn reïntegratiebegeleidster over… mij (en mijn werkzaamheden, haha). En ze waren zo positief! Het is echt heel erg fijn dat wanneer je je best doet, dat dat dan ook gezien wordt. Ik weet dat dat helemaal niet vanzelfsprekend is, dus nu is het extra bijzonder als het eens wel zo is.

Groene thee

Jasmijnthee had ik nog nooit gedronken, maar sinds ik het onlangs probeerde (heel anders dan deze, maar jasmijn blijft jasmijn) ben ik fan. De groene citroenthee vond ik al geweldig, mint moet ik nog proberen en ‘gewoon’ groene thee zal ongetwijfeld ook erg lekker zijn. Wat is er nu lekkerder dan een warm kopje thee terwijl het buiten koud is?

Er zijn oneindig veel dingen waarvoor ik dankbaar ben en kleine dingen waarvan ik intens gelukkig kan worden. Maar die bewaar ik voor de volgende keer! Sta jij vaak genoeg stil bij alle mooie dingen die je hebt of meemaakt?

16 reacties

 1. Ingeborg 16 november 2012 / 07:21

  Jaa ik denk er zeker wel eens over na! Het is alleen moeilijk om dit soort dingen te zien op de momenten waarop het niet zo goed gaat.

 2. lifesplash 16 november 2012 / 07:23

  Mooi artikel Lisanne! Ik vind het zo belangrijk om af en toe stil te staan bij wat je hebt en hoe je leven is, alles dankbaar zijn. Op die manier zul je ook anders naar het leven kijken! En er staan mooie dingetjes in je artikel, fijn om te horen dat je blij bent er mee. 🙂

 3. Josephine 16 november 2012 / 07:46

  Dat is inderdaad een hele goeie, daar denk ik soms ook aan als het even niet meezit. Ik ben heel erg dankbaar voor het feit dat ik met bloggen zoveel heb meegemaakt en waarschijnlijk nog zoveel ga meemaken. Lieve mensen ontmoeten, maar ook lieve comments. Een lieve comment kan mijn dag zo weer goed maken!

 4. Daniëlle 16 november 2012 / 09:10

  Wat leuk dat je zo’n lijstje maakt. Er staat mooie dingen in! Goed dat je er bij stil staat 🙂

 5. LounaBeauty 16 november 2012 / 09:35

  Heerlijke post weer meid .. Ik moet ook eens leren genieten van kleine dingen en er wat meer bij stil staan. Alleen door die enorme drukte en stress van school en werk en alles om mij heen, vergeet ik dat wel eens. Niet heel positief. Nu ik ook om mij heen kijk, ligt mijn kamer volllllllll schoolboeken, aantekeningen, kleding en allemaal troep. haha. Liefs x

 6. Liann. 16 november 2012 / 11:49

  Mooi 🙂
  Ik sta zelf ook regelmatig stil bij alle positieve dingen 🙂

 7. kirsten 16 november 2012 / 12:14

  wat goed dat je stil staat bij de positieve dingen! ik vind dat soms best moeilijk.

 8. Hester 16 november 2012 / 15:29

  Zo mooi om te lezen, volgens mij ben je echt een dankbaar persoon! Ik zou wel iets dankbaarder mogen zijn, ik klaag te veel.

 9. Nora 16 november 2012 / 16:26

  Zo’n fijn artikel. Je bent een heerlijk mens :).

 10. galka 16 november 2012 / 16:56

  Leuk! Die Jasmijnthee zal ik ook eens proeven. Ik vind nu groene vanillethee lekker 🙂

 11. Lianne 16 november 2012 / 18:48

  Heerlijke blog! de fijne kleine dingetjes zoals een kopje thee & lekker broodje, hihi

 12. Ilse 16 november 2012 / 21:33

  Ik heb de laatste tijd veel moeite met kijken naar de leuke en fijne dingen! Ik ga echt proberen om het meer te doen!

 13. Linda 18 november 2012 / 00:22

  Heel mooi weer! Zorgt er even voor dat iedereen wat positiever denkt! 🙂

 14. Lilly 18 november 2012 / 15:34

  Leuk artikel! 🙂 En ik vind de foto van jou en je vriend heel leuk, je straalt!^^

 15. Rosalie 18 november 2012 / 16:01

  Mijn positiviteit boekje, elke dag wat inschrijven. En je eindigt de dag goed. Zoals jij volgensmij ook al doet 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.