Counting my blessings

Soms is alles gewoon stom, lijkt alles fout te gaan en kan je alleen maar keihard huilen. Jep, ook ik heb weleens van die buien. Het leuke bij mij is alleen dat ik weet wat ik ermee kan doen, en dat ik altijd vrij snel weer blij, of in elk geval redelijk blij ben. Een van de dingen die me dan helpen is het op een rij zetten van de dingen die wel goed gaan. Vaak doe ik het alleen in mijn hoofd, soms schrijf ik het ook op. Deze keer maakte ik weer een lijstje, het is fijn om die dan met jullie te delen, vind ik.

countingmyblessings

– Om maar meteen te beginnen met een verklaring voor deze foto; vrijdagavond was ik verdrietig. Ik had een nare week achter de rug, voelde me al niet blij en toen lukte het ook niet meer om naar de verjaardag van een vriendinnetje te gaan. We hadden ons voorgenomen om even snel langs te gaan, maar zelfs dat ging niet meer. Vond ik heel stom en werd er een beetje verdrietig van. Uiteindelijk gaf Tim me mijn superhero shirt (‘During the day I am tired because I am a superhero at night’ staat erop) en spraken we af dat Tim alleen heen ging en dan gewoon dubbel zo gezellig ging doen. En toen was ik weer een beetje blijer.

– Dat we nu ons eigen plekje hebben. Het is zooo fijn! Ik wil het elke dag zo’n 10 keer op Twitter zetten en dan steeds bedenk ik me dat ik vast al zo vaak gezegd heb hoe fijn het hier is en dat het vervelend wordt, haha.

– Altijd als het wat minder goed gaat zijn er zo onwijs veel mensen online die me steunen. Dat is zo fijn! Klinkt misschien een beetje gek, maar stel nou dat ik alles kwijtraak, dan heb ik altijd jullie nog. Jullie zijn lief!

– Wanneer een zelfgemaakte maaltijd goed gelukt is ben ik heeeul blij! Op een of andere manier is eten extra lekker als je er zelf moeite voor hebt moeten doen, haha.

– Pakketjes. Wel allemaal nieuwe spullen als het om de 100TSC gaat, maar pakketjes ontvangen is gewoon heel erg leuk. Word ik vrolijk van!

– Dat ik kan slapen zo laat als ik wil. Heb ik nooit gekund, dus dat is super fijn nu! Afgelopen weekend sliep ik heerlijk uit en werd ik om 10 uur wakker. Dat voelde eerst als vroeg opstaan, haha, daar word ik blij van. Yay!

– Normaal doe ik op zondag altijd een quote, vandaag vind ik dat de quote op mijn shirt genoeg quote is voor vandaag! Ha, leuk is dat, het zijn mijn eigen regels en ik kan zelf bepalen hoe en wat ik doe op mijn blog. En dan is het natuurlijk altijd nog hopen dat jij het ook leuk vindt, maar daar heb ik wel vertrouwen in.

– Mijn huisarts die altijd naar oplossingen zoekt en super goed luistert. Ik ben al bij oneindig veel artsen geweest, en een gemeenschappelijke eigenschap van ze lijkt dat ze een hekel hebben aan dingen die ze niet weten. Dus moeilijke gevallen zoals ik werken ze het liefst zo gauw mogelijk weer weg. Doet mijn huisarts niet! Hoe ik voorheen (bij mijn oude huisarts bijvoorbeeld) met het gevoel heen ging dat ik hem moest overtuigen weet ik nu dat ik niets te bewijzen heb en er gewoon naar me geluisterd wordt. Lijkt vanzelfsprekend misschien, maar dat is dus echt niet zo. Ben ik heel blij mee!

– Dat ik de allerliefste vriend heb van de wereld. True story. (ik denk dat het eerste punt in dit blogje eigenlijk al heel veel zegt, toch? :D)

– Al onze mooie meubels! Haha, nu alles nog zo nieuw is voelt het extra speciaal

– Het gaat goed in ons huisje. Het is nog even wennen, maar het valt me alles mee! Ik heb misschien wel wat hulp nodig, maar het is oké.

– Dat alles uiteindelijk wel goed komt.

Dat was mijn dankbaarheidslijstje voor deze keer. Zoals altijd kan ik hem nog veel langer maken, maar nu is dit even goed. Vandaag weer hard aan de slag met bloggen, dus als je verzoekjes hebt (ik heb niet zo veel inspiratie de laatste tijd), dan hoor ik het graag. Iets wat je nog wilt zien? Enneh… vergeet de dingen waar jij dankbaar voor bent niet af en toe op een rij te zetten, daar word je gelukkiger van.

DELEN:

26 reacties

 1. Lindsey 18 augustus 2013 / 08:28

  Ik moet vaker de tijd nemen om zulke lijstjes te maken, voelde daarna altijd een stuk beter

 2. Hester 18 augustus 2013 / 09:31

  Heel fijn lijstje. Ik vind dat shirt echt superleuk en volgens mij is Tim superlief voor je! <3

 3. Ilse 18 augustus 2013 / 09:53

  Leuk lijstje en leuk t-shirt, ik hou van die quote!
  Jammer dat je je vrijdag zo slecht voelde.

 4. Nem 18 augustus 2013 / 10:07

  Mooi geschreven meis! Ahh Tim, wat fijn dat hij zo lief voor je is! Soms heb je dat ook gewoon echt nodig!
  Maar, mijne blijft de liefste 🙂

 5. Dagmar 18 augustus 2013 / 10:36

  Wat een super lieve en mooie quote op je shirt en wat een fijne lijst met lieve situaties en momentjes waar je zo gelukkig van wordt. Je bent een doorzetter en hoe moeilijk sommige momenten ook zijn: you’re never alone and we know that you can do it <3 Ik geniet dagelijks van je mooie artikelen!

 6. Annebelle 18 augustus 2013 / 11:28

  Dankbaarlijstjes zijn helemaal te gek, het zorgt er echt voor dat je, je gelijk beter voelt. Bij mij tenminste dan 😉

  • Lisanneleeft 18 augustus 2013 / 11:42

   Bij mij ook! Dat is leuk, als alles lijkt fout te gaan en je gaat kijken naar de dingen die wel goed gaan… dan valt het opeens heel erg mee, want er gaan ook zo veel dingen wel goed 😀

 7. ellen 18 augustus 2013 / 11:34

  Erg fijne dingen! Je concentreren op alle dingen die goed gaan is erg moeilijk, knap dat jij het wel kan als je je zo rot voelt!

 8. martina 18 augustus 2013 / 13:02

  mooi verhaal bij de eerste foto!
  Ik vind dit altijd erg fijn om te lezen, maakt me zelf ook bewust van alle mooie dingen om me heen!

 9. Karin 18 augustus 2013 / 13:05

  Toevallig heb ik onlangs ook zo’n lijstje gemaakt om blij van te worden. Enne dat stukje over (huis)artsen is wel heul herkenbaar! Fijn dat je een huisarts hebt gevonden die wel naar je luistert, ze zijn zeldzaam.

 10. Maartje 18 augustus 2013 / 15:33

  Ik geef je een dikke pluim voor je enorme veerkrachtigheid! Mocht je (of iemand anders) nog op zoek zijn naar een feelgoodtip die je gegarandeerd een big smile geeft: http://www.youtube.com/watch?v=Zm-MIdFXV_4 Een echte aanrader. Heel veel liefs!

 11. Annelies 18 augustus 2013 / 20:12

  Leuk lijstje! Ik vind het echt geweldig hoe optimistisch je altijd bent!

 12. Linda 18 augustus 2013 / 21:32

  Ik heb altijd zoveel respect voor jouw positiviteit! Het werkt ook aanstekelijk trouwens!
  Enne, dat shirt is echt fantastisch! Maar, zoals iedereen hoort te zeggen: het liefste vriendje van de wereld? Dat heb ik natuurlijk al 😀

 13. Stephanie 24 augustus 2013 / 15:35

  Mooi jouw optimisme 🙂 en gave tekst op je shirt!
  Je mag blij zijn met zo’n lieve vriend ^_^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.