Counting my blessings #2

Na het succes van de eerste ‘counting my blessings’ blog, nu een tweede. Ik vind het belangrijk om stil te staan bij de dingen die ik wel heb. Al voel je je nog zo slecht, al voel je je nog zo verdrietig, er zullen altijd mooie dingen zijn. En de truc is om die uit te vergroten en ze een glimlach op je gezicht te laten toveren!

Ik krijg de hulp die ik nodig heb

Het wordt donkerder, ik krijg meer pijn, word vermoeider en de winter is gewoon niet zo mijn ding. Door het minder mooie weer en de minder goede gezondheid heb ik simpelweg meer hulp nodig. En wat ben ik blij dat ik de hulp krijg die ik nodig heb!

Halen en brengen naar mijn werk of vrienden, mijn ontbijt maken, mijn medicijnen geven, midden in de nacht uit bed komen om mij te helpen, de chaos in mijn kamer (en hoofd) opruimen, en ga zo nog maar even door. Elk moment van de dag, voor alles waarbij ik hulp nodig heb zijn er mensen die voor mijn klaar staan. Ik zou niet weten wat ik zonder de hulp van mijn ouders en Tim zou moeten.

Foodies, gezond & ongezond

Ik ben nog steeds voor het grootste deel bezig met gezond eten. Lekkere bakken fruit met muesli zijn favoriet! Maar ik kan gelukkig ook nog genieten van dingen die minder gezond zijn.

De kleine dingetjes

Een lief mailtje, een zonnestraal die naar binnen schijnt, een heleboel leuke blogs om nog te lezen in Bloglovin’, een paar uurtjes in het weekend iets drinken met vrienden, de leuke reacties op mijn blog, een fijn muziekje, thee drinken op het werk, lekker bezig zijn, het feit dat ik een elektrische fiets heb zodat ik zelf naar mijn werk kan komen, mijn fijne warme bedje,

Fijne mensen om mij heen

Dit is iets wat ik eventjes vergeten was, maar nu weet ik het weer. Mensen om je heen moeten je een goed gevoel geven, ze moeten je gelukkiger maken, je waarderen. Al gaat het maar om kleine dingetjes!

Dit is iets wat soms bij mij als vanzelfsprekend voelt, maar dat is het natuurlijk helemaal niet. Wanneer het mis gaat en het niet goed voelt, dan ga je juist de positieve invloeden weer meer waarderen. En dat doe ik heel erg! Vrijwel alle mensen waarmee ik op het moment veel te maken heb ‘are going to lift me higher’, tenminste, zo voel ik dat (en daar gaat het om!)

Nieuwe mensen ontmoeten

Dat hoort natuurlijk ook een beetje bij het vorige punt. Zondag heb ik een aantal hele leuke, lieve mensen leren kennen. Daarover las je hier al meer.

Mijn blog groeit

Het is niet zo dat dit heel erg belangrijk is, maar ik vind het wel heel erg leuk om te zien! Als alles zo blijft als het nu is dan haal ik mijn doel voor dit jaar. Mijn blog geeft me leuke kansen en mooie ervaringen. Elke keer dat ik een pakketje binnen krijg voor mijn blog dan moet ik mezelf weer even knijpen, haha. Het blijft gek!

Natuurlijk zijn er nog veeeel meer dingen waarvan ik blij word en waarmee ik me gezegend voel. Maar die bewaar ik voor de volgende keer! Ik hoop namelijk met regelmaat zulke blogjes online te gaan zetten. Misschien voel ik me even niet zo goed, maar juist dan is het belangrijk voor mij om te kijken naar wat ik wel heb! Tel jij jouw zegeningen regelmatig?

22 reacties

 1. Anne Solveig 31 oktober 2012 / 08:07

  Wat een mooi artikel heb je geschreven, juist de kleine dingetjes zijn het belangrijkst inderdaad :)!

 2. Hester 31 oktober 2012 / 08:31

  Je hebt helemaal gelijk! Deze artikelen maken me blij <3

 3. mysupersweetlife 31 oktober 2012 / 08:42

  Een prachtig artikel! ik moet ook vaker stilstaan bij de dingen die ik WEL heb, want dat zijn er heel veel!
  Liefs

 4. Linda 31 oktober 2012 / 09:46

  Mooi artikel! Laat je weer even stilstaan bij alles wat je wél hebt, ook al is het soms moeilijk 🙂

 5. Natasja 31 oktober 2012 / 10:55

  Het is inderdaad belangrijk om daar afentoe bij stil te staan. Mooi artikel Lisanne, positiviteit! 🙂

 6. Yara 31 oktober 2012 / 11:07

  Wauw, mooie en inspirerende blogpost. (: Heerlijk om te lezen!

 7. Lifesplash 31 oktober 2012 / 12:55

  Leuk om te lezen zo een blogpost! Heerlijk. Je mag af en toe inderdaad wel blij zijn met wat je hebt. Mijn vader zegt ook altijd: ‘Het is maar goed dat er slechte tv-series zijn, dan kan ik tenminste nog van de goede genieten!’ haha. En aaah ja zondag was zo leuk! Super om jou te ontmoeten. Je bent écht een leuke meid. 😉

 8. Chantal 31 oktober 2012 / 13:41

  Mooi artikel, Lisanne! Zeker goed om eens wat meer bij de fijne dingen van het leven stil te staan 🙂

 9. Suzanne 31 oktober 2012 / 17:34

  Vergeet nooit ; You’ll never walk alone! Liefs

 10. Lianne 31 oktober 2012 / 18:17

  Heel goed om stil te staan bij wat je wél hebt ipv wat je niet hebt. 😉 (zou ik op het moment ook wat meer moeten doen maar die winter in aantocht met alle gevolgen vandien maakt het toch wat moeilijk..grmpf.)

 11. Josephine 31 oktober 2012 / 22:16

  Wauw mooie punten! Dan besef je maar weer eens hoe mooi het leven is soms (:

 12. Ise 31 oktober 2012 / 22:17

  In de winter zou ik hier ook vaker aan moeten denken.. Gelukkig help jij me herinneren!

 13. josien 31 oktober 2012 / 23:21

  top blogpost!!!

  ik hou hiervan 🙂

 14. Jesdiny 1 november 2012 / 01:42

  Wat een fijn artikel. Altijd goed om bij de mooie dingen in het leven stil te staan!

 15. Michelle 1 november 2012 / 01:44

  Wat een mooi artikel is dit zeg! Ik word helemaal blij als ik dit lees, echt waar. Wauw!

 16. marieke 1 november 2012 / 11:19

  je bent echt inspirerend Lisanne! heb je blog pas getipt aan een vriendin van me. Ze heeft net te horen gekregen dat ze waarschijnlijk de rest van haar leven een handicap met veel pijn zal hebben. Hopelijk wordt ze wat vrolijker van jou positiviteit en hoe jij in het leven staat ^^

 17. Ilse 1 november 2012 / 22:54

  Ik zit hier met een blij gezicht een reactie te schrijven. Ik vind het heerlijk om te weten dat ik na een week hard werken heb dit weekend niks hoef te doen (wat betreft school). 🙂

 18. Debbie 10 november 2012 / 20:15

  Heerlijk om te lezen, en wat fijn dat je zo erg geholpen wordt door je ouders en je vriend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.