DIY: Creatief met verkleurde/oude oorbellen!

Yay, alweer een DIY! Deze keer ben ik aan de slag gegaan met een paar oorbellen. Het was ooit mijn favoriete paar, maar helaas zijn ze gaan verkleuren. Dus, lagen ze in mijn kast stof te vangen, ik kon het niet aan om ze weg te doen, ik vind ze nog steeds zo leuk! Tijd om deze oorbellen in een nieuw jasje te steken…

creatief-met-verkleurde-oorbellen

oude-oorbellen-opknappen-diy

De oorbellen waren helaas te erg verkleurd om ze nog ‘gewoon’ te kunnen dragen. Ze kwamen van de Forever21, daar koop ik altijd de mooiste oorbellen, maar in verloop van tijd gaan ze toch altijd wel verkleuren. Helaas!

benodigdheden-oude-oorbellen-opknappen

Creatief met oude (verkleurde) oorbellen! Wat heb je nodig?

Gelukkig helemaal niet zo veel!

 • Kleurtjes nagellak naar keuze. Tip: zorg dat de lakjes vrij dekkend zijn, anders heb je heel veel lagen nodig en dat werkt natuurlijk niet prettig.
 • Een paar oude oorbellen waarvan je de vorm nog erg leuk vindt
 • Iets om onder de oorbellen te leggen om je tafel te beschermen, ik gebruikte een paar stukjes keukenpapier!

oorbellen-een-andere-kleur-geven-diy

Aan de slag, crea bea met jouw oude oorbellen!

Het is natuurlijk super simpel, je gaat nu de oorbellen een kleurtje geven! Zorg dat ze goed schoon zijn, wanneer je oorbellen erg glad zijn zou je er even snel overheen kunnen met een watje met nagellak remover zodat het oppervlak niet te glad is voor de nagellak om goed te blijven zitten. Dit was bij mij niet nodig.

Je kan natuurlijk helemaal zelf kiezen welke kleurtjes je waar gebruikt, uiteraard helemaal afhankelijk van de vorm van je oorbellen en jouw smaak.

oorbellen-diy-nagellak

Dit zijn de kleuren die ik uiteindelijk gebruikt heb! 389 van Kiko en Essie in de kleur Smokin hot. Het lakje dat je op eerdere foto’s zag van Anny heb ik niet gebruikt omdat hij niet genoeg bleek te dekken.

oorbellen-diy

En het resultaat!

oorbellen-diy-nagellak-verkleurd

Ik ben er onwijs blij mee, ik heb ze al veel gedragen. En ik ben ook gewoon heel blij dat ik ze weer in kan, haha, nu liggen ze niet meer te niksen in de kast! Heb jij weleens je oorbellen een make-over gegeven wanneer ze verkleurden? Of op een andere manier je oude oorbellen op een creatieve manier opgeknapt?

DELEN:

33 reacties

 1. Lyn 26 juni 2014 / 06:46

  Heel erg toffe DIY!
  Nog niet aan gedacht eerlijk gezegd dus bedankt voor de tip 🙂
  xo Lyn

 2. Petra 26 juni 2014 / 06:55

  Leuk geworden! En wat een mooie foto van je.

 3. Ilse 26 juni 2014 / 07:37

  Dat ik daar zelf nog niet aan gedacht heb! Ik smijt mijn verkleurde oorbellen altijd weg, zonde, maar zo kan het dus ook. 🙂

  • Debbie 26 juni 2014 / 07:40

   Simpel, maar heel slim! Heb nog een armbandje liggen waarmee hetzelfde is gebeurd. Zou dat ook werken? Misschien gaat de nagellak dan wel irriteren op de huid?

   • Lisanneleeft 26 juni 2014 / 22:02

    Geen idee, de enige manier om erachter te komen is door het te proberen!

   • Marjolein 27 juni 2014 / 10:46

    Nagellak irriteert juist niet op de huid! Ik was vroeger allergisch voor achterkant van horloge etc,(gewoon nikkel allergie denk ik) en daar deed ik dan ook altijd nagellak op zodat ik niet van die vervelende jeukende rode plekken zou krijgen 🙂

 4. Kelly Caresse 26 juni 2014 / 07:59

  Wat een creatief idee! Heel leuk gedaan, dat felblauwe kleurtje staat je geweldig!

 5. Manon 26 juni 2014 / 09:15

  Oh wat een makkelijk maar leuk idee zeg! Ik draag de laatste paar jaar niet echt grote oorbellen meer maar vaker gewoon knopjes, maar dit is wel erg leuk om te doen.

 6. Anne 26 juni 2014 / 09:22

  Wat een super leuk idee! Heb je enig idee hoe lang de nagellak blijft zitten?

 7. Mandy 26 juni 2014 / 09:43

  Ze zijn super mooi geworden! Ik doe dat ook regelmatig met saaie sieraden, waar nagellak wel niet allemaal goed voor is!

  • Mandy 26 juni 2014 / 09:44

   Ik spray er trouwens ook nog een laagje haarlak overheen om het vast te zetten.

 8. Esther 26 juni 2014 / 10:38

  Jeetje, wat een leuk en creatief idee! Ze zijn ook echt mooi geworden. Ik heb zelf nog ontzettend veel oorbellen die ik niet meer draag omdat de kleur me niet echt aanstaat of ze zijn inderdaad wat verouderd. Ik ga eens even kijken of ik sommige oorbellen nog kan opleuken met een nieuwe kleur!

 9. Miranda 26 juni 2014 / 10:52

  Tof idee. Ik zag het laatst ook voorbij komen op pinterest, direct gepind om binnenkort eens te proberen.
  Mooie foto van jou trouwens!

 10. martina 26 juni 2014 / 11:18

  heb je leuk gedaan, zo kun je er weer plezier van hebben!

 11. Angela 26 juni 2014 / 11:32

  Wauw, gaaf kleurtje! Ik denk dat ik dit eens met een ring ga proberen 🙂

 12. Oum Feerozah 26 juni 2014 / 13:03

  Wauw ziet er heel creatief uit, leuk hoor!

  Echt een ideetje want dan hoef je niet heel veel geld uit te geven voor nieuwe oorbellen.

 13. Tricia Maes 26 juni 2014 / 14:18

  Wat een leuke idee zeg! Nog genoeg oude, verkleurde exemplaren liggen, dus…ik weet wat me te doen staat ; ) ! Erg leuk!

 14. Claudia 26 juni 2014 / 14:23

  Wat slim! De kleur past goed bij je en om heel eerlijk te zijn vind ik ze nu zelfs veel leuker dan voorheen 🙂

 15. Hester 26 juni 2014 / 21:25

  Leuk gedaan! Dit bladdert misschien ook best wel snel af, maar dat kun je dan wel makkelijk bijwerken. Lekker vrolijk, en het ziet er mooier uit dan ik had gedacht! Jammer dat ik pas een paar verkleurde oorbellen heb weggegooid…

  • Lisanneleeft 26 juni 2014 / 22:01

   Het zit er nu in elk geval al 2(?) weken op, dat valt me heel erg mee! Verschilt denk ik ook heel erg per ondergrond waar je op lakt… maarja, bij lakken is inderdaad ook niet zo moeilijk 😀

 16. Ise 27 juni 2014 / 11:57

  Mooi gedaan! Ik heb het ook eens met een oude armband gedaan 🙂

 17. Kim 27 juni 2014 / 12:11

  Wat een goed idee! Ik heb ook nog een hoop verkleurde sieraden, dus dit komt goed van pas 🙂

 18. Tamarah 27 juni 2014 / 21:30

  Wat grappig en creatief van je zeg! Ik zou daar echt nooit op zijn gekomen :D.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.