Creatieve cadeautip – gepersonaliseerd dienblad!

Sinterklaas is in het land en ik denk ook alvast aan kerst. En daarom ook aan cadeautjes! Persoonlijk vind ik het heel leuk om zelf cadeautjes te maken. En dat hoeft niet iets uitgebreids te zijn als het breien van een sjaal (haha), maar dat kunnen ook super simpele dingen zijn! Vandaag laat ik je deze dienbladen zien die je volledig kunt personaliseren!

diy-dienblad

dienblaadjes

Dit heb je nodig voor je fotodienblad

 • Uiteraard: een dienblad! Je hebt specifiek de soort nodig die je zelf kunt aanpassen. Dit is een soort fotolijst achtig idee. Mijne komen van Action! Ik kocht kleintjes, maar er is ook een grote versie te koop bij Action.
 • Papier of een foto, afhankelijk van hoe je wil dat je ondergrond eruit ziet!

dienblad-in-kerst-stijl

Ik gebruikte een van mijn papierblokken met kerstprintjes. Dit groene vel met rendieren wordt het!

fotodienblad

Zo werkt zo’n fotodienblad: het is eigenlijk net een fotolijstje! Je kunt dit gewoon open maken zoals ieder ander fotolijstje en daar kun je dan je eigen papier tussen stoppen.

dienblad-in-kerststijl

Zo dus! En dan is hij dus gewoon al klaar.

creatief-cadeau2

Deze gebruik ik om eten en drinken op te zetten! Ik vind hem leuk omdat het geen typisch kerstprintje of kerstkleurtje is, maar hij toch alvast een beetje in kerststijl is.

cadeautip
Voor het tweede dienblad gebruikte ik een papier dat ooit bij Flow Magazine zat. 
creatief-cadeau

Ook dit papier zit erin!

persoonlijk-dienblad

Deze gebruik ik om mijn wax brandertje op te zetten, ik zou er ook nog andere kaarsjes bij kunnen zetten natuurlijk.

Op deze manier kun je je cadeautjes net een beetje persoonlijker maken! En er wat van je eigen creativiteit in stoppen natuurlijk. Ook leuk: een collage met leuke foto’s maken en deze gebruiken voor het dienblad.

Dus, een tip die ik echt even met jullie wilde delen! Ik vind ze heel erg leuk. Zou jij zo’n gepersonaliseerd dienblad cadeau geven?

DELEN:

48 reacties

 1. Karin 18 november 2014 / 06:35

  Heel leuk idee, beter dan die suffe ondergronden die vaak in dienbladen zitten.
  Maar ben je niet bang dat het papier nat en dus lelijk wordt als je bijvoorbeeld met theewater knoeit?
  Karin blogde laatst over… Skypen met je kleinkinderen

  • Lisanneleeft 18 november 2014 / 12:49

   Er zit wel glas voor, ik weet niet of dat helemaal duidelijk was! Maar toch, vanwege de kiertjes zou ik het inderdaad niet in de vaatwasser ofzo stoppen, haha. Daar moet je wel een beetje mee uitkijken inderdaad! 🙂

 2. Marion 18 november 2014 / 06:52

  Leuk idee weer. Ik zou zoiets zo aan mijn moeder of zus geven. Heel tof.

 3. Jenn 18 november 2014 / 09:16

  Wat een leuk idee! Ik wist helemaal niet dat die dienbladen bestonden. Ik ga er zeker een maken, gewoon voor in huis!
  Jenn blogde laatst over… Spam je blog!

 4. Fleur 18 november 2014 / 11:19

  Ah wat een super leuk idee! Ik denk dat ik dit voor mijn moeder ga maken, want daar houdt ze wel van!

 5. Janine 18 november 2014 / 13:18

  Wat een super leuk idee Lisanne!
  Wat heb jij toch een leuke blog, zo inspirerend! 🙂

 6. Elke 18 november 2014 / 13:48

  Leuk idee, heb wel eens een grote gemaakt met foto’s als cadeau, maar die kleine vind ik ook leuk! Die grote had ik van Xenos maar die had vlakverdeling, dit is wel net zo leuk om idd papier van Flow oid in te doen, toch maar weer even speuren bij de Action 🙂

 7. Karin 18 november 2014 / 14:56

  Heel leuk idee! Grappig hoe makkelijk een leuk idee soms kan zijn ;)!
  Karin blogde laatst over… DIY inspiratie

 8. Nancy 18 november 2014 / 18:54

  Wauw echt een super leuk idee!! Die ga ik zeker meenemen als ik ‘m tegen kom!

 9. Ruth 18 november 2014 / 22:45

  Zeker! Ik wist niet dat dit bestond. Leuk! Ik denk vooral aan familie (oma’s/ opa’s), met een leuke foto erin, of een kindertekening. Dat lijkt me gegarandeerd succes.
  Ruth blogde laatst over… Fout is een oefenwoord

 10. Heleen 19 november 2014 / 09:16

  Super leuk idee! Lees net dat mijn zusje (Marion) het een geweldig idee vind om het aan mij of aan mijn moeder te geven! Dus heel erg bedankt voor de tip! 😀
  Heleen blogde laatst over… Favoriete boeken

 11. Marjolein 17 november 2015 / 10:12

  Dit is nou echt met minimale middelen een heel leuk en bewerkbaar accessoire creëren. Zo eenvoudig iets creëren geeft mij persoonlijk altijd veel voldoening. Al geld dat ook voor als ik heel lang aan het freubelen ben geweest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.