Creatieve kerstboom – DIY

Vandaag is het weer tijd voor iets creatiefs! Ik liet het al wel een beetje blijken in mijn blogpost over bijzondere kerstbomen voor wanneer je weinig ruimte hebt, ik wilde een vaas met kersttakken neerzetten! Het was even een klusje om het voor elkaar te krijgen, maar het is gelukt.

kersttakken-in-vaas

Benodigdheden voor kerstboom in een vaas

Haha, het klinkt wel een beetje gek, kerstboom in een vaas. Het zijn natuurlijk gewoon takken in een vaas, maar hij heeft mij het gevoel van een kerstboom en daarom noem ik het lekker een kerstboompje, haha.

Dit heb je nodig:

grote-vaas-van-action

Een vaas waar de takken in kunnen. Op dit moment vind je ze met deze vorm overal wel! Ik was laatst in het tuincentrum en daar hadden ze een oneindige hoeveelheid verschillende soorten, kleuren en formaten. Uiteraard kun je ook een vaas met een andere vorm kiezen, maar ik denk dat het resultaat het leukste zal zijn met zo’n vaas. Mijn vaas komt van de Action, de prijs was ongeveer €4, super budgetvriendelijk!

grote-kersttakken-vinden

Uiteraard heb je ook kersttakken nodig. Het is nog best een opgave om mooie grote takken te vinden. Deze soort was niet precies waar ik in eerste instantie naar op zoek was, maar ik vind het effect uiteindelijk toch wel erg leuk! Voor dit bosje betaalde ik €2.

kerstballen-voor-in-takken

En uiteraard kerstballen! Ik gebruikte mini’s van de Action, deze waren €0,99 per pakje en ik kocht er twee. Afhankelijk van de takken die je gebruikt zul je wel even moeten kijken of je onbreekbare ballen nodig hebt of dat je ook meer kwetsbare exemplaren in je boompje kan hangen. Mijn takjes zijn best slap dus onbreekbare ballen zijn geen overbodige luxe!

kersttakken-in-vaasje

Hoe hij er ‘s avonds uitziet.

Hoe maak je de vaas met kersttakken?

Nouja, dat spreekt best een beetje voor zich, toch? Water in de vaas, takken er mooi in, ballen erin hangen en je bent klaar! Voor een extra leuk effect kun je rond de vaas nog wat lampjes neerleggen.

crea-kerstboom

Zo ziet hij er overdag uit! Ik ben er super blij mee, word er vrolijk van als ik ernaar kijk. Heb jij ook een bijzondere of creatieve kerstboom in huis staan?

33 reacties

 1. Dina 14 december 2014 / 06:28

  Ziet er heel gezellig uit! Toen ik laatst bij mijn oma was heb ik in het bos ook zulke mooie takken gevonden. Heb ze wel in een vaas gezet thuis, maar heb er nog geen ballen in. Heel leuk idee!

 2. Marion 14 december 2014 / 06:36

  Hihihi ziet er heel erg vrolijk uit. Wij hebben geen kerstboom, maar dit is misschien nog wel een idee. Lekker makkelijk en snel en niet te groot!

 3. Kelly Caresse 14 december 2014 / 07:48

  Wat een leuk en sfeervol idee, ik hou wel van veel kleur in huis. Leuk alternatief op de normale kerstboom

 4. Frauke 14 december 2014 / 10:16

  Wat leuk! Super origineel. Ook een mega mooie vaas, die wil ik al een poos maar kan er helaas nergens meer aankomen :(! X

 5. Dionne 14 december 2014 / 11:02

  Stiekem vind ik zo’n andere kerstboom super leuk!

 6. Lauriëtte 14 december 2014 / 11:06

  Ziet er heel erg mooi uit, goed alternatief voor een echte kerstboom!

 7. Lifesabout 14 december 2014 / 11:50

  Origineel idee! Ik onthoud hem voor volgend jaar als mijn dochter begint met lopen. Een veilige variant op de kerstboom dit haha. En het staat gezellig ook!

 8. Yvonne 14 december 2014 / 12:02

  Het ziet er wel zó vrolijk uit. Spijtig dat ik voor zulke dingen allergisch ben.

 9. Eline 14 december 2014 / 14:30

  Leuk gedaan! Ik heb een kerstboom met witte fglazen en zilveren ballen 🙂

 10. Xaviera 14 december 2014 / 15:33

  Wat een leuk idee, staat heel gezellig zo! Die vaas vind ik erg mooi 🙂

 11. Lenneke 14 december 2014 / 17:35

  Jaaa, ik heb een hulst gekocht en versierd als kerstboom. Kan na de Kerst mooi de tuin in. 🙂

 12. Iris 14 december 2014 / 17:38

  Ik heb wel eens kerstbomen tegen het plafond gezien. Het schijnt een minitrend te zijn, maar ik vind het niet echt mooi. Wel handig tegen klimmende katten.

 13. Danielle 14 december 2014 / 19:22

  Heel nice dit! Ik woon in een mini apartementje en geen ruimte voor een echte boom dus! Maa

 14. Deisy 14 december 2014 / 20:07

  Wat een mooie vaas zeg! En weer prachtige DIY als je geen ruimte (of geen zin hebt) voor een echte kerstboom hebt 🙂

 15. Jana 14 december 2014 / 20:44

  Leuk idee voor als je niet veel plaats hebt. Het ziet er ook nog eens leuk uit 😀 x

 16. Joost 14 december 2014 / 20:50

  Waarom had je die takken niet uit het bos gehaald, haha? Alhoewel voor 2 euro is het misschien ook niet de moeite.. Leuk resultaat!

 17. Saar 15 december 2014 / 15:26

  Ik had zelf ook het idee om dit in elkaar te gaan steken om mijn keuken wat kerstsfeer te geven 😀 Wat geweldig leuk ziet de jouwe eruit!

 18. Miriam 15 december 2014 / 20:55

  Super leuk idee, helemaal als je nauwelijks ruimte hebt!

 19. Yara 16 december 2014 / 08:54

  Wat een originele DIY, super tof! Ik heb nog steeds geen kerstboom, puur omdat we geen tijd hebben om een nepperd te kopen. Een echte is altijd zo veel moeite, vooral omdat ‘ie zo uitvalt.

  Misschien dat dit iets is wat we kunnen doen, even om over na te denken haha.

 20. Laleh 17 december 2014 / 00:10

  Ik vind het erg leuk staan.
  Een heel leuk idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.