Creatieve kerstboom – DIY

Vandaag is het weer tijd voor iets creatiefs! Ik liet het al wel een beetje blijken in mijn blogpost over bijzondere kerstbomen voor wanneer je weinig ruimte hebt, ik wilde een vaas met kersttakken neerzetten! Het was even een klusje om het voor elkaar te krijgen, maar het is gelukt.

kersttakken-in-vaas

Benodigdheden voor kerstboom in een vaas

Haha, het klinkt wel een beetje gek, kerstboom in een vaas. Het zijn natuurlijk gewoon takken in een vaas, maar hij heeft mij het gevoel van een kerstboom en daarom noem ik het lekker een kerstboompje, haha.

Dit heb je nodig:

grote-vaas-van-action

Een vaas waar de takken in kunnen. Op dit moment vind je ze met deze vorm overal wel! Ik was laatst in het tuincentrum en daar hadden ze een oneindige hoeveelheid verschillende soorten, kleuren en formaten. Uiteraard kun je ook een vaas met een andere vorm kiezen, maar ik denk dat het resultaat het leukste zal zijn met zo’n vaas. Mijn vaas komt van de Action, de prijs was ongeveer €4, super budgetvriendelijk!

grote-kersttakken-vinden

Uiteraard heb je ook kersttakken nodig. Het is nog best een opgave om mooie grote takken te vinden. Deze soort was niet precies waar ik in eerste instantie naar op zoek was, maar ik vind het effect uiteindelijk toch wel erg leuk! Voor dit bosje betaalde ik €2.

kerstballen-voor-in-takken

En uiteraard kerstballen! Ik gebruikte mini’s van de Action, deze waren €0,99 per pakje en ik kocht er twee. Afhankelijk van de takken die je gebruikt zul je wel even moeten kijken of je onbreekbare ballen nodig hebt of dat je ook meer kwetsbare exemplaren in je boompje kan hangen. Mijn takjes zijn best slap dus onbreekbare ballen zijn geen overbodige luxe!

kersttakken-in-vaasje

Hoe hij er ’s avonds uitziet.

Hoe maak je de vaas met kersttakken?

Nouja, dat spreekt best een beetje voor zich, toch? Water in de vaas, takken er mooi in, ballen erin hangen en je bent klaar! Voor een extra leuk effect kun je rond de vaas nog wat lampjes neerleggen.

crea-kerstboom

Zo ziet hij er overdag uit! Ik ben er super blij mee, word er vrolijk van als ik ernaar kijk. Heb jij ook een bijzondere of creatieve kerstboom in huis staan?

32 reacties

 1. Dina 14 december 2014 / 06:28

  Ziet er heel gezellig uit! Toen ik laatst bij mijn oma was heb ik in het bos ook zulke mooie takken gevonden. Heb ze wel in een vaas gezet thuis, maar heb er nog geen ballen in. Heel leuk idee!
  Dina blogde laatst over… Een week verder

 2. Frauke 14 december 2014 / 10:16

  Wat leuk! Super origineel. Ook een mega mooie vaas, die wil ik al een poos maar kan er helaas nergens meer aankomen :(! X
  Frauke blogde laatst over… Snapshots Sunday #19

 3. Xaviera 14 december 2014 / 15:33

  Wat een leuk idee, staat heel gezellig zo! Die vaas vind ik erg mooi 🙂
  Xaviera blogde laatst over… Movie time!

 4. Iris 14 december 2014 / 17:38

  Ik heb wel eens kerstbomen tegen het plafond gezien. Het schijnt een minitrend te zijn, maar ik vind het niet echt mooi. Wel handig tegen klimmende katten.
  Iris blogde laatst over… Review ~ Alien face

 5. Deisy 14 december 2014 / 20:07

  Wat een mooie vaas zeg! En weer prachtige DIY als je geen ruimte (of geen zin hebt) voor een echte kerstboom hebt 🙂
  Deisy blogde laatst over… Een blogaward: say what?!

 6. Joost 14 december 2014 / 20:50

  Waarom had je die takken niet uit het bos gehaald, haha? Alhoewel voor 2 euro is het misschien ook niet de moeite.. Leuk resultaat!
  Joost blogde laatst over… Waotapu Thermal Wonderland

 7. Saar 15 december 2014 / 15:26

  Ik had zelf ook het idee om dit in elkaar te gaan steken om mijn keuken wat kerstsfeer te geven 😀 Wat geweldig leuk ziet de jouwe eruit!
  Saar blogde laatst over… BABBELMOMENT | Things… #8

 8. Miriam 15 december 2014 / 20:55

  Super leuk idee, helemaal als je nauwelijks ruimte hebt!
  Miriam blogde laatst over… Kerstbal

 9. Yara 16 december 2014 / 08:54

  Wat een originele DIY, super tof! Ik heb nog steeds geen kerstboom, puur omdat we geen tijd hebben om een nepperd te kopen. Een echte is altijd zo veel moeite, vooral omdat ‘ie zo uitvalt.

  Misschien dat dit iets is wat we kunnen doen, even om over na te denken haha.
  Yara blogde laatst over… Opening Primark Den Haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.