Dankbaarheid

Wanneer is de laatste keer dat je gemeend dankbaar was? Dat je dankjewel zei uit de grond van je hart, of dat je oprecht dankbaar was voor het zonnetje dat buiten scheen. Sinds ik me weer beter voel moet ik zeggen dat ik de hele dag door dankbaar ben. Dit zorgt er vanzelf voor dat je veel meer van alles geniet. Waar ik dan allemaal dankbaar voor ben?

 • Dat ik de mooie dingen in het leven weer kan zien. Het leven is veel minder leuk als je vergeet te genieten!
 • Ik kan weer genieten van een fijn muziekje.
 • Voor het eerst in tijden ben ik weer eens uitgerust wakker geworden! (Niet zo uitgerust als een normaal persoon, maar normaal is uit bed komen altijd hels)
 • Het zonnetje is weer gaan schijnen en dat betekent dat we weer lekker naar buiten kunnen, over het strand wandelen en genieten van een ijsje!
 • Dat ik mijn grenzen steeds weer een beetje kan verleggen. Dat heb ik misschien voor een deel aan mezelf te danken, maar er zijn genoeg mensen die niet de kans krijgen hiervoor. Om wat voor reden dan ook! Maar ik ben vooral dankbaar dat mijn gezondheid niet altijd even extreem meer in de weg hoeft te staan.
 • Ik heb de ruimte om ook eens een dag niets te kunnen. Er is altijd wel iemand die mij kan en wil helpen en dat is gewoon heel fijn! Liever niet natuurlijk, maar het komt natuurlijk weleens voor.
 • Mijn lieve vriendje waarmee ik al ruim een jaar samen ben. Dat was mijn examencadeautje van vorig jaar, haha. Zou hem niet meer kunnen missen! En ik ben ook elke dag gewoon heel blij dat hij er is.
 • Dat er zo veel mensen weer elke dag naar mijn blog komen om artikelen te lezen. Ik kan me er nog steeds niets bij voorstellen dat het elke dag zo veel mensen zijn! Dus, dankjulliewel allemaal! Ook voor al jullie reacties, dat is voor mij echt heel veel waard.
 • Het feit dat ik nog uren door zou kunnen gaan met het schrijven over dingen waar ik dankbaar voor ben.

Heb je het gevoel dat er vandaag echt even niets is voor jou om dankbaar voor te zijn? Lees dan dit even.

Geniet allemaal van deze mooie dag en vanavond, voor je gaat slapen, denk dan nog even aan me. Voer het recept van The Secret uit: Wanneer je in je bed ligt bedenk je 5 dingen waarvoor je die dag dankbaar was. Dan pas kun je gaan slapen! Eigenlijk zou je dit elke dag moeten doen, maar het mag ook gewoon de hele dag door. Have a nice day!

 

11 reacties

 1. Alexandra 20 mei 2012 / 08:52

  Ik heb dat ‘denk aan vijf dingen waar je dankbaar voor bent’-ding ‘n paar keer willen doen. Elke avond opschrijven waar je die dag dankbaar voor was. Geen idee waarom ik dit nooit gedaan heb… Het is fijn om te lezen dat je je zo goed voelt, Lisanne! 🙂

 2. Nikita 20 mei 2012 / 09:28

  Goh, ik ben denk ik het meest dankbaar dat ik kan paardrijden bij iemand die eigenlijk teveel paarden heeft en dat dit ook bitloos kan gebeuren.
  Momenteel ben ik minder dankbaar omdat ik vrijdag gevallen ben en spierpijn heb, maar desondanks ben ik zaterdag en ga ik nu ook terug paardrijden ! XD

 3. sofie 20 mei 2012 / 11:39

  Ik vind het heel erg leuk dat je steeds van die motiverende blog posts maakt, Lisanne. Ze maken me echt vrolijk ! Bedankt daarvoor 😉
  x Sofie

 4. Ise 20 mei 2012 / 12:17

  Ik schrijf elke ochtend mijn reden om op te staat op (uit bed komen is bij mij ook een hel) dus dat is ongeveer hetzelfde!

 5. Marga 20 mei 2012 / 12:25

  ik reageer eigenlijk nooit maar ik vind je blog en super en ik vind dit weer een heel mooi artikel 🙂

 6. Ilse 20 mei 2012 / 16:44

  Wat fijn dat je je zo goed voelt! Het is inderdaad maar vanzelfsprekend dat we overal dankbaar voor zijn, het is allemaal zo gewoontjes, maar als je eens goed nadenkt waar je écht dankbaar voor bent dan waardeer je dat veel meer.

 7. Fien 20 mei 2012 / 16:44

  Ik was vandaag zeker wel voor 5 dingen dankbaar;
  1) wakker worden bij mijn beste vriendin, samen nog na kletsen over de avond daarvoor en dan lekker ontbijten met een croissant.
  2) een vriend die mij heeft geholpen met het maken van mijn blog
  3) een lekker broodje wat mijn moeder voor mij bewaard had
  4) een legging en een nieuw passer die ik nodig heb voor school, had mijn zus even voor mij gehaald
  5) mijn beste vriendin gaf mij een handmassage nadat mijn hand tussen de deur kwam

 8. Lenneke 20 mei 2012 / 21:09

  Ik heb er een tijdje geleden ook een blogpost over geschreven. Naar aanleiding van deze quote:
  “Let us rise up and be thankful, for if we didn’t learn a lot today, at least we learned a little. And if we didn’t learn a little, at least we didn’t get sick. And if we got sick, at least we didn’t die. So, let us all be thankful.”
  Buddha

  Simpel, maar waar. 🙂 Dankbaar zijn is fijn!

 9. Rosalie 20 mei 2012 / 23:03

  Dat dankbaar zijn doe ik iedere dag :). Soms snap ik het echt niet van mensen die dat niet zijn, die gewoon helemaal niks doen, op school enzo ( terwijl ze zoveel kunnen doen ) maar gewoon geen zin hebben. Terwijl er zoveel kansen voor ons open liggen. En er zijn zoveel mensen in de wereld die het zo graag zouden willen. Maar het gewoon niet kunnen.

 10. naamloosmensje 11 mei 2013 / 15:03

  super cool hoe jij dit doet ga door!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.