Dankbaarheidslijstje 4 maart

Jeetje, wat een dag was dit zeg! We  gingen naar Den Haag naar een nieuwe arts en vervolgens maakten we op de terugweg een stop bij de IKEA. En nu ben ik doodop, maar wel heel blij! Waar ik dankbaar voor was?

 joepie-joepie-joepie

Trots naar mijn aankoopjes kijken die op tafel liggen

– Ik hoor de afgelopen 8,5 jaar alleen maar dat er geen verklaring is voor mijn klachten. Dat ik me gewoon goed hoor te voelen met hoe mijn lichaam eruit ziet en met wat uit alle tests komt. Deze arts kon verschillende dingen zien en daarvan afleiden dat ik me niet goed voel: sowieso verzuring en een ontregeld zenuwstelsel. Dus het is een verrassing wanneer een arts eens wel iets kan aantonen, en dat kon dus deze keer wel. En dat is best fijn.

– Dat dat absoluut niet het enige is. Dat mijn zenuwstelsel ontregeld is (dat is de fibro) is niet de oorzaak van al mijn klachten, wel van een klein deel, maar niet van alles. Precies wat mijn gevoel zegt en wat ik jullie al eerder vertelde. Hij heeft een vermoeden waar het wel zit, dus dat gaan we laten onderzoeken. En daarna hopelijk behandelen! Ik heb er in elk geval wel vertrouwen in dat het verbetering gaat brengen. Ik heb weer een beetje hoop!

– Dat ik de resultaten van mijn doktersbezoekje met jullie kan delen, hihi. Veel van jullie waren geïnteresseerd in hoe het zou gaan, dat vind ik super lief!

– Ik heb de dag volgehouden. Vraag me niet hoe, maar ik zit nu op de bank een blogje te typen, dus het is goed gegaan!

– We zijn zelfs nog even bij mijn broer geweest! Hij woont in Uilenstede en ik had zijn kamer daar nog niet gezien, dus het is leuk dat ik dat nu wel even heb kunnen zien.

– Allemaal leuke spulletjes bij de IKEA bekijken. Ik word daar altijd zo vrolijk van!

– Dat ik ook een boel leuke (en nuttige, haha) spulletjes heb kunnen kopen.

– Tim was thuis doen ik half-gaar thuis kwam, dus hij ging me meteen lief helpen.

– Ik verheug me nu al op het opnemen van een shoplog van mijn IKEA spulletjes, ik denk dat ik dat nog wel ga doen, hihi.

– Verder ben ik nog dankbaar voor het echte moe zijn; moe zijn wanneer je veel hebt gedaan. Dat geeft heel veel voldoening, een heel ander gevoel dan wanneer je doodmoe je bed uit komt. Veel beter! Hopelijk kan ik er ook lekker op slapen, hihi.

joepieeee

Dus… gisteren waren er een boel heel grote dingen om dankbaar voor te zijn! Leuk is dat: de ene dag de kleine dingen, de andere dag allemaal grote dingen. Afwisseling, hihi! Waar was jij gisteren dankbaar voor?

DELEN:

42 reacties

 1. Lyn 5 maart 2014 / 06:39

  Heel erg tof en goed om te horen dat je vertrouwen hebt in je nieuwe dokter! Hopelijk kan hij je helpen!
  Leuk ook dat je je broer gezien hebt en lief dat Tim je geholpen heeft 🙂 (oke het is wel je vriendje maar toch, ze zouden het niet allemaal doen denk ik..)
  Ben echt blij om te horen dat jij blij bent van je dokter!
  xo Lyn

 2. Marion 5 maart 2014 / 06:48

  Fijn ja, om een keer te horen dat er wellicht een verklaring is voor de klachten die je hebt. Ik ken het. Zo frustrerend om het niet te weten.
  En heerlijk geshopt dus! Ik kijk ook uit naar je shoplog. Veel plezier met het maken ervan!

 3. Thuisfrontmrs 5 maart 2014 / 07:10

  Wat fijn dag je een arts hebt gevonden die iets aan kon tonen! Van daar uit kan je hopelijk verder!!!

 4. Kelly Caresse 5 maart 2014 / 07:32

  Wat een mooi lijstje, ik lees de trotse voeldoening van je artikel af. Wat bijzonder dat deze arts zoveel meer voor je kan betekenen en zo te lezen geeft doe gedachte alleen al energie. Ik ben ook benieuwd naar je ikea shoplog hihi, ik zal binnenkort ook vast een bezoekje ikea doen ivm onze verhuizing

 5. Bibian 5 maart 2014 / 07:40

  Wat een fijn idee dat deze arts wel wat in je klachten ziet. Een mooi lijstje, ik word ook altijd heel vrolijk van de ikea, ik ben benieuwd naar je geshopte spulletjes, liefs

 6. Hester 5 maart 2014 / 07:43

  Fijn dat je zo’n mooie dag had, ik hoop dat je nog lekker hebt geslapen!

 7. MySimplySpecial 5 maart 2014 / 07:51

  Wat fijn dat je een leuke dag hebt gehad en ook super dat er nu een arts is die wel iets kan zien! Hopelijk gaat dit je verder helpen!

 8. Hannah 5 maart 2014 / 07:59

  Wat fijn dat het gisteren zo goed is gegaan! Volgens mij hoopt iedereen met je mee op verbetering 🙂

 9. Sanne 5 maart 2014 / 08:15

  Wauw, trots zijn opdr grote dingen! Mooi om te horen dat je en naar de arts bent geweest met goed bericht en dat je ook nog andere dingen hebt gedaan! Fijn dat je van deze dingen lekke geniet! Goed bezig

 10. Frauke 5 maart 2014 / 08:26

  Leuk lijstje, en fijn dat deze dokter misschien wel voor verandering zorgt! In ieder geval al super dat hij dingen kon ‘ontdekken’ :). Ook goed dat je lekker veel hebt gedaan – dat zorgt echt wel voor voldoening hè!

 11. marloes 5 maart 2014 / 08:50

  wat een mooi lijstje en fijn dat je gehoord voelt bij die arts. Ik ben erg zoekende huisarts werkt niet mee. En er moet bij mij meer zijn, ik ben dan ook wel benieuwd bij welke arts je bent geweest en naar het verdere verhaal. Eventueel mag je hier ook via de mail op reageren.

  Nogmaals, echt super leuk dat je dit nu zo doet, ben zo blij met je blog. Heerlijk om te lezen en vaak het gevoel van herkenning. Zag laatst je foto van je uitzicht uit je appartementje. Echt dicht in de buurt van centrum, mijn moeder is vanuit gelderland sinds 1,5 jaar ook in Den Helder gaan wonen.

 12. Manon 5 maart 2014 / 08:51

  Wat fijn dat je nu meer weet over je ziekte (mag je het een ziekte noemen?)! Hopelijk is het behandelbaar, dat zo enorm fijn zijn! Ik ben dankbaar dat ik het kindje van mijn beste vriendin zo vaak mag zien <3

 13. Elize 5 maart 2014 / 08:55

  Wat een prachtig lijstje! 🙂
  Fijn dat deze nieuwe arts hoop geeft en meer met je klachten lijkt te kunnen. Het is zo frustrerend als niemand het maar weet…
  En ‘echt’ moe zijn is inderdaad soms fijn haha! Hopelijk heb je lekker kunnen slapen vannacht! 🙂

 14. Karin 5 maart 2014 / 09:04

  Hoi Lisanne, fijn dat je een arts hebt gevonden die naar je luistert en je klachten serieus neemt, die zijn goud waard. Ik hoop echt heel erg voor je dat er iets uit de nieuwe onderzoeken komt en dat het te behandelen is, ben erg benieuwd (net als jij;-)). Btw: waar denkt deze dokter aan, of wil je dat niet op je blog vermelden? In ieder geval bedankt voor je update, ik zit hier ook gewoon een beetje blij voor je te wezen. Lieve groetjes Karin

  • Lisanneleeft 5 maart 2014 / 14:58

   Hij denkt iets in mijn darmen! Maar het is natuurlijk nog even afwachten of dat echt zo is…

 15. Susanne 5 maart 2014 / 09:07

  Echt zo fijn dat een arts nu eindelijk wel wat dingen kan zien die niet ‘kloppen’. Er zullen ook genoeg artsen zijn die zeggen dat het tussen je oren zit. En dat is natuurlijk niet leuk. Ik hoop echt dat het uiteindelijk te behandelen is! En je hebt gelijk over het moe zijn. Voldaan moe is gewoon heel fijn en kun je met een glimlach op je gezicht gaan slapen 🙂

 16. Tamarah 5 maart 2014 / 09:15

  Wat een fijn lijstje zeg! En wat heerlijk voor je dat je een dagje hebt kunnen volhouden en dat je bij een arts bent geweest die wel verklarende oorzaken voor je probleem heeft gevonden. Hopelijk biedt het wat perspectief! En ik ben benieuwd naar je IKEA shoplog :D.

 17. Alyssa 5 maart 2014 / 10:53

  Fijn om te lezen dat je zo’n leuke dag hebt gehad! En ook heel fijn dat deze arts je meer te bieden heeft dan wazige antwoorden. Ik hoop dat ze het kunnen behandelen, waardoor je je beter gaat voelen 🙂

 18. Lauriëtte 5 maart 2014 / 11:32

  Wat goed om te horen dat je een fijne dag hebt gehad! Ik ben erg benieuwd naar je shoplog!

 19. Kimberly 5 maart 2014 / 12:15

  Fijn om te horen eigenlijk dat deze arts wel eens iets kon vinden zeg! Ik hoop dat hij erachter komt wat het precies is en dat het te behandelen valt en het in ieder geval wat verbetering geeft! ik hoop natuurlijk helemaal maar alle kleine beetje helpen 😀 Ik ben trouwens super benieuwd naar je shoplog 😀

 20. Chantal 5 maart 2014 / 13:12

  Fijn dat er meer duidelijk is! ik ben benieuwd naar je aankopen 🙂

  • LNNK 5 maart 2014 / 14:50

   Wat fijn dat deze arts wel wat kon zien. Ik hoop dat hij erachter komt hoe en wat en eventueel hoe het op te lossen is. Erg benieuwd naar de spullen die je gekocht hebt.

 21. Luuke 5 maart 2014 / 13:50

  Leuk lijstje! Fijn dat je nu een betere arts hebt, die je klachten kan herkennen 🙂 Ik ben ook erg benieuwd naar je spulletjes!

 22. Ise 5 maart 2014 / 15:45

  Ohh wat fijn dat er nu eindelijk wat meer duidelijkheid is! Ik ben dankbaar dat ik nu niets hoef te doen en lekker thuis kan zijn om te rusten.

 23. Donna 5 maart 2014 / 16:13

  Wat fijn dat er eindelijk een arts is de je begrijpt !
  Mag ik vragen waarvoor je daar bent heen geweest?
  Ben erg nieuwschierig naar verschillende artsen enz. misschien dat ik er ook nog wat aan heb 🙂

 24. Ilse 5 maart 2014 / 16:13

  Fijn dat je je een keer moe voelde omdat je veel dingen gedaan hebt, lijkt me op de een of andere manier een heel fijn gevoel haha. Ik ben benieuwd naar je Ikea shoplog!

 25. Hester 5 maart 2014 / 16:18

  Super dat je weer een keer écht iets kon doen op een dag! Ik hoop zo voor je dat die arts je verder kan helpen.

 26. Josien 5 maart 2014 / 16:57

  zó, dit klinkt allemaal lekker positief. en het zou fijn zijn als deze arts je idd verder kan helpen. nu schijnen de meeste klachten veroorzaakt te worden in de darmen, ben heel benieuwd hoe dit verder gaat.
  fijn dat je zoveel lieve mensen om je heen hebt die je altijd helpen en wat gezellig dat je bij je broer langs kon.
  ben benieuwd naar je shoplog.

 27. Pauline 5 maart 2014 / 18:13

  Wat fantastisch om te lezen 🙂

 28. Thea 5 maart 2014 / 18:22

  Wat heerlijk dat je een beetje vertrouwen kunt hebben, ik duim voor je dat deze arts je echt verder kan helpen. Ik ben dagelijks dankbaar dat ik gezond ben, mijn gezin gezond is en we goed rond kunnen komen en nog een heleboel kleine dingen

 29. Patricia Schmitz-Heres 5 maart 2014 / 18:27

  Fijn dat je vertrouwen hebt in de nieuwe arts!!! Waar ik dankbaar voor ben? Het lekker met mijn gezinnetje boodschappen doen. Gezellig met zijn drietjes, al kreeg Bjarne er weinig van mee haha.

 30. Tiffany 5 maart 2014 / 18:36

  Dit zijn wel erg grote dingen! Wat mooi seg… Ik hoop dat de tijd veel antwoorden en een behandeling met zich meebrengt. Ik kan me voorstellen hoe fijn je je daar nu bij voelt! Mijn dankbaarheidslijstje staat, zoals elke dag, weer online. 🙂

 31. Mandy 5 maart 2014 / 21:12

  Wat fijn om te horen dat je bezoek aan de dokter niet voor niks was en dat ze weer verder gaan onderzoeker. Dat biedt perspectief! Ik ga voor je duimen.

 32. HappyLioness 5 maart 2014 / 22:19

  Wat fijn voor je dat de arts waarschijnlijk een verklaring heeft. Ik hoop dat hij echt wat voor je kan betekenen!

 33. Resy 6 maart 2014 / 08:24

  Wat fijn dat het zo positief is verlopen bij de arts en je er weer vertrouwen in hebt! Houd je ons op de hoogte?

 34. floor 6 maart 2014 / 18:46

  Hoi Lisanne,
  mag ik vragen bij wat voor soort arts je geweest bent. Een vriendinnetje van mij heeft vergelijkbare klachten en merkt ook dat ze vaak niet bevredigend geholpen wordt.

  • Lisanneleeft 6 maart 2014 / 19:14

   Ik ben bij een arts geweest die oa second opinions doet en veel doet met natuurgeneeskunde. Als je precies wilt weten welke arts het is kun je me wel mailen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.