Daten met Lisanne: bevriend met ex partners?

Sinds kort heb ik een setje met vragen die je erbij kan pakken wanneer je aan het daten bent. Het leek me wel leuk om er een aantal vragen bij te pakken en deze te beantwoorden. Gewoon zodat je me beter leert kennen! Leuk, toch? Gaan we!

daten-met-lisanne1

bron foto

Heb je een ex-partner met wie je nog bevriend bent?

Jep, met Tim! Iedereen die mijn blog langer dan een jaar volgt kent hem denk ik nog wel. Hij woont nu in Engeland, ik ben benieuwd hoe het zal gaan als hij weer in dit koude kikkerlandje komt wonen.

Zouden anderen jou omschrijven als een echte flirt?

Om deze vraag moest ik wel lachen. Ik kan best wel een flirt zijn, toen ik nog op de middelbare school zat ging ik elk weekend stappen en dan vond ik het heel leuk om een beetje in het rond te flirten. Mijn vriendinnen van de middelbare school zullen mij dus denk ik wel omschrijven als een flirt.

Maar tegelijkertijd ben ik hartstikke gewoon en wil ik juist mijn menselijkheid laten zien. Op een of andere manier zet je als ‘flirt’ toch meer een mysterieus beeld van jezelf neer. Daar ben ik nu mega slecht in. Lekker gewoon zoals ik ben.

Wat is voor jou de belangrijkste waarde die je van huis uit hebt meegekregen?

Eerlijkheid is heel belangrijk. En iedereen gelijk behandelen!

Als je het leuk vindt kun je de vragen ook beantwoorden in de comments!

DELEN:

20 reacties

 1. Ilse 7 augustus 2016 / 09:19

  Leuk stukje, dit!
  Ik ben zelf niet meer bevriend met mijn ex’en, ik vind flirten met het ouder worden steeds minder leuk, ik doe liever gewoon en leer iemand liever echt kennen hoe hij is, zonder altijd dat flirterige en mysterieuze gedoe, heb het gevoel dat wanneer je direct begint te flirten je ook niet meer terug kan, als je begrijpt wat ik bedoel 😉 en ik denk dat respect voor anderen, vriendelijk en beleefd zijn, goede manieren hebben het belangrijkste is wat ik van thuis heb meegekregen. 🙂

 2. Mama Lifestyle Blog 7 augustus 2016 / 09:21

  Wat ontzettend goed en bijzonder dat je nog bevriend bent met Tim! Ik heb geen exen, ik ben al 17 jaar samen met mijn vriend en daarvoor fladderde ik wat rond. Wel woon ik tegenover een oude scharrel, maar die mijd ik liever.

 3. Tiffany 7 augustus 2016 / 09:49

  Ik heb geen ex’en, ben nog steeds samen met mijn vriend. Lijkt me opzich fijn om vrienden te kunnen blijven met je ex, maar ook vreemd. Ik weet niet of ik dat zou kunnen.

 4. EmilyLotus 7 augustus 2016 / 10:13

  Leuk om te lezen, maar niet verrassend. 😀
  Ik ben ook nog bevriend met een ex, kan absoluut een flirt zijn en de belangrijkste waarde die ik van huis heb meegekregen… euh… iets met de ander behandelen zoals je zelf behandeld wil worden, denk ik.

 5. anouk 7 augustus 2016 / 10:21

  Ik ben helaas geen vrienden meer met mijn ex het contact verwaterde al erg snel, eerlijkheid is voor mij ook erg belangrijk

 6. Sandra 7 augustus 2016 / 12:05

  Heb geen ex, dus daar kan ik niet over meepraten haha. Ik weet eigenlijk niet echt of ik zelf een flirt ben. Niet echt denk ik. Ik zet mezelf altijd voor schut en word altikd uitgelachen om mijn stomme acties haha, dus ben eerder net zoals jij zegt “lekker gewoon zoals ik ben”.

 7. Evelyne 7 augustus 2016 / 13:38

  Ik ben niet echt bevriend met m’n ex, maar we hebben ook geen ruzie. Als we elkaar tegenkomen zeggen we nog vriendelijk goeiedag & hoe gaat ‘t. Verder gaat ‘t niet. Nu z’n mémé gestorven is (die bij ons in ‘t rusthuis verbleef), zie ‘k hem ook niet meer op m’n werk, waar hij haar elke week kwam bezoeken. Dus zien we elkaar niet echt meer nu.

 8. Suzan 7 augustus 2016 / 14:19

  Is zo’n setje vragen voor wanneer je aan het daten bent, voor jezelf bedoelt of meer als spel om met je date te doen?
  Want dan is de vraag over vrienden zijn met je ex toch wel een pittige of niet?

  • Lisanne 7 augustus 2016 / 22:38

   Jep, echt een spelletje voor wanneer je aan het daten bent, om elkaar te stellen haha. Ik vind het allemaal eigenlijk wel vrij serieuze en soms zware vragen…

   • Jack 14 augustus 2016 / 03:23

    Best goed om te doen deze flirttest zo leer je je zelf en je date beter kennen . Heb een ex maar zien elkaar niet vaak maar we hebben ook geen ruzie . Wel vindt ik me een flirt omdat ik snel verliefdheid voel bij een vrouw

 9. Kim | Kimsbloglife 7 augustus 2016 / 17:55

  Superleuke vragen! Fijn dat je nog bevriend bent met Tim, hopelijk blijft dat duren wanneer hij weer terug in Nederland is.

 10. Zo simpel is dan geluk 7 augustus 2016 / 18:05

  Fijn dat je nog op een goede manier met Tim om kan gaan. Flirten ben ik trouwens heel erg slecht in. Ik heb het ook gewoon nooit door als iemand met mij flirt, hahaha.

 11. Jacqueline 7 augustus 2016 / 19:46

  Ik ben niet bevriend met mijn exen, zeg ze wel gedag als ik ze tegenkom en heel soms maken we een praatje over koetjes en kalfjes.
  Flirten doe ik eigenlijk alleen als ik een paar wijntjes op heb, anders ben ik daar te verlegen voor, haha! En grappig dat jij het flirten als iets mysterieus ziet, zo zie ik dat helemaal niet. Maar dat heeft misschien ook met de combinatie met wijn te maken, dan flap ik er sowieso van alles uit…
  Mijn ouders hebben heel erg hun best gedaan op een christelijke opvoeding en de belangrijkste waarde die ik daarvan meegekregen heb, is toch wel naastenliefde. Voor de rest heb ik dat geloof maar gelaten voor wat het is.

 12. Mariska 7 augustus 2016 / 20:38

  Wel fijn datje nog bevriend bent/kunt zijn met Tim! 🙂

 13. Kim 8 augustus 2016 / 00:01

  Nee, ik ben gelukkig echt niet meer bevriend met één van mijn exen haha! Daarnaast durf ik echt niet te zeggen of ik wel of geen flirt ben… Al sinds mijn zeventiende ben ik samen met mijn vriend, dus geen idee hoe ik nu met mannen zou flirten als ik vrijgezel zou zijn, haha. En de belangrijkste waarde die ik heb mee gekregen is wel eerlijk zijn op ieder moment!

  Leuke blog overigens! Volgende blog nieuwe vragen? 🙂

 14. Aca 8 augustus 2016 / 10:58

  Wat een leuke vragen! Ga je nog vaker vragen uit je setje beantwoorden?
  Fijn dat je nog bevriend bent met Tim.
  Ik heb positief contact met mijn ex, maar zou het geen vriendschap noemen.
  Flirten is leuk! Als in; glimlachen, complimentjes geven en galant zijn naar elkaar.. Het is uitwisselen van positieve energie en dat vind ik leuk!
  Echt flirten om ‘te jagen’ doe ik niet meer hoor…is niet meer nodig 🙂

 15. Mascha 8 augustus 2016 / 12:48

  Ik ben niet bevriend met mijn ex, maar mijn vriend wel met zijn ex. Hoewel ik ook bevriend met haar ben is het toch raar als ze “gezellig samen afspreken”. Maar dat ligt er meer aan dat ze nog geen jaar uit elkaar zijnen ik met mijn vriend net twee maanden samen.

 16. Daniëlle 9 augustus 2016 / 16:30

  Wat mooi dat je nog bevriend bent met Tim! Ik en mijn ex hebben gelukkig geen contact meer, ik vind het heel mooi als mensen het wel kunnen, maar bij ons is er denk ik teveel gebeurd.
  Een flirt kan ik zijn, maar vaak onbewust. De belangrijkste waarde die ik heb meegekregen is voor mij ook eerlijk zijn en daarnaast ook jezelf blijven!

 17. Vivian 26 augustus 2016 / 19:33

  Ha, leuke rubriek! Ik vind het altijd tof als mensen bevriend kunnen blijven met hun ex, dan heb je veel minder negatieve herinneringen lijkt me!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.