Daten met Lisanne: Wat is mijn beste eigenschap?

Sinds kort heb ik een setje met vragen die je erbij kan pakken wanneer je aan het daten bent. Het leek me wel leuk om er een aantal vragen bij te pakken en deze te beantwoorden. Gewoon zodat je me beter leert kennen! Leuk, toch? Ik vind van wel!

datevragen-beantwoord

bron foto

Ben jij iemand die goed alleen kan zijn?

Als ik me goed voel: Jep, heerlijk. Ik kan daar echt van genieten.

Maar ik heb natuurlijk vaak hulp nodig. En als ik me erg rot voel is een arm om je heen ook gewoon fijn, dus dan ben ik liever niet constant alleen.

Wat beschouw je zelf als je beste eigenschap?

Mijn veerkracht. Ik weet niet of dat echt een eigenschap is, aangezien die natuurlijk ook getraind is. Maar met deze ‘eigenschap’ ben ik wel heel erg blij.

Veel mensen voelen zicht anders dan hun leeftijd aangeeft. Hoe oud (of jong) voel jij je?

Vind ik een grappige vraag. Fysiek voel ik me ongeveer 150. Maar mentaal voel ik me veel ouder, maar tegelijkertijd ook veel jonger.

Ik heb een heleboel dingen die mijn leeftijdsgenoten wel hebben gedaan of geleerd, nooit gedaan of geleerd. Dat het normaal is om bijvoorbeeld te kunnen autorijden of dat je gewoon voor jezelf kan zorgen. Tsja, dat kan ik niet allemaal.

Tegelijkertijd (zo zie ik het altijd) heb ik in die tijd andere dingen uitgespookt, als was het alleen maar liggen en denken. Uiteindelijk heb ik in dezelfde tijd gewoon andere dingen geleerd dan mijn leeftijdsgenootjes. Of ik meer geleerd heb en me ouder zou moeten voelen? Ik denk dat iedereen dat anders zal zien.

Als je het leuk vindt kun je de vragen ook beantwoorden in de comments!

DELEN:

13 reacties

 1. Mama Lifestyle Blog 14 augustus 2016 / 07:55

  Wat een interessante vragen! Ik kan heel goed alleen zijn. Mijn beste eigenschap is mijn doorzettingsvermogen. Qua dingen die ik heb meegemaakt voel ik me ouder dan dat ik ben, dat komt denk ik door alle zakelijke tegenslagen die ik heb meegemaakt. Op andere vlakken voel ik mij nooit ouder worden en blijf ik juist jong van geest.

 2. marije 14 augustus 2016 / 08:31

  Veerkracht is een hele belangrijke eigenschap. Het zegt heel veel over je karakter.

  Mijne is mijn doorzettingsvermogen. Het heeft mij gebracht waar ik nu sta.

  Fijne zondag!

 3. Sophie 14 augustus 2016 / 09:14

  Ah mooie antwoorden! Ik vind dat altijd een beetje lastig die eigenschap! Veerkrachtig zijn is wel een hele mooie!

 4. Tiffany 14 augustus 2016 / 09:25

  Mij heeft doorzettings vermogen geholpen met volhouden toen mijn gezondheid niet meer wou meewerken. Doorzettings vermogen kan je ook maar tot een bepaald punt helpen natuurlijk, sommige dingen zijn gewoon niet haalbaar als je ziek bent. Maar het heeft me wel geholpen om mijn diploma’s te halen.

 5. Tamarah 14 augustus 2016 / 09:45

  Mooie vragen om bij stil te staan en erover na te denken hoe je er zelf in staat. En veerkracht is een prachtige eigenschap die je bezit. Ik denk dat eigenschappen zich altijd verder kunnen ontwikkelen, maar dat het van nature iets is wat in je zit!

 6. Darina 14 augustus 2016 / 10:20

  Mooie antwoorden Lisanne. Mooie vragen ook. Ik kan heel goed alleen zijn en daar ben ik ook wel blij om 🙂 Veerkracht is een hele mooie eigenschap om te hebben en ik voel me zeker tien jaar jonger dan ik ben 🙂

 7. Sandra 14 augustus 2016 / 11:52

  Alleen zijn is iets wat ik ook heel goed kan. Niet té lang, maar ik heb wel regelmatig tijd voor mezelf nodig en om mij dus terug te trekken. Mijn beste eigenschap? Mijn doorzettingsvermogen. In al die jaren van ziek zijn en ellende heb ik die eigenschap steeds verder ontwikkeld. Gelukkig, want anders was ik nu een hoopje ellende. :’)

 8. Veronique 14 augustus 2016 / 20:59

  Mooie vragen en antwoorden. Mijn zelfbewustheid waar ik de afgelopen jaren heel hard aan gewerkt heb vind ik een goede eigenschap van mezelf.

 9. Rianne 17 augustus 2016 / 14:07

  ik citeer je even: ”Dat het normaal is om bijvoorbeeld te kunnen autorijden of dat je gewoon voor jezelf kan zorgen. Tsja, dat kan ik niet allemaal.” He kop op, dat kun jij ook! laat je niet weerhouden wat andere mensen over je beperkingen zeggen en houdt alles voor mogelijk!

  Heb je trouwens al een date?

  • Lisanne 17 augustus 2016 / 21:20

   Dat zijn twee voorbeelden van dingen die ik niet kan. Niet twee dingen waarvan “ik denk dat ik het niet kan”. Ik ben psychisch helemaal oké, dus ik wíl dat natuurlijk allemaal ook gewoon kunnen 🙂 Niemand vertelt me wat ik wel en niet kan, ik ben de enige die dat kan voelen, daar ga ik op af. En voor autorijden ook op regels, met epilepsie mag je niet autorijden helaas (hoewel dat wel logisch is natuurlijk haha)

   Kijk anders de Week van de Teek video’s eens om er meer over te weten te komen: https://www.youtube.com/playlist?list=PLj_Wl4Prr7Y1s5qVQqLjVOpTClRyaM_Eh

 10. Vivian 26 augustus 2016 / 19:35

  Die leeftijdsvraag is wel heel interessant! Ik heb een beetje hetzelfde als jij: ik ben 22, maar fysiek en qua functioneren ben ik veel jonger. Mentaal daardoor ook, al vind ik dat lastig beoordelen omdat het echt met verschillende dingen te maken heeft. Qua bloggen en studeren bijvoorbeeld voel ik me wel gewoon 22, maar op andere punten en momenten voel ik me weer 15/16.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.