De 6 leukste levensvragen om over na te denken

Zeven jaar geleden vulde ik deze vragenlijst in. Het leek me interessant om dit nog eens te doen, gewoon om te kijken of mijn antwoorden nu anders zijn. Dat lijkt me wel, na zo veel jaren. Ik ben benieuwd, laten we gaan kijken naar de vragen en antwoorden!

Foto door Javier Allegue Barros via Unsplash

Welke herinnering van afgelopen jaar geeft je de grootste glimlach op je gezicht?

Een gedeelde eerste plaats: Kerst vieren met mijn familie, deze keer ook weer met mijn opa en oma’s. Het is bijzonder dat ze er nog zijn, dat het weer kon in verband met Corona (want het jaar ervoor waren ze er niet) én natuurlijk dat ik me fit genoeg voelde om erbij te zijn. Dat zijn toch heel wat bijzondere punten die samen komen, dat voelt absoluut niet als vanzelfsprekend.

En samen op die eerste plaats staat de vakantie samen met B naar Mallorca. Ik heb me heel goed gevoeld, het ging heel goed in de warmte, we gingen bijna elke dag uit eten. Glutenvrij uit eten kon ook heel goed, dat is ook niet onbelangrijk. En dat ik überhaupt op vakantie kon was geweldig! En niet eens met mijn ouders (die me zo goed kennen dat ze bijna altijd weten wat ik nodig heb op lastige momenten), maar zonder mijn ouders (met een geweldige vriend die dat inmiddels ook weet). Dat is toch geweldig? Ik kan niet kiezen tussen deze twee hoor!

Wat heb je altijd al eens willen doen sinds je kindertijd?

Deze is niet veranderd: een boek schrijven!

Nu heb ik geen idee wat voor boek dat moet worden en heb ik er ook niet zo veel vertrouwen in dat ik dit op korte termijn ga doen, maar het staat wel op mijn verlanglijstje.

Wat zou je doen in je leven als er totaal geen beperkingen waren?

Dit vind ik een lastige vraag, juist omdat ik veel beperkingen, cognitief en fysiek, heb. Ik kan me niet voorstellen hoe een leven zonder beperkingen eruit zou zien! Maar hoe ouder ik word, hoe meer ik hierbij een idee krijg.

Ik denk namelijk dat als er geen beperkingen waren ik graag een zo normaal mogelijk leven zou willen. Dat ik zou studeren, maar ernaast zou blijven ondernemen. Ik zou willen reizen, bijvoorbeeld zo’n reis door Azië zoals iedereen tijdens of na zijn studie maakt, haha. Ook zou ik een gezinnetje willen, wat zou het bijzonder zijn als je daar allemaal zomaar voor zou kunnen kiezen.

Wat heb je voor het laatst over jezelf geleerd?

Door een boek dat ik onlangs heb geluisterd, deze van Iris ter Haar, realiseerde dat ik eigenlijk niet zo heel goed ben in voelen. Ik word niet zo snel boos, niet zo snel verdrietig en ik ben vaak “neutraal”. Niet zo heel goed, eigenlijk. Hoewel ik denk dat het niet zó erg is denk ik wel dat het iets is waar ik aan kan werken, want heel boos zijn of heel blij zijn is ook weleens goed voor je, toch?

Als je aan het dagdromen bent, waar gaan die dromen dan over?

Ik heb geen ruimte in mijn hoofd om te dagdromen. Of in elk geval niet om ze ook nog te onthouden. Op deze vraag heb ik dus geen antwoord, haha.

Welke verandering wil je het komende jaar het liefste toepassen in je leven?

Goede vraag! Eigenlijk heb ik nu al moeite om alle ballen hoog te houden, dus nog meer toevoegen aan mijn to-do lijst lijkt me niet verstandig, haha.

Ik zou wel meer ontspannen willen zijn, ook met andere mensen erbij. Het lukt me erg slecht om te ontspannen als ik mensen om me heen heb die ik niet zo vaak zie. Dat zou heel veel energie schelen en als resultaat hebben dat ik wat vaker sociale dingen kan doen!

Dat waren mijn antwoorden, als je die van zeven jaar geleden wil teruglezen kan dat natuurlijk.

Je kan de vragen zelf ook overnemen voor op je eigen blog, of voor in je dagboek. Het zijn leuke vragen die je lekker even aan het denken zetten! Dit zijn ze:

 • Welke herinnering van het afgelopen jaar geeft je de grootste glimlach op je gezicht?
 • Wat heb je altijd al eens willen doen sinds je kindertijd?
 • Wat zou je doen in je leven als er totaal geen beperkingen waren?
 • Wat heb je voor het laatst over jezelf geleerd?
 • Als je aan het dagdromen bent, waar gaan die dromen dan over?
 • Welke verandering wil je het komende jaar het liefste toepassen in je leven?

Weet jij zo gauw het antwoord op deze vragen voor jezelf, of zetten ze jou ook aan het denken?

DELEN:

3 reacties

 1. Naomi 23 april 2022 / 09:25

  Mooie vragen. Ze zetten je (of mij dan toch) echt aan het denken. Mooie antwoorden ook. Vooral die op vraag één. Zoveel liefde en moois!

 2. patriciakleijn 23 april 2022 / 10:28

  super leuk om te zien, vooral je herinneringen van het afgelopen jaar! Ik heb de vragen van je overgenomen en komen bij mij volgende week online 😀

  • Lisanne 25 april 2022 / 12:48

   Wat leuk, ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.