De 6 leukste levensvragen om over na te denken

Als je mijn blog al een stuk langer volgt dan weet je dat ik een keertje over Beblissed heb geschreven, dat is een mindstyle blog. Nu kwam ik op Beblissed een soort tag tegen waarin je antwoord geeft op 6 leuke levensvragen, die vond ik wel heel erg leuk! Lieke vulde hem dus eerder in, maar vandaag geef ook ik antwoord op deze zes vragen! Het origineel komt van Xaviera.

levensvragen-tag

foto door Jeremy Cai

Welke herinnering van afgelopen jaar geeft je de grootste glimlach op je gezicht?

Oe, die vind ik lastig, vooral ook omdat het afgelopen jaar voor mij in mijn geheugen nogal wazig is. Ik denk het moment dat Tim officier werd wel de herinnering was die op nummer 1 staat!

Of kerstmis vieren met mijn familie!

Wat heb je altijd al eens willen doen sinds je kindertijd?

Een boek schrijven!

Die droom is altijd wel een beetje blijven hangen, maar op een gegeven moment dacht ik niet dat ik ooit nog écht een boek zou gaan schrijven. Eigenlijk vooral omdat ik geen geweldige schrijver ben, wat dat betreft past bloggen veel beter bij me: gewoon vertellen wat ik wil vertellen. Bloggen voelt op dat gebied veel minder als ‘echt’ schrijven. Gek is dat, hè? Maar wie weet komt dat boek er nog hoor, ik sluit het zeker niet uit!

Wat zou je doen in je leven als er totaal geen beperkingen waren?

Die heb ik hier al eens beschreven.

Maar ja, ik weet het niet zo goed eigenlijk, ik heb dat stuk alweer een tijd geleden geschreven. Op dit moment leef ik zo van dag tot dag, ik kijk niet zo ver vooruit. En op dit moment zijn er wel veel beperkingen, dus echt groot dromen doe ik op het moment niet echt. Ik houd me er niet zo mee bezig dus! Ik droom veel meer over de wat kleinere dingen die voor mij nog een droom zijn (mijn rijbewijs halen bijvoorbeeld) en minder met mijn ultieme levensdroom.

Wat heb je voor het laatst over jezelf geleerd?

Dat ik mijn beperkingen en leven met een beperking persoonlijk kan accepteren, maar ik me nog flink kan storen aan de dingen die ik zakelijk allemaal niet kan. Ik ben natuurlijk ondernemer en ik wil graag het beste voor mijn bedrijf. Alleen dat kan niet altijd, dingen als reizen of communiceren gaan gewoon niet altijd.

En als ik andere mensen dat dan wel zie doen dan stoor ik me daaraan, want ik wil het ook.

En dat is dus iets waar ik op persoonlijk vlak allang voorbij ben (omdat ik het al tien jaar meemaak en in die tijd gewend ben geraakt aan het ‘minder kunnen’). Maar als ondernemer ben ik natuurlijk nog veel meer een groentje. Ik moet er nog aan wennen en mijn weg in zien te vinden.

Daar kwam ik laatst achter, hoe enorm duidelijk die scheiding is en hoe dat voor mij op het moment twee super verschillende dingen zijn. En dus eentje waarin ik nog veel moet leren en moet wennen!

Als je aan het dagdromen bent, waar gaan die dromen dan over?

Over dingen die ik in de toekomst zou willen doen met mijn bedrijf.

Of over vakanties met heel veel zon.

Welke verandering wil je het komende jaar het liefste toepassen in je leven?

Ik wil meer mijn weg vinden in het ondernemerschap. Het gaat goed met mijn bedrijf, maar sommige dingen gaan voor mij persoonlijk nog wat stroef waardoor ik er vaak tegenaan zit te hikken. En sommige dingen kunnen gewoon veel beter en leuker! Ik wil eigenlijk vooral zorgen dat het allemaal wat soepeler loopt waardoor het minder energie kost en het meer plezier geeft. Past wel goed bij hetgeen wat ik over mezelf heb geleerd ook, denk ik.

Een van de tips die ik mensen altijd geef wanneer ze moeite hebben met het accepteren van hun beperkingen: Zorg dat je je leven zo inricht dat het helemaal bij jou en jouw mogelijkheden past. En dat je dus tegen zo min mogelijk dingen aanloopt in het dagelijks leven die je een slecht gevoel geven over jezelf en je beperkingen. Dat hebben we persoonlijk voor mij perfect voor elkaar, zakelijk alleen nog iets minder. Niet dat ik me nu hele dagen verschrikkelijk voel omdat het niet goed voegt en er gaan ook een heleboel dingen juist wel heel goed en passend, maar het kan gewoon beter. En daar wil ik graag aan werken!

De vragen van de tag op een rij voor als je hem wil overnemen:

 • Welke herinnering van het afgelopen jaar geeft je de grootste glimlach op je gezicht?
 • Wat heb je altijd al eens willen doen sinds je kindertijd?
 • Wat zou je doen in je leven als er totaal geen beperkingen waren?
 • Wat heb je voor het laatst over jezelf geleerd?
 • Als je aan het dagdromen bent, waar gaan die dromen dan over?
 • Welke verandering wil je het komende jaar het liefste toepassen in je leven?

Omdat dit een soort van tag is vind ik het wel leuk om ook een paar mensen te taggen! De meiden van VERSUSA.nl, Saske van ikbensaske.nl de meiden van 2WMN.nl en Hester van Hesterly.nl. Waarom ik hen tag? Omdat ik benieuwd ben naar wat zij antwoorden op deze vragen! Maar natuurlijk mag je hem zelf ook overnemen voor op je eigen blog, dat vind ik alleen maar heel erg leuk. Post zeker je link onder deze blogpost als je hem online hebt gezet, dan kan ik hem ook lezen! Uiteraard kan je hem ook invullen bij de reacties als je zelf bijvoorbeeld geen blog hebt.

DELEN:

45 reacties

 1. Dina 16 februari 2015 / 06:12

  Oooooh dagdromen over vakanties met zo’n… <3

 2. Marion 16 februari 2015 / 06:48

  Dit vind ik wel een hele leuke tag. Misschien neem ik ‘m wel een keer over. Mooi om te lezen dat je voor jezelf al zoveel geaccepteerd hebt. Dat is echt ook de basis denk ik voor jouw positieve kijk op het leven. Heel mooi.

 3. Ilse 16 februari 2015 / 07:10

  Leuke tag. Ik ga hem zelf niet overnemen, ik vind hem iets te persoonlijk.:-)

 4. Elize 16 februari 2015 / 07:13

  Interessante vragen om over na te denken inderdaad! Maar ook lastig. Vooral de 3e en laatste vraag zou ik moeilijk vinden om te beantwoorden.

 5. Eva 16 februari 2015 / 07:45

  Deze ga ik zeker overnemen! Maar wat mooi, jou antwoorden! Ik volg momenteel een training. En als je kijkt naar de seizoenen, is dat wat je ervaart met het ondernemen precies iets wat bij de vroege lente past! Eens goed bekijken , wat past wel bij me en wat niet. Waar ga ik meer aandacht aan geven etc. Dus eigenlijk Lisanne, ben je heel organisch bezig! Laat je niet leiden door je beperking. Je bent een goede schrijfster en een perfecte onderneemster! Misschien kan je bij dingen zijn via Skype?
  Waar een wil is, is een weg!

  Liefs!

  Eva

 6. Frauke 16 februari 2015 / 08:05

  Heel leuk en interessant om te lezen! Hele boeiende vragen om eens goed over na te denken, ik vind jouw antwoorden ook zeker doordacht. Ik snap best dat het lastig is als je dingen niet kan voor je bedrijf, die andere mensen wel doen. Zou me ook wel een beetje gefrustreerd voelen dan! Oh en ik vroeg me af of jij eigenlijk op vakantie zou kunnen gaan (theoretisch dan), als je daar gewoon evenveel rust als thuis. Zou dat goed doen voor je gezondheid, of juist niet? (Sorry als dit te privé is, puur interesse!) X

 7. lonneke 16 februari 2015 / 08:33

  Wauw, wat een mooie vragen om over na te denken.
  Soms is het even belangrijk om stil te staan en niet altijd maar verder te rennen. Fijne artikel meid!
  Liefs Lonneke

 8. angelique 16 februari 2015 / 09:14

  Leuk om te lezen. Ik heb deze ‘tag’ laatst ook ingevuld

 9. Lisanne 16 februari 2015 / 09:15

  Wat een leuke vragen en daarbij dappere antwoorden! Ik vind het echt leuk om te lezen hoe je naar bepaalde dingen kijkt! Ik ga deze tag zeker overnemen, vooral omdat ik zelf de antwoorden op de vragen niet een, twee, drie zou weten. Uitdaging! 🙂

 10. Anita 16 februari 2015 / 09:19

  Deze tag is bedacht door Xaviera van soulheartedly en is idd een erg goede om na te denken over het leven! Heeft mij geholpen om dingen op de rijtje te zetten!

 11. Margot 16 februari 2015 / 09:38

  Wat een mooi vragen om over na te denken! Ik heb hier zelf niet zo snel een antwoord op.

 12. Simone 16 februari 2015 / 10:06

  Wat een leuke vragenlijst. Ik heb hem van je overgenomen!

 13. Jenn 16 februari 2015 / 10:08

  Mooie tag, misschien neem ik hem wel over.

 14. Mandy 16 februari 2015 / 10:51

  Wat een mooie tag! Misschien ga ik het ook wel overnemen. Je moet gewoon beginnen met je boek! Je schrijft mooi en inspirerend op je blog, kan alleen maar een goed begin zijn voor een boek.

 15. Xaviera 16 februari 2015 / 10:55

  Wat leuk dat je mijn tag hebt ingevuld Lisanne! 🙂 Mooie antwoorden heb je gegeven, gelukkig kan je persoonlijk je beperkingen accepteren, dat is al heel erg fijn. Leuk dat je al sinds je kindertijd een boek wilt schrijven, die droom deel ik met je!

  Ik zou het heel lief vinden als je nog even wilt vermelden dat de tag door mij is gemaakt! 🙂 Dit is niet om te spammen dus als het niet oké is kun je de link weer weghalen, maar je kunt hier zien dat de tag door mij is begonnen (http://soulheartedly.nl/the-questions-of-life-tag/). Xx

 16. Maaike 16 februari 2015 / 11:56

  Wat een leuke tag! Het zet je wel erg aan het denken. Tenminste dat heb ik wel haha

 17. Jessica 16 februari 2015 / 12:02

  Wat een interessante tag. Ik heb de tag overgenomen en ingepland voor vrijdag. 🙂
  Leuk om jouw antwoorden te lezen.

 18. Daphne 16 februari 2015 / 12:30

  Interessante vragen en ook erg leuk om je antwoorden te lezen. En ook zeker iets om zelf over na te denken.

 19. lifesabout 16 februari 2015 / 12:53

  Ik ga hem zeker overnemen, ik hou van dit soort vragen want het zet je aan het nadenken. Leuke antwoorden Lisanne!

 20. Annette 16 februari 2015 / 14:12

  Mooi! Dit soort simpele vragen zetten je altijd weer aan het denken… en geven vaak weer inzicht in wat echt belangrijk is in je leven. Thanks ik ga er ook mee aan de slag x

 21. Celeste 16 februari 2015 / 14:30

  Wat een onwijs leuke tag! Leuk je eigen invulling eraan gegeven!

 22. Darina 16 februari 2015 / 15:11

  Interessante tag en heel leuk om jouw antwoorden te lezen. Ik heb hem ook overgenomen. Ik ga er mee aan de slag xx

 23. Henny 16 februari 2015 / 15:13

  Wat een leuke tag, misschien ga ik hem binnenkort ook wel invullen.

 24. Anneleen 16 februari 2015 / 17:07

  Wat mooi om te lezen! Lijkt me een heel fijne tag om eens bij te gaan zitten en over na te denken! 🙂 dagdromen over een zonnige vakantie klinkt heel goed! 😉

 25. Isabelle 16 februari 2015 / 17:22

  Wat een interessante vragen en bijzondere antwoorden heb je gegeven!

 26. Luuke 16 februari 2015 / 20:05

  Hmm.. die vragen ga ik opslaan en een keer goed voor gaan zitten 🙂

 27. Inge 16 februari 2015 / 21:18

  Interessante vragen en mooie, persoonlijke invulling! Wie weet neem ik hem ooit eens over 🙂

 28. Linda 16 februari 2015 / 23:38

  Leuk om te lezen! Ik wilde vroeger ook altijd een boek schrijven, heb honderden ideeën liggen van toen haha! Lijkt me nog steeds erg gaaf 🙂

 29. Miriam 17 februari 2015 / 20:39

  Wat leuk om te lezen zeg, wie weet ga ik het nog eens overnemen 😀

 30. Emily 18 februari 2015 / 12:28

  Mooie vragen en antwoorden. Vooral die over dagdromen vind ik heel leuk. 🙂

 31. Vivian 18 februari 2015 / 12:37

  Leuk om te lezen =D zijn dingetjes waar je niet zo snel aan denkt! Ik ga hem misschien ook wel gebruiken voor een blog.

 32. Joyce 13 maart 2015 / 16:39

  Super leuk! Mooie antwoorden ook. Ik heb ‘m ook ingevuld.
  Liefs

  • Jordy 24 april 2022 / 11:56

   Levensvragen zijn nuttig. Ik geloof dit:

   Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe.

   (Johannes 3:16 SV)

   Verduidelijking:

   God houdt van mensen. Maar wij mensen hebben een probleem: we doen verkeerde dingen. Mensen die verkeerde dingen doen behoren straf te krijgen, maar God wil de mensen niet straffen, Hij wil ze juist vergeven. Daarom stuurde Hij Zijn Zoon Jezus Christus naar de wereld. Jezus Christus betaalde voor de zonden van de mensen met Zijn leven, door de straf te ondergaan die wij allemaal verdient hebben op basis van onze zonden: de doodstraf. Hij stierf aan het kruis, werd begraven en op de derde dag werd Hij opgewekt uit de dood. 

   Als je je bekeert (je denken verandert, inziet dat je vanwege je zonden schuldig staat tegenover God; berouw hebt) en gelooft dat Jezus voor jouw zonden is gestorven, heb je eeuwig leven en ga je niet verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.