De basisingrediënten van succes

Inmiddels heb ik al vaker iets over succes geschreven. Maar wat is succes nu precies? Hoe word je nu precies succesvol? Eigenlijk is het allemaal heel simpel, ik heb het op een rij gezet:

Afbeelding via weheartit.com

 1. Je weet wat je doel is.
 2. Je bent bereid om hard te werken om je doel te behalen.

Dat zijn de basisingrediënten, zo simpel is het! Wat kun je hier verder mee doen? Je weet nu wat je moet doen voor succes, maar hoe dan?

Stap 1 Wat is je doel?
Vaak gaan mensen zich dit afvragen als ze ouder worden, als ze hun halve leven achter de rug hebben. Wat wil ik bereiken in het leven? Wat voor zin heeft mijn leven? Vraag je de volgende dingen eens af:

 • Wat vind ik het allerleukst om te doen?
  Wat is je passie? Je kunt het niet volhouden om iets te doen wat je niet leuk vind.
 • Waar ben ik goed in?
  Waar liggen jouw kwaliteiten? Het zelfde verhaal als het vorige punt, je houdt het niet vol om iets te doen waar je niet goed in bent.
 • Waar liggen mijn unieke talenten?
  Waarin onderscheid jij je van anderen? Waardoor ben jij bijzonder? Wat zijn mijn talenten? Maak hier gebruik van!
 • Waar ligt mijn hart?
  En altijd is er ook nog altijd een gevoelskwestie. Je intuïtie is belangrijker dan je zelf denkt, gebruik je verstand, maar vergeet je intuïtie niet. Wat wil je veranderen aan de wereld, waarin je wil het verschil maken?

Bij dat laatste punt moest ik aan deze quote denken. Be the change you want to see in the world.

Stap twee, aan de slag!
Deze is iets ingewikkelder, vooral als je nog maar net weet wat je wil. Je weet niet waar je moet beginnen en of je het wel kan. Dit bestaat weer uit twee stappen.

 • Durf
  Vaak zijn mensen bang om iets anders te doen dan de rest. Om af te wijken van de rest. Maar juist de mensen op deze wereld die succesvol zijn hebben dit gedaan. Soms neem je een risico, maar als dit echt je doel is, is het dan niet meer een risico om het niet te doen?
 • Doen
  Doe het gewoon! Begin vandaag nog, maak een plan, vertel andere mensen over je plannen. Begin!

Onthoud dat Rome ook niet in een dag gebouwd is. De vooruitgang is misschien soms langzaam, maar elk stapje is er weer een. Voor je het weet heb je je doel bereikt! Succes! Benieuwd naar wat mijn doel is? Daarover schreef ik laatst hier een artikel. Waar ben jij in je weg naar succes?

7 reacties

 1. lifesplash 19 juni 2012 / 07:38

  Mooi inspirerend artikel! Ik merk dat ik als ik steeds bezig ben met het doorzetten vanmijn droom ik soms stappen maak. Een heel fijn en speciaal gevoel. Ook ga ik nu vaker uit me comfortzone, en dat maakt het leven veel leuker! 🙂

 2. Ise 19 juni 2012 / 13:24

  Inspirerend artikel! Deze header vind ik trouwens het mooiste 🙂

 3. Daniëlle 19 juni 2012 / 14:17

  Wat een leuk, inspirerend artikel! Het belangrijkste vind ik dat je het gewoon moet doen. Dat maakt tot succes!

 4. Anne 19 juni 2012 / 17:43

  Supergaaf! 🙂

  Deze header is trouwens echt vet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.