De eerste echte schoolkrant!

We hadden hem al een tijd klaar, maar vandaag is de dag dat we hem gaan uitdelen. En dan is het maar wachten op de reacties van de leerlingen (en van jullie)! Ik vind hem, zoals ik eerder al zei, erg goed gelukt. Hoewel er nog heel veel beter kan natuurlijk.

Klik hier om de schoolkrant te bekijken!

Alle op- en aanmerkingen zijn heel erg welkom. Tips, kritiek, ik hoor het allemaal graag!

Dus, vertel eens, wat vind je ervan? Favoriete stuk? Minst favoriete stuk?

14 reacties

 1. Lieke 11 maart 2011 / 12:48

  Ziet er goed uit! Ik wou dat wij zoiets hadden op school haha ^^

 2. chantal 11 maart 2011 / 13:53

  Ja, ik heb die alex gezien bij ‘je zal het maar hebben’! Leuk! Dat diagram bij de meningen over uggs klopt alleen niet.. het vak van 45% is kleiner dan het vak van 40%, haha. & hier en daar n typfoutje, maar ach! Verder mag je er super trots op zijn hoor! Zou willen dat wij zoiets hadden gehad toen ik nog op school zat!

 3. Benthe 11 maart 2011 / 14:20

  Volgens mij gebruiken ze bij ons op school hetzelfde bewerkprogramma 😉 Hij is leuk, vooral het interview met Alex is inspirerend!

 4. Nathalie 11 maart 2011 / 14:32

  Het minst favortiete stuk vind ik die over de UGGS. Het is echt een uitgekauwd onderwerp, zo vaak over geschreven en gewoon weg niet meer interessant. Ik sla die dan ook direct over. Het leukste stuk vind ik ‘Cool to be kind’. Het leest lekker weg en het spreekt aan. Voor de rest zitten er wel slordigheidsfouten in je eerste stuk (zie eerste alinea). En af en toe lees ik foutjes die volgensmij best verbeterd kunnen worden als iemand anders dan de schrijver het even doorleest. Voor de rest vind ik het ingezonden stuk over die fiets ook erg goed geschreven.

  • Lisanneleeft 11 maart 2011 / 17:47

   Over welk stuk van mij heb je het? Ik kan het namelijk niet vinden, haha!

   Maar er zitten inderdaad te veel slordigheidsfoutjes in. Deze keer was ik op vakantie vlak voor de deadline, maar ik denk dat ik dat maar ga controleren de volgende keren 🙂

   • Nathalie 12 maart 2011 / 18:30

    Profielwerkstuk Presentaties HAVO. Na de intro, eerste alinea: ‘Naarmate de avond vorderde werd iedereen wat losser en werd er meer door de leerlingen meer verteld, over de profielwerkstukken, maar ook door de ouders en bezoekers meer gevraagd.’

    • Lisanneleeft 12 maart 2011 / 18:53

     Haha, ooops! Dat is inderdaad en rare zin.
     Niet gek dat ik het niet kon vinden, want dat is mijn 3e stukje haha

     • Nathalie 12 maart 2011 / 20:22

      Ooh ja oops, ik bedoelde je ‘grote stukJE’ haha..sorry 🙂

 5. Amanda 11 maart 2011 / 16:07

  Ik zie een klein foutje!
  Bij het artikel over lentetuin staat het webadres http://www.lenetuin.nl en dat lijkt me niet de bedoeling 😉
  Voor de rest vind ik het echt heel leuk! Ik wilde dat ik een schoolkrant had op mijn school 🙂

 6. Eline 11 maart 2011 / 18:19

  Leuke schoolkrant! Ik zit zelf ook in de schoolkrantredactie op mij school en om eerlijk te zijn ben ik best een beetje jaloers op deze leuke krant!

 7. Danique 13 maart 2011 / 21:23

  Hé, meneer Schaap. Eet hij nog steeds zoveel stroopwafels in de klas ;)?

 8. Maud 30 maart 2011 / 15:08

  Super leuke schoolkrant =)
  het eerste wat mij opviel was dat er veel tekst op 1 pagina staat! het oogt voor mij een beetje slordig/rommelig, ik heb geeeen idee waar ik moet starten met lezen. het hoeft niet persé op 1 pagina gepropt he, ik denk dat 2 pagina’s met een groter lettertype of meer ruimte tussen alinea’s wat fijner is.
  maarja dat is mijn mening, het zou ook aan mij kunnen liggen hoor.
  maar super goede schoolkrant 😀

  • Lisanneleeft 30 maart 2011 / 15:53

   Thanks voor je feedback!
   Het stomme is alleen, de schoolkrant is natuurlijk ook afgedrukt. En op dat moment waren de letters zo groot dat het er erg kinderachtig uit zag. Daarom hebben we in de volgende schoolkrant juist de letters kleiner gemaakt, vergelijkbaar met een “echt” tijdschrift!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.