De geur van vroeger (Lavendel!)

Zoals je misschien wel weet heeft de geur lavendel een ontspannende werking. Een fijne geur dus voor massage olie of een geurkaars. Maar voor mij is het meer dan alleen een geur. Soms moet je bij een bepaalde geur terugdenken aan iets, en dat heb ik dus met lavendel.

Vroeger, bij het oude huis, hadden we in de tuin een lavendel plant. En de massage olie hierboven doet me daar zo aan denken! Als ik aan de olie ruik doet het me denken aan die tuin, met het grasveldje. Dan denk ik aan een dag waarop de zon schijnt en er wespen (of bijen, wat het ook waren) bij het plantje zaten. Daar was ik altijd een beetje bang voor, haha. En dat zie ik dan helemaal voor me, een compleet plaatje. Heel gek!

Nu staat lavendel er bekend om dat deze rustgevend werkt. Maar er zijn natuurlijk meer geuren die rustgevend werken, misschien moet ik hier eens meer over gaan lezen. Ik heb er nooit bij stil gestaan dat het zo sterk werkte! Hebben jullie een geur die je rust geeft, of die je aan een bepaalde gebeurtenis doet denken?

9 reacties

 1. Stéphanie 22 februari 2012 / 13:55

  Ik vind het niet heel erg lekker ruiken. Althans, mijn moeder liet me pas wat monstertjes van luchtverfrissers ruiken en de lavendel vond ik vreselijk!
  Wij hadden vroeger trouwens ook lavendelplanten. Een heel vierkant vol, waardoor je in de achtertuin altijd over een paadje moest lopen langs dat vierkant waar het altijd vol wespen zat. Vreselijk ;).

 2. bonita. 22 februari 2012 / 13:58

  Ik vind het soms wel lekker ruiken ja! Mijn buren hebben ook zo’n plant en daar zaten altijd reuze bijen en hommels in haha, daar was ik altijd zoooo bang van. ( ben )

 3. Dina 22 februari 2012 / 14:00

  Heerlijk, vooral lavendel schoonmaakmiddel!

 4. samira 22 februari 2012 / 15:06

  haha, onze buren hebben ook zo lavendelplanten in de voorttuin, in de zomer neem ik altijd afstand van hun voortuin als ik er voorbij moet. Veel te veel bijen en/of wespen…

 5. Ineke 22 februari 2012 / 15:59

  Die massageolie is zo goed!! Ik heb de rozengeur. En dat is namelijk ook de geur die mij tot rust brengt :).

 6. Genesis 22 februari 2012 / 16:47

  Heerlijk! Wist je dat je ook lavendel suiker kunt maken? Ik heb het nog niet geprobeerd moet ik bekennen, maar ik ben ook dol op lavendel en ik wil nog eens lavendel-cupcakes maken (recept Nigella Lawson).

 7. xx_Patries_xx 23 februari 2012 / 09:18

  ik heb lavendelspray voor mijn bed, dus een halfuurtje voor ik ga slapen spray ik dat op mn bed en dat helpt in slaap te komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.