De knop ging om

Misschien heb je een klein beetje gemerkt dat ik de laatste paar dagen niet lekker in mijn vel zat. Het ging steeds slechter, had meer pijn en was erg moe. Toen ik nog meer slecht nieuws kreeg zag ik het even helemaal niet meer zitten. Maar wat doe ik op zo’n moment?


Via weheartit.com

Ik lag huilend van de pijn in bed. Ik kon niet slapen. Het enige wat ik kon was huilen. Heel, heel, heel hard huilen. En de dag erna was het weer hetzelfde verhaal. En de dag daarna weer. Totdat ik eindelijk naar de dokter ging.

De ene dokter vertelde me dat ik de druppels die ik voorheen nam weer kon gaan nemen. En deze dokter gaf me een B12 injectie. Ik ben van mening dat prikjes niks voorstellen, het doet gewoon nauwelijks pijn en ik ben natuurlijk wel wat gewend. Deze keer had ik echter al zo veel pijn dat deze prik de druppel was, ik werd kotsmisselijk, heel erg duizelig,  ik zag niks meer en mijn oren zaten dicht. Dat had ik nou nog nooit gehad bij een simpele injectie.

De arts van hierboven gaf me ook nog iets tegen de pijn. Dankuwel dokter. Op naar de volgende, die voor mij gaat uitzoeken wat er mogelijk is aan pijnbestrijding. Er is een hoop mogelijk naar mijn weten, dus ik ga ervan uit dat ik doorverwezen word. Ze gaat het voor me uitzoeken. Dankuwel andere dokter.

En nu zit ik op mijn kamer, extreem vermoeid en met heel veel pijn. Maar ook met pijnstillers, druppels, een B12 injectie en wellicht een verwijzing naar een arts die iets tegen mijn pijn kan doen. Gister zat ik hier huilend en wanhopig. Nu zit ik hier met hoop voor morgen.

22 reacties

 1. Saskia 10 februari 2011 / 08:41

  Heel veel sterkte meis! Hoop voor je dat de pijn gauw over is *knuffel*

 2. Pernilla 10 februari 2011 / 08:57

  Ik zou je echt een knuffel willen geven, (: *virtuele knuffel*
  Sterkte, ik weet zeker dt je het kan!x

 3. Laura 10 februari 2011 / 09:29

  Veel sterkte meis! Ik krijg iedere maand een b12 injectie, en ik vind het nog steeds geen pretje…

 4. Noelle 10 februari 2011 / 11:52

  Jeetje wat klote 🙁 Kan me voorstellen dat het echt energie uit je zuigt, maar hoop dat je uit de kleine dingen een groot geluk kan halen.

 5. Sarah 10 februari 2011 / 12:12

  Heel veel sterkte! Regelmatig maak ik thuis het zelfde mee, maar niet mezelf maar mijn mama. Onrechtstreeks leven wij met haar mee.
  x x

 6. Jo-Anne 10 februari 2011 / 13:32

  Heel veel sterkte en ik hoop dat het snel wat beter gaat.Knap van je dat je toch blijft bloggen ondanks de pijn en moeilijke dingen.

 7. Renske 10 februari 2011 / 13:41

  Oei wat balen dat je zoveel pijn hebt (gehad):( Ik wens je veel sterkte en hopelijk wordt er snel een “oplossing” gevonden, zodat je weer wat meer dingen kunt doen zoals jij ze wilt.
  Knap dat je ook over dit soort dingen durft te schrijven

 8. Lieke 10 februari 2011 / 15:43

  Jeetje meis wat een verhaal! Sterkte !

 9. Me 10 februari 2011 / 16:28

  Vestig je hoop op God en vraag om kracht om te dragen en bid voor een oplossing! Hij zal je gebed verhoren!

  • Nathalie 10 februari 2011 / 16:55

   so true 🙂

 10. Lian 10 februari 2011 / 18:22

  Ik ken je niet. Maar ik weet wat het is om zoveel pijn te hebben (heb geen fybromyalgie) Ik wil even zeggen dat je niet op moet gaan geven Lisanne! Er komen betere dagen (zoals jij zelf ook vaak zegt) Die instelling moet je vasthouden!
  En na jou blog doorgelezen te hebben weet ik dat jij daar geweldig goed in bent. Sterkte, laat je niet klein krijgen door zo’n kutziekte!
  Liefs,
  Lian

 11. Pauline 10 februari 2011 / 18:45

  Wat rot joh! 🙁
  Veel sterke, hopelijk voel je je snel weer wat beter!

 12. Ellyg 10 februari 2011 / 18:47

  Heel jammer dat die arts jou een b12 injectie heeft gegeven zonder diagnose te stellen. Want b12 tekort zou heel goed jouw klachten kunnen verklaren, maar de diagnose is nu praktisch onmogelijk nog goed te stellen.

  Sterkte!
  (en mail me als je meer wilt weten)

  • Lisanneleeft 10 februari 2011 / 18:52

   Ongeveer een jaar geleden is een tekort bij mij vastgesteld, maar injecties doen niets. Wanneer ik er echt helemaal doorheen zit krijg ik toch een dubbele injectie B12, voor de zekerheid 🙂

 13. Ellyg 10 februari 2011 / 18:59

  Als er een tekort is vastgesteld, maar injecties doen niets, dan word je niet goed behandeld, of er spelen factoren mee waardoor de b12 niet goed kan werken. Ik wil je wel meer erover vertellen, maar dan liever even per mail.

 14. Lisanne 11 februari 2011 / 09:21

  Wat ontzettend vervelend dat je zoveel pijn hebt! Ik hoop dat de andere dokter meer voor je kan betekenen! Heel veel sterkte!

 15. joyca 11 februari 2011 / 11:48

  Wat vervelend dat je nu even je mindere dagen hebt.
  Maar je weet van jezelf ook dat het straks misschien weer beter gaat.
  Hoop dat de dokters je goed kunnen helpen 🙂

  Sterkte*knuffel*

 16. liekee 11 februari 2011 / 20:12

  Meid, Ik volg je blog nu al een tijdje en ik moet zeggen dat je echt een sterke meid bent! Goed dat je altijd van het positieve uitgaat en ikweet zeker dat jij er komt! Jij gaat jouw havo halen en jij gaat dadelijk in leuk zijpad inslaan na je havo. Denk aan die leuke tijden! Je gaat nog op vakantie, je hebt wat om naar uit te kijekn!

 17. Anouk 13 februari 2011 / 11:39

  Jeetje wat vervelend meis. Je hebt nu echt een paar rotdagen, maar met al die positiviteit die jij in je hebt sla je je er wel doorheen! Goodluck

 18. Josefien 16 februari 2011 / 09:39

  Hai Lisanne,

  Ik lees net wat stukjes van je blog over fibromyalgie. Zowel mijn moeder als zus hebben dit en ik zie dus wat het kan doen met iemand. Wat heftig dat je dit al zo jong hebt! Mijn zus is een paar weekjes geleden naar een dokter geweest in omgeving arnhem, waar ze bloedonderzoek heeft gehad. Uit het onderzoek (wat overigens best wel wat centen kost, maar goed.. hele dag pijn is ook niet tof, weet trouwens niet: misschien wordt het wel vergoed?) komt uit wat zij precies wel en absoluut NIET mag eten. Het helpt haar heel erg goed.. Zij begint nu weer wat te werken na een paar maanden niets meer kunnen. Misschien heb je er niets aan, maar je kunt er allicht een keer naar informeren. Het heet medisynx.
  Ik wens je in ieder geval heel veel sterkte!

  Groetjes, Josefien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.