De laatste loodjes

De laatste loodjes wegen het zwaarst, dat zeggen ze altijd he. Ik kan nu uit ervaring spreken als ik zeg dat het waar is. Op het moment ben ik weer bezig met een paar laatste loodjes. Deze keer die van school.


Via weheartit.com

Eerder merkte ik al dat de laatste loodjes het zwaarst wogen bij het afvallen. In het begin ging het allemaal heel makkelijk en heel snel, maar later merk je dat het allemaal steeds moeilijker gaat.

Ook in de toetsweek merkte ik dit weer. Dit jaar heb ik de moeilijkste vakken als eerst gedaan in de toetsweek. Voorheen koos ik altijd voor het makkelijkste als eerste, de rest stelde ik uit. Dit jaar wilde ik dit niet dus begon steeds met de moeilijkste toetsen. Het resultaat? De makkelijkste vakken waren opeens de moeilijkste. Opeens had ik veel meer moeite met de vakken die ik later indeelde… de laatste loodjes dus.

Op het moment ben ik op school bezig met de laatste toetsen. Nog 3 toetsen, 2 PO’s en een presentatie. Weer die laatste loodjes, want het is niet echt makkelijk. Terwijl dit juist nog alleen de vakken zijn waarvan ik dacht dat ik er wel goed in was, zelfde verhaal als eerst eigenlijk.

Maargoed, voor deze dingen heb ik niet heel veel tijd meer (echt weinig tijd). En dan heb ik het gewoon gedaan, dan ben ik klaar. Dan hoef ik nooit meer een natuurkunde toets of zoiets te maken. Dan is het tijd voor een nieuw begin, gelukkig begin je altijd met lichte loodjes (bestaan die?).

5 reacties

 1. ioon 11 april 2011 / 07:19

  Tuurlijk, om als laatste de zwaarste te hebben, begin je bij de (gevoelsmatig) lichtste. 😉

  Succes met die laatste loodjes van deze berg. 😀

 2. Maud 12 april 2011 / 15:37

  Nog even doorzetten, succes! Het lukt je!

 3. Olga 19 april 2011 / 10:53

  Lichte loodjes bestaan ook, alleen zie je ze pas achteraf denk ik. Ik vind soms bij voorbaat iets verschrikkelijk, maar als ik eenmaal heb doorgezet, blijkt zo’n opdracht altijd veel minder erg te zijn. Dat realiseer je je pas wanneer je echt onmogelijke dingen moet doen en het verschrikkelijk druk krijgt, pff 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.