De lekkerste glutenvrije croissantjes

Die heb ik afgelopen week gegeten! Er is echt niets wat in de buurt komt, dit lijken net glutenvolle croissantjes. Je koopt ze bij Craft coffee and pastry in Amsterdam, Almere of Arnhem. Bernard ging voor mij langs in Amsterdam en nam veel lekkers voor me mee!

Het was een uitdaging om een parkeerplekje te vinden in Amsterdam, maar uiteindelijk is het gelukt en kon Bernard in de rij gaan staan voor de lekkerste glutenvrije croissantjes die er bestaan (zeggen de mensen op Facebook en Instagram). Toen hij eenmaal aan de beurt was bestelde hij van elke croissant die ze hebben eentje.

Dat kwam neer op een chocoladecroissant, een kaascroissant, een ham-kaascroissant, een amandelcroissant, een Franse croissant en een Italiaanse croissant. Die laatste twee zijn “gewone” croissantjes, dus zonder vulling. Zes croissantjes dus.

Ik heb gekozen om te beginnen met de ham-kaascroissant en een stukje van de chocoladecroissant. En ik kan je zeggen: de mensen op Facebook hadden gelijk, zo’n goede glutenvrije croissant heb ik nog nooit eerder gegeten! Tijdens het eten voelde het af en toe even alsof ik iets aan het eten was met gluten, haha. Het gevoel dat ik de kruimeltjes ook op kon eten was heel raar, dat gaat compleet tegen je natuur in (ik eet nu zo’n 10 jaar glutenvrij, dan krijg je dat).

Naast croissants kun je bij Craft ook taartjes en muffins kopen. En brood! Dat laatste hebben we niet gekocht, maar dit minitaartje was wel heel lekker. Echt een traktatie. Wel meer een glutenvrij-gevoel dan bij de croissants. Als je glutenvrij eet en iets geweldigs wil proberen dan moet je wel echt voor de croissant gaan.

En een muffin met framboos en witte chocolade. Misschien vraag je je af: hoe heb je dit allemaal opgegeten?

Simpel: niet.

Ik heb het grootste deel ingevroren! Als ik het ontdooi en een paar minuutjes in de oven stop schijnt het nog steeds superlekker te zijn! Dus… ik heb heel veel lekkers in de vriezer liggen op dit moment.

Als je nog twijfelt om het eens te proberen, dan zou ik zeggen: doen! De bakker is compleet glutenvrij, dus voor kruisbesmetting hoef je niet bang te zijn. Dat is wel heel fijn.

Kun je niet naar een van de winkels? Ze hebben ook een website, mét webshop. Die wordt af en toe aangevuld, dus je moet het wel in de gaten houden. Gisteren zag ik dat je gewoon kon bestellen.

Voor mij voelde het echt als een cadeautje dat Bernard dit voor mij had gehaald. En het was precies zo lekker als waar ik van gedroomd had, haha. Je snapt: ik ontbijt nu het liefst elke dag met een croissantje!

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.