De leukste dingen om te doen in Twente

We zijn op vakantie geweest naar Twente, waar we verbleven op een paardenboerderij in Delden, vlakbij Hengelo. We hebben fantastische dingen gedaan, zoals een bezoek aan een kaasboerderij, maar we hebben ook fruit geplukt en heerlijk gewinkeld.

Op Instagram liet ik weten dat we naar Twente gingen, waarna ik een hele lading geweldige tips kreeg. Nu kan ik natuurlijk al die tips voor mezelf houden, maar het is veel leuker om deze met jullie te delen. Wie weet woon je in de buurt en ken je nog niet alle tips. Of misschien ga je ook op vakantie naar deze regio en kun je ook wel wat tips gebruiken!

Kneuterige dingen om te doen in de natuur in Twente

Ben je geïnteresseerd in de zelfde kneuterige dingen als wij? Dan zijn dit de tips voor jou! We gingen naar twee verschillende pluktuinen en bezochten een kaasboerderij.

Bij kaasboerderij Kaamps kun je een rondleiding krijgen waarbij je ziet hoe de koeien melk geven en hoe de kaas gemaakt wordt! Dit is denk ik vooral leuk als je nog niet zo vaak op een boerderij geweest bent. Mijn opa had melkvee op zijn boerderij, dus heel veel kende ik al wel, haha. Maar ik vond het toch gezellig! Ook leuk om te bekijken met kinderen. Naast een rondleiding kun je er ook lekkere kaas en andere zuivelproducten kopen.

In Oldenzaal hebben ze een geweldige pluktuin, bij het Duvels Hofke. Hier mag je zelf de tuin in om lekkere bessen te plukken. Het hangt er vanaf wanneer in het jaar je komt wat je kunt plukken. Wij pukten lekkere bessen en frambozen.

En bij de Manderveense aardbei kun je zelf aardbeien en frambozen plukken! En afhankelijk van het seizoen hebben ze ook bramen. Deze aardbeien zijn zó zoet. Je moet wel even reserveren (wij mochten gelukkig tussendoor zonder reservering, maar dan ben je dus niet zeker van een plekje).

Naast zelf plukken kun je er ook heerlijke wafels eten. En voor mij was er heerlijk ijs, glutenvrij. Genieten! We moesten hier echt wel een stukje voor rijden (een half uur), maar dat was echt de moeite waard. De aardbeien waren zo lekker en het was echt een leuk uitje.

Winkelen in Twente

Uiteraard werd er ook gewinkeld. We zijn eerst naar Hengelo geweest, daar hebben we wat rondgekeken. Op woensdag en zaterdag is er markt, dat is wel leuk om te weten. Er is een spelletjeswinkel, de Dondersteen, leuk. En ze hebben daar best wel wat winkels, maar als je écht wil winkelen…

Dan moet je naar Enschede gaan. Je vindt daar alle grote ketens, ook een Primark. En een Søstrene Grene, dan kan mijn dag al niet meer stuk. Er is in Enschede een knutselwinkel die Bertus Workel heet, leuk voor de creativelingen onder ons.

Verder is het leuk als je er toch bent om even naar Duitsland te gaan. Uiteraard even de tank van de auto volgooien. En naar de dm drogist! Wij gingen naar Gronau, maar als je echt wil winkelen ben je in een uurtje in Münster. Bad Bentheim schijnt ook erg leuk te zijn, daar kun je ook leuk wandelen.

Deze plekken in Twente kun je bezoeken om te kijken en te wandelen

Zelf heb ik weinig gewandeld, maar ik kreeg wel veel tips hiervoor.

  • Ootmarsum, een oud stadje
  • Twickel, een mooi landgoed met een kasteel
  • Oele
  • Holdenberg
  • Sallandse Heuvelrug

Kun je niet zo ver wandelen? Misschien kun je dan een fluisterbootje huren, dit kan bij Molke. Maar je kunt ook rondrijden met de auto in de omgeving, het is er prachtig. Dit zijn plekken waar je kunt uitstappen om even naar de omgeving te kijken:

  • De watermolen Den Haller
  • Het Weldam

Hier kun je glutenvrij eten in Hengelo

We zijn twee keer uiteten geweest, allebei de keren in Hengelo. Wij vonden Hengelo heel fijn, niet te druk en toch veel voorzieningen.

Bij Loev kun je op de menukaart al zien of iets glutenvrij te maken is. Als je dit aangeeft bij het personeel maken zij in orde dat jij de glutenvrije versie van het gerecht krijgt. Ik at er een zeebaars op een Aziatische manier met lekker veel groenten. Bij dit restaurant is ook veel vega en vegan te krijgen. Online kun je de menukaart al bekijken!

Bij Delphi zijn ook veel glutenvrije mogelijkheden. Dit is een Grieks restaurant, fijn rustig om te zitten en heerlijk eten. Doordat ze pure ingrediënten gebruiken is er maar weinig op de kaart níet glutenvrij.

Verder werd Van der Poel heel veel getipt voor ijs. Die hebben wij gemist, maar zij zijn ook goed met allergenen! En schijnt gewoon echt fantastisch te zijn, want bijna iedereen uit Twente tipte dit, haha.

In deze Airbnb zaten wij – op een paardenboerderij in Twente

Onze Airbnb was op een heel mooie locatie, namelijk op een paardenboerderij in Delden. Op deze boerderij vangen ze paarden op die niet meer op hun oorspronkelijke plekje meer konden blijven. Het wordt bijna helemaal gerund door vrijwilligers. De paarden lopen gewoon langs je raam, heel bijzonder!

het huisje zelf was mooi, met een sauna. Er was alleen één groot nadeel: boven ons appartement zat een soort clubhuis van de meiden die er vrijwilliger zijn. Die waren erg luid, maar enkel boven de woonkamer. In de meeste kamers was er niets te horen (op de karaoke-avond na, woensdagavond/nacht, die hoorden we ook in de slaapkamer). Meestal was het goed te doen hoor, maar als je rustig op de bank wil Netflixen kan dat helaas niet.

De omgeving is prachtig en Hengelo heel erg dichtbij.

De Airbnb vind je hier, mocht je toch geïnteresseerd zijn. Je kan je eigen paard voor een kleine meerprijs ook meenemen, dat is echt wel interessant!

Ben jij weleens in Twente geweest? Het is echt een aanrader, ik vond het er prachtig en erg gezellig. Als je nog meer tips hebt, vul mij zeker aan in de reacties.

DELEN:

1 reactie

  1. nicole orriens 28 juni 2024 / 07:54

    Ik woon in de Achterhoek en dus best in de buurt van Twente. Het is inderdaad een prachtige omgeving en door je foto’s krijg ik zin in aardbeien : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.