De leukste kaartjes van dit moment

Zoals je waarschijnlijk al wel weet ben ik dol op kaartjes. Je zou bijna kunnen zeggen dat ik een verzamelaar ben, ik ben gek op mooie illustraties op kaartjes en het hele idee achter een kaartje. Dat is waarom ik kaartjes van kleinere webshops en illustrators het leukste vind. De grote merken hebben ook leuke kaartjes, maar ik denk dat een kleiner merk met meer aandacht en liefde een kaartje bedenkt en maakt.

Ik laat je zien wat ik op KreaDoe kocht, maar ook wat ik de afgelopen maanden nog meer kocht en ontving!

Bij de stand van PassieBloom kocht ik deze kaartjes en stickers. Het fijne is dat je deze ook online kan kopen.

Ik kocht alvast een mooie kaart voor de feestdagen met een winters tafereeltje. Verder zie je drie plantenkaarten. En een mooi kaartje waarop staat ‘kleine avonturen zijn ook avonturen’. En zo is dat! Ik vond het zo’n leuke tekst dat ik deze wel moest kopen.

En het is een beetje dom, maar deze zakjes kocht ik op KreaDoe bij een stand waarvan ik geen flauw benul meer heb waar ik het kocht. Wel heb ik gezien dat deze ook bij andere webshops te koop zijn, zoals hier.

En ik ontdekte een walhalla voor kaartenliefhebbers zoals ik: Happy Postcrossing. Het was redelijk overweldigend hoe ontzettend veel keuze er was, dus ik besloot thuis nog wat verder te kijken op de webshop. Dat moet ik nog doen!

Zoals je ziet kochten we vooral wat winterse kaarten. Met een kerstboom, een vosje, eekhoorntjes gefotografeerd door een bekende fotograaf en een winters tafereeltje rond een kerstboom.

Maar echt waar, als je net als ik gek bent op kaartjes, kijk dan eens op de Happy Postcrossing webshop! Het leuke vind ik dat ze veel kennis hebben over wat ze inkopen en dat dit veel illustrators zijn die helemaal niet super bekend zijn. Dat is extra leuk, zo steun je een kleinere business!

Hetzelfde geldt voor deze kaartjes, deze ontving ik van een volger, Esther Bennink. Dit zijn prachtige winterse kerstkaarten, door Esther zelf geïllustreerd. Prachtig toch? Ik vind ze geweldig!

Het leuke aan deze kaartjes vind ik dat je er echt even bij stil staat en kijkt wat er allemaal gebeurt. Soms is een kaartje iets simpeler en zie in een oogopslag wat het is, en dat is het dan. Bij deze kaartjes kun je complete verhalen bedenken.

Dit zijn luxe wenskaarten met mooie bruine enveloppen, super leuk om te sturen voor Kerst!

De prachtige kaarten van Esther vind je in haar Etsy webshop. Neem zeker een kijkje, ze maakt nog veel meer mooie illustraties! Dit is echt een stijl waar ik van houd.

En dan als laatste, de kaartjes die ik kocht bij Dille & Kamille. Een stijl die ik erg leuk vind, maar zeg nu zelf: het is éigenlijk leuker om kaartjes bij een kleinere creatieve ondernemer te kopen, toch?

Hoe dan ook, deze kaartjes zijn ook leuk en makkelijk verkrijgbaar. Het papier vind ik erg mooi en ik houd van tekeningen van bloemen!

Van welke van deze kaartjes word jij het meest blij?

DELEN:

4 reacties

 1. caroline 24 november 2019 / 17:19

  Wat een leuke blogpost, net als jij ben ik dol op kaartjes en wat zien deze er leuk uit, ik ga nu zeker eens een kijkje nemen op Esther”s webshop en bij Happy Postcrossing want alles met vosjes erop vind ik top, nog een een fijne zondag !!

 2. Simone 25 november 2019 / 16:45

  Wat een leuke kaartjes zeg! Jammer genoeg had ik geen tijd voor de KreaDoe beurs, volgend jaar maar weer. Zou Postcrossing ook niet echt wat voor jou zijn om te doen? Ik heb het in elk geval kortgeleden weer opgepakt 🙂

 3. Dionne 25 november 2019 / 18:59

  Leuke post! Er zijn zoveel leuke kaartjes dit jaar, maar jammer genoeg heb ik er nu al te veel om te versturen🙈 die van Esther Bennink vind ik het leukst, ben haar gelijk gaan volgen en sinds ze ook veel andere items maakt heb ik misschien nog mazzel om een leuk cadeautje te vinden ☺️

 4. Soek 26 november 2019 / 21:09

  Ik ben ook zo dol op kaartjes. Die laatste vind ik ontzettend leuk. Ik probeer zoiets altijd te bereiken met mijn aquarel maar pff wat is dat lastig om leuke poppetjes te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.