De leukste Kerst DIY's!

Het blijft briljant, de maand december, waarin we allemaal de kerstversiering tevoorschijn halen, bijna allemaal de kerstboom opzetten, en van december gewoon een ontzettend knusse maand maken. Alleen al door dat extra beetje aandacht aan de aankleding voelt het al een stuk knusser. Eigenlijk vind ik dat het mooie aan Kerst; iedereen doet zo z’n best om het gezellig te maken! Zelf word ik ook vrolijk van het gezellig maken van ons huisje, maar ook het zelf maken van cadeautjes en het maken van leuke receptjes vind ik fijn. In deze blogpost laat ik de leukste DIY’s zien die ik vond op Pinterest!

kerstdiys

DIY-kerstbomen

bronbronbronbron

Zelf creatieve kerstbomen maken

Vind ik heel erg leuk! Wij hebben zo’n simpel dingetje van de Action, zo’n klein houten boompje met woorden. Juist nu we nog geen echte (nep)boom hebben gekocht is het leuk om hier creatief mee te zijn. Je hoeft niet perse een kerstboom in huis te halen voor het kerstgevoel, toch? Sommige mensen hebben daar ook helemaal geen ruimte voor. En daarvoor is dan natuurlijk een exemplaar dat op de muur zit perfect! Ook leuk om aan de slag te gaan met masking tape! Dat haal je er na de kerst dagen super makkelijk weer af.

food-diy

bron – geen bron – bronbronbron

Kerstfood DIY’s

Echte recepten zijn het natuurlijk niet, daar is het te simpel voor! Maar gezond eten in de vorm van een kerstboom, super om te serveren wanneer je samen kerst viert. Na al het ongezonde snak je soms even naar een lekker stukje fruit! En de sokjes met het bestek, de gesmolten sneeuwmannetjes zijn natuurlijk super schattig! En de kerstmannen brownies, helemaal niet verkeerd! Allemaal zo lekker makkelijk te maken, fijn!

inpak-inspiratie

bronbronbronbronbronbron

Cadeaus inpakken inspiratie

Een mooi ingepakt cadeautje geeft stiekem nog net een stukje leuker. En het is eigenlijk zo simpel! Een extra strikje, oogjes en een mondje, een mooi cadeautasje of een (glitter)tape maakt een wereld van verschil. Dit vind ik echt onwijs leuke inspiratie!

Kerstcadeautjes om zelf te maken

Zelf cadeautjes maken vind ik onwijs leuk om over te schrijven, en ik heb er dus ook al heel veel over geschreven! Tijd om er weer wat oude artikels bij te pakken dus…

DIY theelichtjes maken met nagellak

De 10 leukste zelfgemaakte cadeautjes

DIY: zelfgemaakte cadeautjes in een pot

Ik heb natuurlijk de theelichtjes al gemaakt, maar je snapt wel dat tijdens het maken van deze blogpost mijn handen zijn gaan kriebelen! Ik vind vooral de kinderlijk simpele dingen zo leuk staan, bijvoorbeeld zo’n boom van maskingtape. En die mooi ingepakte cadeaus vind ik ook geweldig, dat moet ik echt vaker gaan doen! Maak jij nog iets creatiefs deze kerst? Heb je misschien leuke decoratie gemaakt, of duik je nog de keuken in of maak je een mooi cadeau voor iemand?

DELEN:

32 reacties

 1. Kelly Caresse 16 december 2013 / 07:13

  Ik ben helaas op DIY gebied niet zo creatief als ik zou willen zijn maar wat een leuke creatieve inspiratie zie ik voorbij komen! De kerstboom bovenaan met de horizontale plankjes en lichtjes vind ik heel gaaf!

 2. Joyce 16 december 2013 / 07:57

  Leuke inspiratie, ik vind het heerlijk om rond deze tijd bezig tegen met diy’s.

 3. Kimberly 16 december 2013 / 08:19

  Die melted snowman water vind ik er zo leuk uitzien! Ik ben nu vooral bezig met decoratie DIY, echt zo leuk vind ik het om te doen! 😀

 4. susanne 16 december 2013 / 08:28

  Food DIY’s vind ik het leukste! Ik vind het er altijd super leuk uitzien als die DIY’s maar vaak kan ik de stap niet zetten om ook echt iets te maken.

 5. Kirsty 16 december 2013 / 09:15

  Leuke DIY’s! Ik wil zelf zeker de keuken nog even induiken 🙂

 6. Meandra 16 december 2013 / 09:52

  Leuk om zo ideeën op te doen! Ik vind vooral die kerstboom rechtsboven erg leuk.

 7. Suzanne 16 december 2013 / 10:50

  Wat een leuke DIY’s! Ik zoek nog iets leuks voor mijn kerstkaarten!

 8. Aurelie 16 december 2013 / 10:53

  Echt een heel leuk artikel! Die brownies met kerstmuts zijn geweldig, denk dat ik die misschien als dessert ga maken.

 9. Tineke 16 december 2013 / 11:29

  Wat een leuke ideeen! Ik heb vooral moeten lachen om melted snowman!
  Liefs

 10. WeHeartFit 16 december 2013 / 11:31

  Ik vind muurstickers in de vorm van kerstbomen echt geweldig!

 11. Mariska 16 december 2013 / 12:14

  Leuke ideetjes allemaal! Ik vind vooral de inpakideeen leuk!

 12. Biancaa 16 december 2013 / 12:25

  Ik zou willen dat ik dat soort dingen allemaal kon!

 13. Lisa 16 december 2013 / 12:35

  Van die perfecte plaatjes:) Heel erg leuk!

 14. Hilde 16 december 2013 / 16:24

  Oh help, nog meer ontzettend leuke DIY ideeën! Haha! Ik sla dit jaar echt een beetje door met m’n Christmas DIY’s hihi ^^

 15. Cindy 16 december 2013 / 17:27

  Die houten boom rechts boven op de eerste foto met die lampjes, echt superleuk! Ik heb helaas geen tijd voor DIY dit jaar (en ook geen zin haha)

 16. Tess Evea 16 december 2013 / 17:28

  Ah wat super tof. Ik ben gek op een DIY, helemaal rond deze tijd.

 17. Lianne 16 december 2013 / 17:40

  ooh wat leuk!
  Ik wilde zelf zo’n houten kerstboom gaan maken en versieren maar het is er nog niet van gekomen. Maar ooit maak ik hem echt zelf! haha

 18. Dagmar 16 december 2013 / 21:04

  Aah super super leuk! Ik ben helemaal niet handig, maar er zitten DIY’s tussen die misschien ook voor mij haalbaar zijn hihi 🙂 Leuke tips!

 19. Loes 16 december 2013 / 21:12

  Oh ik vind die cadeautjes in een pot altijd zo leuk! 😀 het ziet er alleen al zo knus uit ofzo haha. Ik zou zoiets ook niet gelijk gebruiken, maar eerst nog even leuk in de keuken laten staan. ^^

 20. Marleen 30 december 2013 / 13:28

  Zo leuk! Heb ook voor het eerst DIY kerstcadeautjes gedaan. Die net iets anders kerstbomen zijn ook zo origineel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.