De leukste puzzelspellen apps

Of je het nou over Angry Birds, Doodle Jump of Cut the Rope hebt, ik kan er niks mee. Al die populaire snelle spellen, niks voor mij. Ik ben er ook gewoon niet goed in, haha. Waar ik wel onwijs veel van houd zijn puzzel spelletjes. Spelletjes waarbij je niet hoeft op te schieten, maar gewoon lekker relaxed mee kan puzzelen. Vandaag laat ik aan jullie mijn favoriete puzzelspellen apps zien! En oja: als je van Japanse puzzels houdt dan móet je even verder lezen!

puzzelapps

denkspelletjesapps5

Unblock me

Deze app heb ik al onwijs lang, dat kan je misschien ook wel zien aan bij welke puzzel ik ben, 321 van Expert, haha. Ik vind dit een heerlijk puzzelspel, waarschijnlijk ken je hem wel. Je moet de blokken zo verschuiven zodat het rode blokje naar de uitgang rechts gesleept kan worden. Heel leuk en je kan het zo moeilijk maken als je het zelf wilt!

Prijs: gratis

denkspelletjesapps4

Touch Rummy

Deze app spreekt ook voor zichzelf, lijkt mij. Wie kent Rummikub nu niet? Bij dit spel speel je overigens tegen een computer, maar deze heeft een goed niveau. Niet te hoog: als je het optimaal goed doet kun je eigenlijk vrijwel altijd winnen. Maar zeker niet te laag; als je een paar beurten achter elkaar niet zit op te letten kan het zo gebeurd zijn, haha! Dit vind ik ook een onwijs leuke app, deze speel ik nog vaak (vooral als ik niet kan slapen doe ik weleens een spelletje, wanneer het me niet meer lukt is het tijd om te slapen, haha).

Prijs: €2,69

denkspelletjesapps3

Take it Easy

Ook deze app vind ik onwijs leuk, dit is een puzzel spel van Ravensburger. Zo werkt het: je krijgt altijd een figuur zoals je hem links in de afbeelding ziet. Rechts verschijnt het puzzelstukje dat je moet plaatsen. Nu moet je zien te zorgen dat je zo veel mogelijk punten haalt, dit doe je door lijnen compleet te maken. Dit is de ‘vrij puzzelen’ stand, er zijn ook nog twee andere standen; eentje op tijd en eentje met meer puzzelen.

Prijs: €1,79

denkspelletjesapps1

Dots

Deze app heb je, als je mijn blog vaker leest, ongetwijfeld al vaker langs zien komen. Ik ben verslaafd! Wat je moet doen: binnen 60 seconden zo veel mogelijk dots verbinden. Wanneer je dots verbonden hebt verdwijnen deze van het scherm en schuift de rest door. En: als je een vierkantje maakt verdwijnen alle stippen in die kleur van het scherm. En ja; op die manier haal je het makkelijkste een high score! Mijn highscore is nu 427 en daar ben ik heul trots op.

Prijs: gratis

denkspelletjesapps2

Logic Sketch

En als laatste: mijn favoriet. Op Instagram liet iemand me weten dat er een app bestaat met Japanse Puzzels. Het is niet de meest geweldig vormgegeven of de meest praktische app, maar ja; het zijn Japanse puzzels. Dat is eigenlijk al genoeg! En er staan er onwijs veel op, heerlijk!

Prijs: gratis

Alle apps die ik in dit artikel noem zijn iPhone apps, maar een aantal zijn sowieso ook voor Android te vinden!

Ik vind het fijn dat als ik op vakantie ben dat ik even lekker binnen kan uitrusten met een spelletje op bed of op de bank. Deze ga ik zeker daarvoor gebruiken! Of onderweg natuurlijk, dat kan ook. Ze zijn in elk geval allemaal te spelen zonder Internet, dus dat is fijn. Speel jij ook denkspelletjes, of heb je een andere favoriet?

28 reacties

 1. Monique 1 augustus 2013 / 08:08

  Wat een leuke apps. Ik ga Dots zeker downloaden, en touch rummy ook.

 2. Ashleey 1 augustus 2013 / 08:27

  Unblock me heb ik ook al zo lang! Echt heerlijk spel!

 3. I scream beauty 1 augustus 2013 / 09:23

  Ongelofelijk maar waar: ik heb nul (0!) spelletjes op m’n telefoon! Misschien voor in de winter wel weer!

 4. MySimplySpecial 1 augustus 2013 / 09:38

  Ik ben gek op Rummy en speel dat erg vaak. Logic Square heb ik nu net gedownload, ben benieuwd!

 5. Nem 1 augustus 2013 / 10:51

  Ik ga weer even wat downloaden 🙂
  Mijn favoriet is minion rush en das gelijk het enige spelletje dat ik heb!

 6. Charlotte 1 augustus 2013 / 11:17

  Leuke apps!
  Dat blokjes puzzel spel ken ik! 🙂
  Ik ga die Japanse games even toevoegen

 7. Petra 1 augustus 2013 / 11:43

  Dots heb ik op mijn tablet gezet! Ik heb ergens in de 400 punten en daar kom ik nu niet meer overheen 🙁

 8. roos 1 augustus 2013 / 15:17

  Dots lijkt me erg leuk. En de laatste lijkt mij ook wel wat, ik heb namelijk al verschillende apps met Japanse puzzels gehad, wil nu wel weer ‘n nieuwe.

 9. Debby 1 augustus 2013 / 15:19

  Haha, super grappig. Ik speel nooit spelletjes op mijn telefoon. In het kader van minimaliseren heb ik laatst ook mijn Facebook app verwijderd en ik denk eraan mijn Twitter ook te verwijderen. Ben klaar met die eeuwige telefoon!

  • Lisanneleeft 1 augustus 2013 / 15:30

   Goed bezig!!! Voor nu op vakantie vind ik het wel erg fijn om spelletjes te hebben, na mijn vakantie ga ik er ook een hoop af gooien 🙂

 10. Estrella 1 augustus 2013 / 16:23

  Unblock me heb ik ook gehad, nadat ik ‘m helemaal heb uitgespeeld heb ik ‘m verwijderd. Ik speel spelletjes vaak maar een korte tijd en dan doe ik er nooit meer iets mee.

 11. Vienna 1 augustus 2013 / 17:19

  Leuk! Ik doe unblock me ook wel eens, haha 🙂

 12. Tamarah 1 augustus 2013 / 19:56

  Ik speel eigenlijk nooit spelletjes op mijn telefoon. Ik heb wel een poosje Mahjong en Sudoku gespeeld dat vond ik wel erg verslavend :D.

 13. Hester 1 augustus 2013 / 20:06

  Oooh Unblock Me is zo lastig haha! DOTS lijkt me wel erg leuk. Ik heb zelf een tijd terug ook wel veel denkspelletjes gespeeld, is alleen wel heel verslavend ^^

 14. Ilse 1 augustus 2013 / 20:55

  Dit zijn precies de spelletjes die ik geweldig vind op de tablet. Laat maar lekker nadenken en puzzelen, dankjewel Lisanne. 🙂

 15. Wendy 2 augustus 2013 / 08:42

  Ik ben ook wel van de puzzel spelletjes, dus ik ga binnenkort eens kijken naar deze apps.

  • Lisanneleeft 6 augustus 2013 / 22:36

   Nee, dat heb ik een tijdje gespeeld, totdat ik geen levens meer had. Op zo’n moment vind ik een spelletje gewoon zo stom dat ik hem er meteen weer afgooi, haha 😛

 16. Margot 7 augustus 2013 / 12:13

  Dots 😀 Zo verslavend, mijn record is 399 denk ik.

 17. Linda 17 augustus 2013 / 14:29

  Pixellogic Daily vind ik de leukste Japanse puzzel app!

 18. mies 10 november 2016 / 17:41

  Wat vind je van het spel castle Rooms in de Google play Store?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.