De leukste spelletjes voor 2 personen

Ik ben dol op ouderwetse spelletjes. Echter ben ik niet vaak in een groot gezelschap, dus spelletjes voor 2 personen zijn onmisbaar in mijn kast. Dit herfstige weer is het uitgelezen moment om mijn favoriete spelletjes voor twee personen met je te delen!

Leuke spelletjes voor twee personen

Ik heb een foto gemaakt van mijn favoriete spelletjes voor twee personen. Als je benieuwd bent naar een specifiek spelletje kan ik daar misschien nog een meer gedetailleerd artikel over schrijven. Laat het zeker weten!

 • Qwixx is een dobbelspelletje waarbij je zo veel mogelijk punten moet verzamelen door een formuliertje tactisch in te vullen. Ook heel handig om onderweg mee te nemen, dit kun je overal spelen! De verpakking is ook lekker compact, hij past gewoon in je tas. Je koopt hem hier.
 • Regenwormen is ook een lekker compact spelletje, hierbij moet je ook dobbelen, maar het is net even simpeler. Als je niet te veel wil nadenken, maar toch ook tactisch wil kunnen spelen is dit echt een spelletje voor jou! Regenwormen koop je hier.
 • Skip-bo is een van mijn favorieten, ik kan dit wel tien keer achter elkaar spelen. Dit is een kaartspelletje. Skip-bo is hier te koop.
 • Clever hebben we met Kerst gekregen, echt heel leuk. Dit is ook een dobbelspelletje waarbij je een papiertje moet invullen, ik vind hem net iets leuker dan Qwixx. Er zijn ook nog andere variaties op gekomen, waardoor het hele spel weer verandert. Ook heel leuk! Clever koop je hier.
 • Patchwork heb ik voor mijn verjaardag gekregen, nog niet zo lang geleden dus. Echter staat hij al wel in het favorietenlijstje! Dit is een minder compact spel, je moet namelijk allemaal puzzelstukken in een cirkel leggen. Ondanks dat ben ik fan, deze vind ik echt heel leuk. Patchwork kun je hier kopen.
 • Ticket to ride Amsterdam is een spel dat net iets sneller en korter is dan de Europa-versie. Je maakt bij deze versie routes tussen bekende plekken in Amsterdam. Leuk om cadeau te doen aan iemand die iets met Amsterdam heeft (maar er zijn ook andere steden beschikbaar van dit spel!). Alle variaties van Ticket to ride vind je hier.
 • Carcassonne is een spel dat we graag spelen, deze trekken we als een van de eerste spellen uit de kast. In dit spel maak je met vierkante kaartjes een grote plattegrond van een gebied, waarin je zo veel mogelijk punten moet verzamelen door middel van het claimen van steden en wegen. Carcassonne koop je hier.

Het voordeel van deze leuke spelletjes voor twee personen is dat ze ook nog allemaal lekker betaalbaar zijn! Heb jij nog tips voor leuke spellen voor twee personen?

DELEN:

4 reacties

 1. Sytske 14 september 2022 / 18:44

  7 wonder duel is een superaanrader voor 2.
  Zit lekker veel in ….

 2. Zo simpel is dan geluk 15 september 2022 / 16:25

  Een tijdje geleden heb ik een aantal spellen gekocht die je met zijn tweeën kan spelen, maar ze staan helaas nog onaangebroken in de kast.

 3. amber 15 september 2022 / 16:27

  Wij spelen ook graag veel van bovenstaande spellen, ook vinden we My City echt een dikke aanrader!

 4. Bianca Schrijft 24 september 2022 / 11:01

  Die ticket to ride Amsterdam vind ik wel leuk. 25 jaar gewoond en/of gewerkt in Amsterdam en heb er nog familie en vrienden zitten. Voor mij blijft uno ook een klassieker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.