De leukste tweedehands items die ik ooit kocht

Tweedehands winkelen, je houdt ervan, of je vindt het niks. Ik houd ervan! Wat betreft tweedhands winkelen is het hier in Den Helder erg leuk. Er zijn verschillende tweedehands kledingwinkels, een kringloopwinkel die van alles verkoopt en nog een tweedehands plekje waar je meubels kunt kopen. Allemaal voor erg fijne prijsjes, dus als je ooit eens in Den Helder bent en je houdt van tweedehands shoppen is dat een aanrader! In deze blogpost laat ik de leukste items zien die ik tweedehands kocht.

kringloopwinkel-tasje

 

Oh, wat houd ik van dit tasje! Deze kocht mijn moeder ooit (tweedehands uiteraard), en sindsdien heb ik hem bij bijna elk feestje gebruikt.

riempje-kringloopwinkel

Dit riempje staat super leuk in een witte, zwarte of grijze broek, vind ik. Hij maakt een outfit net even wat meer bijzonder, zonder dat het item echt heel opvallend is.

theelichtjes-kringloopwinkel

Mijn favoriete theelichtjes! Ik heb er laatst heel veel weg gedaan (meer dan de helft!), maar deze mochten blijven. Ze hebben een soort ombre effect en de kleuren zijn heel fris en vrolijk.

mokken-kringloopwinkel

In onze kringloopwinkel hebben ze een enorme afdeling met mokken. Ik vind vooral de linker van deze twee mooi, het mintgroene kleurtje met de driehoekjes.

potjes-kopen-bij-de-kringloopwinkel

Nog een van de fijnere plekjes in de kringloopwinkel, de afdeling met potjes. Deze lage pot vind ik heel erg gaaf, deze kocht ik nog niet zo lang geleden.

potjes-kopen-kringloopwinkel

En dit zeegroene potje, ook heel leuk! Ons interieur is heel strak en simpel, dus af en toe iets gekkers is dan wel leuk.

kringloopwinkel-vondsten-favorieten

Deze grote medicijnpot kocht ik ook bij de kringloopwinkel! Destijds twijfelde ik heel hard of ik hem wel moest kopen, maar ik ben heel erg blij dat ik hem uiteindelijk toch gekocht heb. Staat onwijs leuk, vooral nu met de bamboestokken vind ik het erg geslaagd.

tweedehands-vondsten

En als laatste, de kast in mijn kantoor! Deze is gewoon van Ikea, maar wij kochten hem voor 10(?) euro bij een soort schuur waar ze tweedehands meubels verkopen. Fijn prijsje! Hij is een heel klein beetje beschadigd, maar dat vind ik niet zo erg. Hij past perfect bij de rest van de meubels in mijn kantoor ook.

Wat zijn jouw beste tweedehands vondsten? Dingen waarop je onwijs trots bent dat je ze hebt gevonden of dingen die je heel erg veel hebt gebruikt?

DELEN:

42 reacties

 1. Denise 11 september 2014 / 06:19

  Het tasje is inderdaad ontzettend leuk. Super toffe aankopen!

 2. Angela 11 september 2014 / 06:37

  Dat soort aankoopjes kunnen me echt heel blij maken! Ben ook gek op servies en tweedehands voelen ze echt uniek!

 3. Kelly Caresse 11 september 2014 / 07:18

  Ik ben dol op de kringloop en door dit artikel besef ik dat het een goed idee is om weer een bezoekje te plannen. Vooral vintage servies scoor ik graag bij de kringloopwinkel

 4. Lisa May 11 september 2014 / 07:37

  Wat een hoop leuke spulletjes! Ik ben ook dol op tweedehands shoppen. Alleen het rondsnuffelen in de plaatselijke kringloop vind ik al een feestje 🙂

 5. Marion 11 september 2014 / 07:42

  Goede reminder! Hier in de stad is net een tweedehandswinkel geopend. Ga er komende week maar eens kijken. Ik zag dat ze heel veel servies en vazen en zo hadden. Goed plan!

 6. Elize 11 september 2014 / 07:51

  Wat een ontzettend leuke spullen! Vooral het vaasje, de mokken en de theelichtjes vind ik leuk!
  De mooiste tweedehands spullen die ik heb zijn een antieke kast (in cremewit geschilderd) en een donkerbruine (houten) lage bijzettafel. Gewoon gekregen van iemand die ging verhuizen en het niet meer hoefde. Maar ik kan me niet voorstellen dat ik deze prachtige dingen ooit weg zou doen haha!

 7. Emilia 11 september 2014 / 08:38

  Dit vind ik zo leuk om te zien! Ik ga zelf eigenlijk veel te weinig naar tweedehandswinkels, omdat ik er op de een of andere manier nooit echt iets kan vinden, maar ik vind het altijd zo tof om te zien watvoor pareltjes andere mensen er vinden. Die blauwe schaal vind ik echt geweldig en die medicijnpot ook, zo gaaf!

 8. Miranda 11 september 2014 / 08:42

  Wauw die medicijnenpot vind ik heel erg tof!
  Ik ga eigenlijk nooit naar dit soort winkels, maar wil het wel altijd eens doen. Door dit soort leuke vondsten haha!

 9. Danielle 11 september 2014 / 09:03

  Wat een leuke items en die kast is echt niet duur! Marktplaats vind ik wel een leuke plek om tweedehands te shoppen, maar jammer genoeg is onze kringloop echt extreem duur. Je kunt daar gratis je spullen weggeven en zij verkopen het voor een extreem hoge prijs. Echt jammer.

 10. Amélie 11 september 2014 / 09:29

  Leuk! Heb ooit een tweedehands tas gekocht waar ik dol op ben.

 11. Manon 11 september 2014 / 09:54

  Ik ben eigenlijk nog nooit serieus bij het kringloop geweest… Misschien toch maar eens gaan rondsnuffelen 😀

 12. Ellis 11 september 2014 / 10:04

  Leuke items! ik scoor graag broeken bij de kringloopwinkel:)

 13. Linda 11 september 2014 / 10:06

  Wat een leuke spulletjes! Zo’n grote medicijnpot lijkt me fantastisch om te hebben, maar die heb ik nog niet gezien bij de kringloopwinkel. Ik kom er eigenlijk bijna alleen maar als ik spulletjes weg ga brengen haha! Ik heb wel twee kleine houten schaaltjes in de vorm van een appel, die vind ik wel heel erg leuk 🙂

 14. Frederique 11 september 2014 / 10:07

  Ik heb met name heel veel tweedehands kleding, qua spullen valt het reuze mee. Ik moet niet teveel dingetjes hebben staan omdat ik dan snel overprikkeld raak 🙂

 15. Lieke 11 september 2014 / 10:20

  Ja, ik ga ook heel vaak naar de kringloopwinkel! Ik koop er vaak boeken over spiritualiteit of psychologie. Maar eigenlijk staan overal in mijn huis wel tweedehands spullen, haha. Mijn keukentafel, werktafel, vaasjes, blikjes, kleding etc…

 16. Manon 11 september 2014 / 10:44

  Dat tasje is echt heel erg leuk, maar die kast is ook leuk, alleen ik zou hem zelf wit maken 🙂

 17. Meghan 11 september 2014 / 10:55

  Leuk! Ik woon zelf in de buurt van Den Helder en ben altijd wel opzoek naar iets leuks voor in huis! Heb je misschien de namen en/of adressen van de kringloopwinkels?

  • Lisanneleeft 11 september 2014 / 13:24

   Rataplan en het boelhuys (die heeft twee verschillende vestigingen, eentje met meubels in nieuw den helder en die met kleinere dingen zit in de stad) zijn zeker aanraders!

 18. Eva | Realitijd 11 september 2014 / 10:55

  oh wat mooi allemaal! ik ga dit weekend ook thriftshoppen, kijk er naar uit 🙂

 19. Sara 11 september 2014 / 12:33

  Tweedehands spullen scoren is zo fijn en zorgt inderdaad soms zelfs voor een trots gevoel. Je hebt echt geweldige items gescoord zeg. Je tasje is echt prachtig.

 20. Simone 11 september 2014 / 12:35

  Ik ben ook echt fan van kringloopwinkels! Ik heb daar nu heel veel gezelschapsspellen vandaan. Moet binnenkort ook echt weer gaan!

 21. Linda 11 september 2014 / 12:41

  De grote medicijn pot vind ik echt super tof! Staat erg mooi zo in dat hoekje 🙂

 22. Kim 11 september 2014 / 13:21

  Ahhhh ik vind vooral de blauwe mok erg leuk!!!

 23. Jette Schröder 11 september 2014 / 13:52

  Wat leuk om te zien! Ik koop ook veel tweedehands spulletjes. Mijn eerste huisje heb ik helemaal ingericht met de mooiste meubels en accessoires van Marktplaats… Als je goed zoekt, kun je prachtige dingen vinden!

 24. Merel 11 september 2014 / 14:31

  Ik heb ooit eens een jasje gekocht voor 20 euro. Ik zocht het merk op op internet en de oorspronkelijke prijs bleek 200/250 euro te zijn. haha! Dat vond ik een goede deal

 25. Daniëlle 11 september 2014 / 14:34

  Het grootste gedeelte van de spullen uit mijn huis komt uit de kringloop. Er zijn niet echt dingen waar ik erg trots op ben, maar ik vind het tof dat er zo weinig nieuwe dingen in mijn huis te vinden zijn.

 26. Fleur 11 september 2014 / 15:05

  Die medicijnenpot en vind ik erg gaaf! Leuk ook dat je die bamboestokken erin hebt gedaan!

 27. Angela 11 september 2014 / 15:40

  Dat eerste tasje, ik heb eentje die er precies op lijkt! Alleen is die van mij grijs en kocht ik die voor 2 euro op de rommelmarkt 🙂

 28. Anita te Gussimklo 11 september 2014 / 16:25

  Wat een leuke aankopen.
  Ik betrap mezelf erop dat ik ook steeds vaker naar de kringloop ga, koop er oa boeken,dvd’s maar ook wel kleding ed.

 29. Bianca 11 september 2014 / 16:38

  Leuk! Ik koop eerlijk gezegd nooit tweedehands dingen. Ja mijn scooter die ik gehad heb was tweedehands! Maar zoals mokken en servies zou ik niet zo snel tweedehands kopen.

 30. Iris 11 september 2014 / 17:52

  Sommige dingen koop ik liever nieuw, maar als het tweedehands kan: waarom niet? Dat kan zelfs leuker zijn.

 31. Claudia 11 september 2014 / 18:28

  Wauw, je hebt echt super leuke dingen op de kop getikt! Kringloopwinkelen is eigenlijk een soort schatzoeken, he? 🙂 Ik vind dat je de wat drukkere, opvallende spullen heel mooi gecombineerd hebt in je rustige interieur!

 32. Rianne 11 september 2014 / 20:23

  Een Marokkaanse kast met prachtig uitgesneden moskee silhouet.

 33. Stephanie 11 september 2014 / 21:16

  Wat een mooie spulletjes allemaal, volgens mij is jullie huisje heel mooi ingericht!

 34. Monique 11 september 2014 / 21:23

  Ik houd ook van tweedehands! Eigenlijk pas sinds kort, sinds ik een dochter heb. Want bij de kringloop kun je de leukste boeken en het fijnste speelgoed kopen voor bijna niets. De beste aankoop is een kartonboek van Nijntje over de verschillende seizoenen. Dat is nu echt haar lievelingsboek 🙂

 35. Lynnemien 12 september 2014 / 08:50

  Leuke spulletjes, vooral het tasje en de medicijnpot 🙂
  Ik heb al een aantal dingen gescoord in kringloopwinkels, zoals borden, koffiekopjes, glazen en vaasjes. Ook heb ik een megagrote dubbele bureau gevonden voor mij en mijn vriend die in hele goede staat is, zo’n IKEA malm bijtafel voor over het bed (die hebben we zelf opgeknapt) en een klein zeteltje voor in de hoek van de woonkamer. Verder koop ik er ook graag boeken! Altijd leuk om je te laten verrassen 🙂

 36. Anneleen 12 september 2014 / 22:11

  Door dit artikeltje krijg ik zo’n zin om naar een tweedehandswinkel te gaan! Leuk!

 37. Kim 18 september 2014 / 21:27

  Ik hou er ook van! Ik heb een paar jaar geleden oude camera’s gekocht die ik nu als decoratie in m’n kamer heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.