De leukste zomer DIY's!

Voor veel mensen is de zomer een moment waarop ze meer tijd en energie hebben. Het perfecte moment om aan de slag te gaan met een leuke zomer DIY! Ik ging op onderzoek uit en vond een aantal bijzonder leuke zomer DIY’s!

zomer-diy

prachtige-dromenvanger

bron

Mijn favo zomer DIY: De dromenvanger!

Het exemplaar dat je hierboven ziet komt van Etsy en is helaas niet meer te koop, maar je kan natuurlijk ook zelf een dromenvanger gaan maken! Kies je favoriete kleuren uit, ga op zoek naar de tools die je nodig hebt, en ga aan de slag! Er zijn heel veel verschillende manieren om een dromenvanger te maken, als je inspiratie zoekt, Pinterest!

vrolijke-potjes-maken

bron

Vrolijke zomerse potjes

Men neme een potje en geeft deze een mooi kleurtje. De kleurencombi en het patroontje die gebruikt is bij de bovenstaande potjes vind ik heel erg leuk! Tip: als je geen potjes in huis hebt die je wil gebruiken, bij de kringloopwinkel hebben ze altijd betaalbare potjes. Of de Action, kan ook natuurlijk!

kraanvogelgordijn

bron

Kraanvogelgordijn

Oke, stel nou dat je je heel erg verveelt en een groot project wil gaan doen, dan moet je deze hebben. Een gordijn van kraanvogels! Ik vind het er onwijs gaaf uitzien, maar vraag me af hoe lang ze hiermee bezig geweest zijn… Lijkt me wel heel erg leuk om een keertje te doen, wellicht met een groepje, zodat je niet extreem lang bezig bent!

dip-dye-stoeltjes

bron

Dip dye stoelen

Deze stoelen zijn ‘gedipt’ in een leuk kleurtje! Zelf zou ik kiezen voor een paar mooie pastelkleuren, maar dat is natuurlijk iets wat je helemaal zelf kan kiezen. Zo worden je simpele stoeltjes net een beetje spannender.

kunst-met-planten-maken

bron

Kunst met plantjes

Toen ik deze DIY tegen kwam vroeg ik me meteen af hoe ze dit hebben gedaan. Met plantjes dus! Een kussen en een schilderij. Vind het allebei erg bijzonder, het is maar net wat je nog nodig hebt in je interieur, je kan zelf kiezen wat je maakt met deze techniek. Heel erg mooi.

pompom-slinger

bron

Pompom slinger

Wow, hoe vrolijk ziet dit eruit? Als dit niet zomers is dan weet ik het niet meer. Hoe je hem precies maakt vind je op de pagina waar de foto vandaan komt!

zelf-een-statement-ketting-maken

bron

DIY statement ketting

Statement kettingen zijn helemaal hip, maar wist je dat je ook relatief makkelijk een eigen exemplaar in elkaar kan zetten? De ketting die je hierboven ziet is prachtig, lijkt net alsof hij gewoon in de winkel gekocht is.

reisdoekje-slim

bron

Zomer DIY reishanddoekjes

Je kent het wel: je gaat op reis, op je tropische (of minder tropische) bestemming gebruik je je toiletartikelen, en halverwege je vakantie merk je op dat je toiletas helemaal vies is. Tandpasta en tandenborstels zijn vaak de boosdoener, en daarvoor zijn deze handdoekjes bedoeld! Zo zorg je ervoor dat je andere spullen niet vies worden. Bij thuiskomst kun je het handdoekje gewoon in de wasmachine gooien en alles is gewoon weer schoon!

gevlochten-haardbandje

bron

Super simpel haarbandje maken!

Dit is misschien wel de meest simpele DIY van het rijtje, een super leuk haarbandje! Het staat leuk als je hem om je hoofd draagt, maar als het warm weer is is het natuurlijk ook heel praktisch om je haar uit je gezicht te houden! Je kan dit met gewoon elastiek doen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer manieren waarop je dit kan doen. En wanneer je er een vlechtje van maakt (een visgraatvlecht is leuk wanneer je wat dunnere touwtjes hebt!) is het simpel en ziet het er onwijs leuk uit.

Ga jij deze zomer ook creatief aan de slag? En zo ja, wat voor zomer DIY staat er op jouw planning?

DELEN:

34 reacties

 1. eline 1 juli 2014 / 07:00

  Aaw! Ik wil sowieso dat haarbandje maken. Echt zo schattig ♡ Voor de rest weet ik nog niet echt wat ik deze zomer ga doen. Gewoon voornamelijk relaxen denk ik.

 2. Kelly Caresse 1 juli 2014 / 07:39

  Wat een leuke DIY inspiratie zeg, op afbeeldingen lijkt het altijd zo gemakkelijk. Die diy statement ketting is helemaal wat voor mij! 🙂

 3. Frederique 1 juli 2014 / 07:54

  Dat vliegengordijn is ook erg leuk om te maken van oude doppen van frisdrankflessen 🙂 Lekker kleurrijk!

 4. Marion 1 juli 2014 / 08:00

  Ik ben gek op die pompoenslingers, maar mijn man blijft maar vragen: “Is er iemand jarig dan?” Mannen….

 5. Elize 1 juli 2014 / 08:09

  Echt hele leuke ideeën allemaal! En wat Kelly ook al zegt: het ziet er gemakkelijk uit op de afbeeldingen. Alleen als ik denk aan mijn laatste diy poging… Haha, dat bleek toch best moeilijk!

 6. Manon 1 juli 2014 / 08:48

  Oh zo’n dromenvanger vind ik heel erg mooi, lijkt me leuk om te freubelen! Ik ga zelf een poging doen om de mobile voor de babykamer te DIY’en… Ben benieuwd hoe dat afloopt haha.

 7. Linda 1 juli 2014 / 08:58

  Wat een vrolijke DIYs allemaal! Word ik happy van 🙂

 8. Laura 1 juli 2014 / 09:19

  Hmm ik heb eigenlijk helemaal geen tijd voor creatieve uitspattingen, maar als ik dit zo zie gaat het wel meteen weer kriebelen!

 9. Miranda 1 juli 2014 / 09:34

  Leuk inspiratie artikel. Lekker zomers!
  Ik vind dat etui voor tandpasta en tandenborstel echt slim bedacht!

  • Meike 1 juli 2014 / 09:37

   Ik vind die potjes echt super schattig, die ga ik namaken! Zo heel creatief om dit soort dingen zelf te bedenken ben ik niet helaas, leuk artikel dus.

 10. Denise 1 juli 2014 / 10:27

  Ah de dromenvanger DIY ziet er zo onwijs leuk en schattig uit!

 11. Shaz 1 juli 2014 / 11:04

  Leuke ideeën vooral de bloempotten en de reishanddoekjes. Toevallig was ik al op zoek naar een toillettas voor vakantie, maar degenen die ik heb gezien zijn niet zo makkelijk schoon te maken.

 12. Chantal 1 juli 2014 / 12:32

  Dat reishanddoekje is een goed idee! Ik gooi nu mijn tandenborstel en dergelijke altijd in een plastic tasje zodat de rest niet vies wordt 😉

 13. lonneke 1 juli 2014 / 12:47

  Wat ontzettend leuk allemaal!
  Ik word er helemaal vrolijk van.
  Liefs lonneke

 14. Kimberley 1 juli 2014 / 12:51

  Die pompon slinger is echt super!
  Ik denk dat ik dat ga proberen, zou echt leuk zijn.
  Kan wel leuk boven mijn bed!

 15. Sandra 1 juli 2014 / 13:19

  Hmm, daar staan wel leuke dingetjes tussen! 🙂
  Of ik daar zelf iets mee ga doen, weet ik nog niet.
  Ik heb zelf wel al ‘n DIY Project op de planning staan namelijk:
  Gisteren heb ik namelijk een hele mooie stoel in Barokstijl gekocht.
  Wil één dezer dagen een klein potje verf (Zilver) kopen en een kussen zien te fixxen.
  Hoe ik het met het kussen wil gaan doen, weet ik echter nog niet. Zelf maken ben ik niet handig in, misschien besteed ik het wel uit. Met een beetje geluk hoop ik eigenlijk gewoon een leuk kussen in een winkel te vinden. We’ll see.

 16. Eva | Realitijd 1 juli 2014 / 15:56

  Ik vind je schrijfstijl erg tof! De bloempotjes en de dip-dye stoelen vind ik echt geweeellldig, misschien toch maar eens mijn creativiteit boven halen 😉

 17. Annette 1 juli 2014 / 21:13

  De pompon slinger en het haarbandje vind ik super leuk. De handdoekjes zijn ook een goed idee makkelijk voor op de camping.

 18. Renate 2 juli 2014 / 10:16

  Oh, ik vind de dromenvanger ook heel leuk. Ik ben altijd creatief bezig en deze zomer zeker ook. Ik ben nog van plan om sieraden te maken, leuke interieur dingen en natuurlijk DIY voor schoolspullen voor het nieuwe jaar. Genoeg te doen dus.

 19. overthuis.nl 2 juli 2014 / 14:47

  Heel leuk! Ik heb een heel pinterestbord met leuke DIY projecten. Ik wil beginnen met een hertenkop van karton maken. Ach straks ben ik 6 weken vrij (ik ben juf) en dan heb ik genoeg tijd!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.