De mooiste en fijnste plekjes in Den Helder

Deze week ga ik Den Helder verlaten, maar niet voordat ik met jou heb gedeeld welke plekjes in Den Helder mijn favorieten zijn. Dit zijn de mooiste en fijnste plekjes in Den Helder! In Den Helder kun je niet om het prachtige strand, het adembenemende duingebied en de mooie dijk heen, daar zou ik sowieso van genieten als je hier bent. Maar welke eettentjes en winkeltjes zijn leuk om een bezoekje aan te brengen?

Stoom restaurant den helder mooiste plekjes den helder

Goed om te weten: ik eet glutenvrij. Alle locaties die ik noem houden hier heel goed rekening mee. Mijn vriend heeft een noten- en pinda-allergie, daar houden ze ook heel prettig rekening mee.

Restaurant Stoom

Als we uit eten willen gaan we naar Stoom, dit is het restaurant dat hoort bij de Kampanje, onze schouwburg. Het eten is er luxe, de prijs niet extreem hoog, het personeel is enorm vriendelijk en ze houden goed rekening met onze allergieën. Wij blijven maar terug gaan en Stoom stelt nooit teleur! De locatie is Willemsoord, prachtig aan het water.

De Stoom website is hier te vinden (hier vind je ook meteen het menu!). Houd er wel rekening mee dat wanneer er erg drukke voorstellingen zijn in de Kampanje, dat het in het restaurant ook snel vol zit.

kringloop mooier den helder hotspot

Kringloop Mooier

De leukste kringloopwinkel van Den Helder: Kringloop Mooier! Deze kringloop zit midden in het stadscentrum, niet typisch voor een kringloop. Maar des te meer reden om, als je er bent, even binnen te wippen. Het zit vlakbij de Bruna. De prijzen zijn laag, de spullen zijn mooi en het is ook nog eens gekoppeld aan een goed doel. Ik vind het een erg fijne en gezellige winkel.

Kringloop Mooier heeft ook een eigen website.

storm aan zee den helder mooiste plekjes den helder

Storm Aan Zee

Bij Storm aan Zee kan ik bijna niets eten, maar natuurlijk wel drinken. Het uitzicht maakt echter alles goed, Storm Aan Zee is namelijk te vinden in Huisduinen, precies daar waar de dijk eindigt en het strand begint. Het uitzicht is adembenemend! In de zomer is er geen betere plek om te genieten van de zon, lekker buiten. In de winter ga je lekker binnen zitten. Er hangt altijd een heel ontspannen sfeer.

Ook Storm aan Zee heeft een website waar je oa het menu op kan vinden.

glutenvrije kibbeling den helder

Vishal ‘t Spoortje

Als je ook glutenvrij eet, dan wil je hierheen. Deze winkel zit in de spoorstraat en hier verkopen ze glutenvrije kibbeling! Heerlijk. Ik weet zeker dat ik hier blijf komen.

Vishal het Spoortje heeft ook een website. Als je vragen hebt over glutenvrij eten dan kunnen ze deze altijd beantwoorden.

lands end favoriete plekjes den helder

Lands End

Naar Lands End ga ik het liefst als ik buiten de deur wil lunchen, hier houden ze ook heel veel rekening met mijn glutenvrije dieet. Maar dat is niet het enige, de locatie van Lands End is geweldig! Het zit namelijk naast de TESO boot naar Texel, het noordelijkste plekje aan zee waar je kan komen. Het uitzicht is geweldig, je kijkt zo naar Texel.

Ook Lands End heeft een website waar je ook meteen een menukaart kan vinden. Ze hebben glutenvrij brood en een aparte frituur voor glutenvrije friet. Zoals je ziet zit er ook een hotel bij, hier heb ik een keertje geslapen met oud & nieuw voor de rust. Dat was geweldig, we konden al het vuurwerk op Texel zien!

Verder houd ik altijd dit Instagramaccount in de gaten voor leuke evenementen. Ze hebben ook een Experience Store in den binnenstad, daar kun je leuke souvenirs kopen!

Dus… als je een keertje naar Den Helder gaat, dan weet jij waar je heen kan! Dit zijn wat mij betreft de mooiste en fijnste plekjes van Den Helder.

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.