Battle of the Mueslirepen!

Als je denkt aan mueslirepen, waaraan denk je dan? Dat ze gezond zijn? Dat is helaas niet altijd waar. Maar gelukkig zijn er ook mueslirepen die wel degelijk gezond zijn! En deze heb ik uitgezocht, geprobeerd en de testresultaten heb ik in dit artikel op een rij gezet. Benieuwd? Lees dan verder 😀

mueslirepen

Dit is de stapel ‘gezonde’ repen die ik kocht. Ze zijn niet allemaal even gezond, maar gezond genoeg om eens een poging te wagen!

Het bovenste pak is geen mueslireep, dus hierover volgt later nog meer info!

Zonnatura Sesam-cranberryreep

Deze reep vind je gewoon in de schappen van de AH. Geen echte mueslireep, maar een sesam-cranberry reep. Maar goed, wanneer is iets nu echt een mueslireep? Deze telt in elk geval zeker mee als verantwoord tussendoortje. Tenminste, dat neem ik aan, haha.

Hoe smaakt hij?

Droog… Het smaakt eigenlijk nergens naar! Niet zoet, maar ook niet hartig. Nee, dit is hem niet voor mij.

Hierboven kun je meer lezen wat betreft de ingrediënten van deze reep. Zeker niet verkeerd! Ik ben natuurlijk geen expert op dit gebied, maar ik kan je vertellen dat deze reep gezonder is dan de gemiddelde mueslireep die je in de Albert Hein vindt.

Eindoordeel

Dit is niet mijn ding. Wellicht ga ik het nogmaals proberen, maar de kans is groot dat de rest van dit pakje de prullenbak in gaat. Helaas! Deze sesamrepen kosten 1,89 per pakje (dat is 0,63 euro per reep).

Eindcijfer: 4

AH Puur & eerlijk biologische noten en zadenrepen cranberry

Het het assortiment puur & eerlijk van de AH spreekt me altijd wel aan! Vaak zijn dit, zoals ze ook beweren, meer pure en eerlijke producten dan normaal in de supermarkt vindt. Zeker fijn, ook als je geen enorm budget hebt (bij gezondheidswinkels kun je beter niet shoppen met een kleiner budget). Goed, laten we naar de reep gaan kijken!

Hoe smaakt hij?

Oke, dit is misschien wel het tegenovergestelde van de vorige reep. Deze is een beetje nattig en kleverig. Of ik dit lekker vind? Nee. Ik ga het nog eens proberen, maar ik geef het weinig kans!

En de ingrediënten! Ik denk dat we zouden kunnen zeggen dat dit een bij elkaar geplakte bende van gezonde dingen is.

Eindoordeel

Wederom, niet wat ik lekker vind. Het is moeilijk te omschrijven waarom niet, maar ik denk dat de foto wat dat betreft al boekdelen spreekt. Bah, wat een vies, plakkerig goedje. De AH Puur & Eerlijk repen kosten 2,39 per vier repen (dit is ongeveer 0,60 euro per reep).

Eindcijfer: 3

 Eat natural

Deze repen hebben een leuke verpakking zeg! Ik had nog nooit gehoord van dit merk, maar de verpakking en de teksten hierop zien er veelbelovend uit. Ik denk dat dit een typisch healthy-is-hip merk is, maar ik kan het fout hebben. Ik ben benieuwd!

Hoe smaakt hij?

Ziet er lekker uit, nietwaar? En dat is hij ook, lekker! Niet als koekje, maar echt alles vullend tussendoortje. Dit is niet iets wat je gaat eten als je zin hebt om te kauwen, maar echt als je honger hebt. Deze is fijn om mee te nemen naar het werk of naar school!

Omdat je het op de afbeelding niet kunt lezen, de ingrediënten: Sultanarozijnen 17%, pinda’s 15%, glucosestroop, amandelen 11%, paranoten 11%, gedroogde abrikozen 10%, gepofte rijst (rijst, suiker), honing, hazelnoten 4%.

Geen idee of dit gezond is, wat denken jullie? Ik weet eigenlijk niet of pinda’s gezond zijn en er zit dus wel suiker in de gepofte rijst. Verder ben ik geen voedingsdeskundige, haha.

Eindoordeel

Ja, deze is lekker! Zoals ik al zei, niet als koekje, maar echt als vullend voedsel. Ik denk dat als je dit eet dat je een goed tussendoortje binnen hebt. De repen zijn ook best groot, dus wat dat betreft zou je hiermee weer een tijdje voor uit kunnen! Eat Natural repen zijn 2,99 per 3 repen, dat houdt in dat je per reep 1 euro betaalt. Dat vind ik best wel veel.

Eindcijfer: 8

(alleen jammer van de prijs! Maar aan de andere kant… ze zijn wel groot!)

AH Light mueslirepen

Als ik het woord ‘light’ zie, dan gaan er alarmbellen rinkelen. Aspartaam! Maar nee, in deze mueslireep zit geen aspartaam, haha. Hiervan heb ik geen foto van de verpakking, maar dat mag de pret niet drukken.

Hoe smaakt hij?

Lekkerrrr! Wel een beetje zoet, misschien een beetje te zoet. Vooral als je het vergelijkt met de voorgaande repen uit het rijtje. In tegenstelling tot de Eat Natural reep zou deze meer als koekje bij de thee passen. Gewoon even lekker wat te kauwen! Deze zijn een stuk minder groot en vullend.

De ingrediënten zijn aardig. Niet de beste uit het rijtje, zeker niet, maar zoals eerder gezegd, dit is een stuk gezonder dan het gemiddelde tussendoortje dat je zult vinden in de AH.

Eindoordeel

De AH light repen kosten per pakje 1,39. In een pakje zitten 5 repen waardoor een reep 27 cent kost. Dit is wel de budgettopper uit het rijtje! Maar hiervoor heb je natuurlijk wel kleinere reepjes!

Eindcijfer: 7

Nu, een paar weken na deze test, ben ik eruit wie de winnaar is. Het bleek al tijdens de test, maar de Eat Natural reep is echt een blijfertje! De bovenste twee versies liggen nog steeds op mijn kamer te liggen, ik vind ze echt niet lekker. Nu heb ik mijn mening gegeven over deze mueslirepen, maar ik ben wel benieuwd, welke mueslireep raad jij mij aan?

32 reacties

 1. De Bakparade 22 oktober 2012 / 13:48

  Die van Nakd zijn echt super lekker (verkrijgbaar bij Tuinen en natuurwinkel).
  En die van de AH? Ik zou ze niet echt gezond noemen…
  Ik mis trouwens de review van het eerste doosje op de tweede foto 😉
  Trouwens als je vragen hebt over voeding, ik ben voedingsdeskundige, dus help je graag, je mag me altijd mailen!

  • Lisanneleeft 22 oktober 2012 / 14:24

   Dank voor de tip, deze ga ik zeker even proberen! Zijn die repen van Nakd gezonder dan de repen in dit artikel?

   De bovenste is geen mueslireep, vandaar 😛

   • De Bakparade 22 oktober 2012 / 14:26

    Oke…
    Die van nakd zijn op basis van gedroogd fruit en noten, zijn echt super gezond 🙂

 2. Roxanne 22 oktober 2012 / 14:05

  De repen van Eat Natural vind ik zelf erg lekker. Ik kies meestal die met de oranje verpakking. Die van de AH heb ik ook wel eens gehad en die gaan ook wel. Bij muesli repen denk ik vooral aan iets wat handig is om mee te nemen onderweg of op het werk, omdat het meestal wel aardig vult en in verhouding iets gezonder is dan andere tussendoortjes.

 3. Marieke 22 oktober 2012 / 14:14

  Wat een leuk idee om zoiets te doen, heel interessant om te lezen! 🙂

 4. Hester 22 oktober 2012 / 14:14

  Wat een leuke test! Pinda’s zijn volgens mij wel gezond hoor.

 5. Femke 22 oktober 2012 / 14:17

  Hihi, ik was eigenlijk vooral benieuwd naar de bovenste op de foto met alle verpakkingen! Die choco-chip & granen met haver en speltmeel. Maar ik zie dat je die niet meegenomen hebt in je battle, jammer! :p Ik ben wel benieuwd welk merk die repen van zijn, zou je dat willen vertellen?

  • Lisanneleeft 22 oktober 2012 / 14:23

   Nee, want dat is eigenlijk geen mueslireep! Ik heb nog foto’s van deze en ze zijn ERG lekker, dus die moet ik zeker nog even noemen binnenkort 😀 Ik kan zo gauw niet vinden van welk merk ze zijn, maar ze zijn te koop bij de AH 🙂

 6. Kimberly 22 oktober 2012 / 14:50

  Die van Eat Natural ziet er ook uit als de lekkerste in dit rijtje eigenlijk! Snel maar een keertje proberen 🙂

 7. Leentje 22 oktober 2012 / 14:56

  Als bijna diëtiste vind vind ik het idee van dit artikel leuk, maar naar mijn mening een beetje slecht uitgewerkt! Je geeft zelf aan dat je geen voedingskundige bent, en dat is prima, maar dan vraag ik me dan af wat je precies wil bereiken met dit artikel? Want uiteindelijk beoordeel je op de smaak en niet op hoe gezond het is..De gezondste repen hebben namelijk de laagste cijfers 😉 Misschien kun je beter hulp vragen aan een professional bij dit soort artikels? 🙂

  • Lisanneleeft 22 oktober 2012 / 15:07

   Ja, ik heb ze beoordeeld op smaak! 🙂
   Ook omdat er nogal wat verschillen van mening zijn met wat ‘gezond’ is. Dat kun je dus nooit voor iedereen bepalen, denk ik. Zo weet iedereen wat ik ervan vind en kun je zelf beoordelen of je de dingen wilt eten die er in de reep zitten. Vandaar dat ik de ingrediënten er ook bij heb vermeld!

   • Leentje 22 oktober 2012 / 15:14

    Oke, als het zo in je artikel had gestaan was het duidelijk geweest! Nu wek je alleen een andere indruk 🙂

  • Lisanneleeft 22 oktober 2012 / 15:14

   Maar misschien is het inderdaad voor de volgende keer wel leuk om iemand die er verstand van heeft een cijfer voor de ‘gezondheidsfactor’ te geven, voor een indicatie 🙂 Goed idee!

 8. Suzanne 22 oktober 2012 / 15:19

  Een groot nadeel voor mij is dat ik probeer om geen suiker te eten. Dus zodra er suiker op staat is het voor mij al not done.

 9. Lifesplash 22 oktober 2012 / 16:27

  Pinda’s zijn hartstikke gezond! Zijn noten, noten zitten vol vitamine B (nogwattes), haha. + veel gezonde vetten. De ingrediënten van de light mueslireep vind ik overigens wel wat minder, staan een paar van die E-dingen in waar veel verschillende meningen over zijn. OKE hahaha ik klink nu als een eetgestoord volgens mij lol. Ik hou zelf eigenlijk niet echt van mueslirepen, maar vind je artikel wel heel leuk! 😀

 10. Ellen 22 oktober 2012 / 19:15

  Hee Lisanne! Leuke review, eens een keer wat anders als al die makeup haha. Ik vind mueslirepen nooit zo lekker, maar toen ik dat stukje over aspartaam las, ging ik nadenken.. Zelf heb ik diabetes, en het ziekenhuis beveelt mij aan om Light producten te eten en drinken, zoals sinas light, muesli repen die light zijn, light chocolade, ga zo maar door.

  Zou jij een keer kunnen uitzoeken wat nou eigenlijk beter is, light producten met zoetstoffen, of normale (niet light) producten met echte suikers, uit het product zelf? Ik kom er zelf niet echt uit, dit zou heel fijn zijn, zo kan ik wat gezonder gaan leven! 🙂

  • Oem Sharif 13 september 2013 / 11:56

   Blijf zo dicht mogelijk bij de natuurlijk bron.Bij boter kies je grasboter en geen Becel Light. Als je moet kiezen tussen suiker of aspartaam dan kies je suiker. Suiker is gemaakt van suikerbieten, aspartaam is een chemisch goedje. Maar kies liever voor een nog beter alternatief: Stevia, rauwe honing (geen supermarkt honing), ahornsiroop.

   Vaak geven diëtiste verkeerde info omdat ze gesponsord worden door grote organisaties zoals Unilever. En de Hart Stichting plaatst haar logo op de Becel boters om het heel gezond te laten lijken. Fijne samenwerking, om de niet-nadenkende consument zieker te maken. En om het cirkeltje rond te maken pompen de farmaceutisch organisaties miljoenen in dit soort producten. Want, als jij ziek wordt van het eten van deze voeding dan hebben zij wel een pil om je “beter” te maken.

 11. Karin 22 oktober 2012 / 19:40

  Die laatste reep heeft wel een hele rij ingrediënten zeg, dat vertrouw ik nooit zo, zeker met al die Enummers erbij!

 12. Me 22 oktober 2012 / 19:56

  Ik hou niet zo van dat mierzoete dus ik zou voor de eerste gaan. Er zit in ieder geval geen glucosestroop is wat een heel goedkoop (en mierzoet) zoetmiddel is.

 13. Anja 22 oktober 2012 / 20:30

  De mueslirepen van de AH, zowel de light als de niet-light, vind ik nog altijd het lekkerste. Voordeel, wat ze zijn dus in verhouding ook spotgoedkoop!

 14. Yvonne 22 oktober 2012 / 21:52

  Eat natural repen zijn zooo lekker en idd erg gezond 🙂 Ik eet ze alleen niet meer vanwege de honing. Ach, ik geniet net zo veel van vers fruit ^^

 15. Fieke 22 oktober 2012 / 22:10

  Hee, leuk artikel!
  Zelf eet ik vaak die zonnaturarepen, ik vind ze juist erg lekker!
  Voor jou zal ik de notenmixrepen van zonnatura aanraden. Deze is qua voedingswaarde zo goed als gelijk, maar wel iets zoeter en met een duidelijkere smaak. Misschien dat je die wel lekker vindt! Ik vind ze wel lekker iig!

 16. Kiki 22 oktober 2012 / 22:14

  Die muesli repen van puur & eerlijk heeft mijn moeder ook wel eens gekocht en die vond ik ook echt nieet lekker.. liefs

 17. Sophie 23 oktober 2012 / 10:35

  Jammer dat er toch in bijna allemaal glucosestroop zit, dat is gewoon écht niet goed voor je. Dan kun je ze beter zelf maken!

 18. Anne 23 oktober 2012 / 13:33

  Ze zijn altijd zo duur! Je kunt ze ook makkelijk zelf maken, recepten zat en meestal helemaal niet moeilijk. Dat is ook gelijk weer een reminder voor mezelf. Morgen maar even wat bakspulletjes halen bij de Action 🙂

 19. Ilse 23 oktober 2012 / 23:17

  Ik heb het niet zo op mueslirepen!

 20. bonita. 1 december 2012 / 12:13

  Hero btween’ big met chocolade rozijn is echt heeerlijk!

 21. Mari-Anne 1 februari 2013 / 17:02

  Vanweg allergie mogen wij geen gluten en lactose hebben. Hierdoor zijn we aangewezen op speciale glutenvrije en ZEER DURE voedingsmiddelen, die dan vaak ook nog erg droog zijn. Het is heerlijk dat er dan die mueslirepen zijn van zonnatura en AH puur & eerlijk. Deze zijn betaalbaar en lekker.
  Eat Natural eindelijk in de reclame. Ja, deze zijn inderdaad erg lekker, maar wel supergroot. In plaats van 3 grote zouden ze er 5 of 6 kleinere in moeten doen, dan is de prijs ook beter in verhouding.

  • Lisanneleeft 1 februari 2013 / 19:22

   Ja, dat zou inderdaad wel heel fijn zijn! Ze zijn nu wel echt groot 😛

 22. Oem Sharif 13 september 2013 / 11:41

  Wat een vreselijk onzin verhaal. Je geeft duidelijk je peroonlijke mening en geeft niet aan wat écht gezond is. M.u.v. de bovenste reep (die redelijk gezond is), kun je de rest beter helemaal niet eten. Neem alleen al het ingrediënt fructosestroop. Deze stof is kankerverwekkend en dus heel slecht voor de gezondheid van de mens. Google voor de grap maar eens naar meer info over deze stof.
  Je wordt als mens misleid door mooie verpakkingen en zogenaamde gezonde namen van producten. Vaak zitten deze “gezonde repen” bombvol met E-nummers en suikers. NIET KOPEN DUS!!
  Google eens op internet naar recepten om zelf een gezonden reep te maken. Het is misschien een inverstering om alle producten in een keer aan te schaffen. Maar bedenk wel dat je er heeeeeel veeeeel repen van kunt maken. Uiteindelijk ben je dus goedkoper uit dan die dure troep uit de winkel die je alleen maar zieker maakt.

  De reep die je echt zonder zorgen kunt eten is de Raw Bite reep (verkrijgbaar bij o.a. Ekoplaza). Helaas wel erg prijzig. Lekker zelf maken.

  Laat je niet bedonderen!!

 23. Daphne 11 februari 2016 / 10:33

  die Eat Natural repen heb ik ook altijd (Dark chocolate) heb mijn dietiste gevraagt ze zijn niet super gezond maar wel verantwoord dus redelijk oke 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.