Mijn 2020 deel 3 – De opleving

Hallo zomer! Heb ik al eens verteld dat mijn fysieke gezondheid héél goed gaat op de zonnestralen en het licht in de zomer? In de zomer heb ik bijna altijd een opleving, maar deze keer ging het gepaard met de last die van mijn schouders afgevallen was. Ik neem je mee in mijn magisch fijne zomer.

In vier blogposts vat ik mijn 2020 samen, elk kwartaal met een eigen thema. Terwijl ik door mijn foto’s scrolde verbaasde ik me over hoeveel momenten ik heb vastgelegd afgelopen jaar. Ik denk dat het einde van het jaar een mooi moment is om te delen wat ik allemaal heb meegemaakt.

Ik kookte lekker voor mezelf en kon in de zon liggen. Zelfs zo lang dat ik verbrandde van de zon. Dat was ik niet gewend! Ik moest altijd na een paar minuutjes in de zon weer naar buiten. Dat verbanden was ik echt niet gewend. Meer smeren!

Ik vind de zon echt heel erg fijn, dit is echt iets wat ik afgelopen jaar heb herontdekt. Daarom wilde ik voor mijn verjaardag in juli ook wel heel graag een ligbed voor in mijn tuintje. Zo kan ik lekker genieten van de zon, heerlijk!

Mijn moeder leerde me pannenkoeken bakken als een pro. Normaal bakte mijn moeder ze altijd allemaal, nu at ik de eerste paar en ging ik daarna bakken! Zo konden mijn ouders lekker samen eten. En nu weet ik voor altijd hoe ik de lekkerste pannenkoeken bak.

Zo, helemaal bruin. Ik zat veel in de zon en wandelde graag, vooral op de aller-warmste dagen. Dan voel ik me fysiek het best, dus daar geniet ik dan lekker van.

Had ik niet gewandeld? Dan lekker yoga voor het slapen gaan!

In augustus vierde ik het 10-jarig bestaan van mijn blog! We, mijn ouders en ik, maakten er echt een feestdagje van. Verder heb ik online niet zo veel gedaan.

Rechts zie je mij met onze nieuwe ontdekking: Hello Fresh! Heerlijk om lekker lang in de keuken te staan en iets te kunnen maken. Ik leerde koken, dat heb ik nooit eerder gekund. Dit is echt iets wat ik dit jaar geleerd heb! Zo heerlijk om dit soort normale dingen te kunnen leren, zo heb ik het gevoel dat ik echt meedoe aan het leven en alles daarvan kan ervaren.

Uiteindelijk was het zo ver, de helft van de kledingkast die van Allard was kon ik nu ook in gebruik nemen. Het voelt echt heel luxe, zo’n grote kast voor jezelf! Maar hij moest wel nog wat anders ingedeeld. Nu geniet ik elke dag van een fijn ingedeelde kast.

Ik droeg mijn haar vaak in krullen, dat vond ik wel leuk om ook te laten zien.

En met mijn gewicht worstelde ik wat. Om een beeld te vormen: op mijn lichtst (toen de Lyme heel actief was, voordat ik stamcellen kreeg drie jaar geleden nog) woog ik 49 kilo. Daarna werd mijn gewicht normaal 58 kilo. Na een medicijnwissel ben ik veel aangekomen en woog ik op een gegeven moment 74 kilo. Nu ben ik wat afgevallen en weeg ik 67 kilo. Het is wel gek om steeds te moeten wennen aan een ander lichaam.

Ik kon steeds een stukje verder wandelen en werkte ook weer steeds wat meer. In de pauze ging ik weleens samen met mijn moeder bij de strandtent zitten. Dat is toch magisch, dat zoiets bestaat? Ik vind het echt geweldig dat ik dit heb meegemaakt.

Tegelijkertijd bouwde ik een hoop van mijn medicijnen af, bijvoorbeeld meer de helft van mijn pijnmedicatie. Dat was steeds even zuur, maar ik sloeg me erdoorheen. Als ik daarop terugkijk ben ik echt heel erg trots op mezelf. De medicijnen zijn super verslavend, waardoor je echt nare afkickverschijnselen krijgt. Daarmee ben ik deze zomer ook bezig geweest!

Ook hielp ik Allard met het neerzetten van een schutting bij zijn nieuwe huis, teamwork! In het nieuwe jaar gaat Allard (om leuke redenen) waarschijnlijk weer verhuizen.

Weer zo’n mooi moment bij de strandtent met mijn moeder. Deze foto’s kon ik gewoon niet niet plaatsen, haha. Deze momenten hebben mijn jaar veel mooier gemaakt!

Mijn broertje verhuisde ook in het derde kwartaal van 2020, naar een heel leuk huis in Utrecht. Om dit te vieren gingen we ergens eten.

Nu lijkt het alsof ik heel veel op terrasjes heb gezeten, maar dit waren alle keren wel. We hebben goed rekening gehouden met de maatregelen, onnodig om te zeggen eigenlijk.

Ik denk niet dat ik je nog eens hoef te vertellen hoe geweldig mijn zomer was, toch? Ik heb veel kunnen wandelen, werd fysiek steeds sterker waardoor ik ook dingen kon als koken en door het versoepelen van de coronamaatregelen konden we ook lekker op het terras zitten (wat ook niet vanzelfsprekend is voor mij). Beter dan dit wordt het niet, lijkt mij. En dat klopt, morgen vertel ik je over mijn terugval.

DELEN:

1 reactie

  1. Naomi 30 december 2020 / 11:10

    Wat heerlijk om die zomerse foto’s en je positiviteit te zien. En ja, wat was de zomer van dit jaar lekker warm. Ik houd er net zo van als jij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.