De perfecte kast voor in de woonkamer gezocht

Welkom in onze woonkamer! Het zitgedeelte is ruim, maar plek voor een groot tv-meubel is er eigenlijk niet. Het probleem is dat het allemaal wat uit balans is. Het plan is om op de plaats van de plant (die naar Bernard zijn kantoor gaat) een kast neer te zetten, het tv-meubel weg te doen, de tv aan de muur te hangen en een kast op de plek van de plant te zetten. Meer over mijn plan en de zoektocht naar de perfecte kast lees je in deze blogpost.

We hebben weinig ruimte in de woonkamer om spulletjes op te bergen, dus er moet wel wat ruimte in zitten hiervoor. We willen dat graag onderin zetten en dan in de bovenkant wat meer decoratieve items neerzetten. Ik geloof dat ze dat een buffetkast noemen.

We gingen laatst naar Loods 5 om op zoek te gaan naar een mooie kast. Daar stonden bijna geen kasten, haha. Nu heb ik er online wel een paar gezien!

Dan kom je uit bij zo’n kast! Je vindt hem online hier. Ik vind deze prachtig doordat hij aan de zijkanten ook glas heeft zitten. Dat maakt hem wel uniek. Het nadeel aan deze kast vind ik dat hij van metaal is, in verband met het geluid met openen en sluiten van de kast. De kleur vind ik wel heel leuk, we willen graag een kast met een leuk kleurtje.

Uiteraard is het volgende waar we bij keken IKEA, en eerlijk: ik denk dat dit hem gaat worden. Alleen de kleur vinden we minder leuk. Er zijn verschillende kleuren, maar ik denk dat we toch met verf aan de slag gaan! Dit is een variatie van de Billy kast, die kun je op oneindig veel manieren combineren namelijk. Deze combinatie lijkt mij mooi voor bij ons! Ik weet nog niet zeker of het gaat passen, misschien moeten we wel kiezen voor een variant met twee deuren, dat is natuurlijk ook prima.

Dit zijn de kleurtjes die we kozen voor op de muren, dit zijn allemaal mengkleuren van Gamma. Het lijkt ons wel leuk om echt weer voor een uitgesproken kleur te gaan voor op de kast. Nu alleen nog een kleur vinden die goed past bij de kleur op de muur in het woongedeelte (basketbal). Het zitgedeelte is (zoals je op de eerste foto ziet) nog wat kleurloos, haha. Dus een beetje kleur kan geen kwaad!

Het schijnt wel een behoorlijke uitdaging te zijn om een kast netjes te schilderen, maar het gaat ons vast lukken!

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.