De perfecte mens

Perfectie, een vreemd begrip als je het mij vraagt. Aan de ene kant is het een heel aantrekkelijk iets, perfectie. Maar wat is perfectie en misschien nog wel belangrijker: hoe komen we daar?


Foto via tumblr

Ik moet je teleurstellen. Ik ga jullie niet vertellen wat perfect is, volgens mij bestaat perfectie helemaal niet. Ja, sommige kleine dingetjes kunnen perfect zijn, maar dat ervaart iedereen anders.

Nu vraag je je vast af waarom ik hierover wil schrijven om enkel duidelijk te maken dat iets niet bestaat? Om jullie dit te vertellen:

Live life fully while you’re here. Experience everything. Take care of yourself and your friends. Have fun, be crazy, be weird. Go out and screw up! You’re going to anyway, so you might as well enjoy the process. Take the opportunity to learn from your mistakes: find the cause of your problem and eliminate it. Don’t try to be perfect; just be an excellent example of being human.
Anthony Robbins

Ik vind de quote hierboven prachtig. Maar hiermee wil ik niet zeggen dat je zomaar iets moet doen. Je zou moeten genieten van alles wat je doet. En ga als je niets te doen hebt toch iets doen, iets waar je van geniet. Er is niets wat je niet zou mogen doen, want van je fouten leer je.

Wat ik aan jullie duidelijk wil maken is dat je niet perfect hoeft te zijn. Je moet genieten en houden van alles wat je doet. Probeer alleen steeds beter te worden. Hoe denken jullie over perfectie?

11 reacties

 1. unebeauty 6 januari 2011 / 10:24

  Goed stukje! Ik vind ook dat perfectie niet bestaat maarja we leven nou eenmaal in een maatschappij waar iedereen een andere mening heeft aan de ene kant is dat goed natuurlijk maar aan de andere kan ook erg jammer.

 2. Kimberley 6 januari 2011 / 12:55

  Ik geloof ook niet dat perfectie bestaat. Het is gewoon een verzinsel van de mensen om voor iets te streven. 🙂

 3. Harmke 6 januari 2011 / 14:26

  Die quote is inderdaad mooi! Ik denk dat perfectie niet bestaat, en dat het iemands mening is of iets perfect is of niet.

 4. Lieke 6 januari 2011 / 14:37

  Niemand is perfect , dat bestaat niet. Mooi stukje!

 5. Stéphanie 6 januari 2011 / 15:23

  Niemand is perfect, alleen God. Maar uiteindelijk kun je natuurlijk wel je best doen om perfect te zijn. Maar ik denk dat het belangrijkste inderdaad is dat je zelf blij bent met wie je bent!

 6. DalaLuz 6 januari 2011 / 17:00

  Perfectie is gewoon volmaakt tevreden zijn met wat is, precies zoals het is.

  Geluk zit in je eigen innerlijke beleving, niet in dingen, mensen of omstandigheden, dat is echt een misvatting.

  Maar het mooie is dat je eigen beleving wel iets is dat je echt kunt trainen door mindfulness, meditatie etc, zodat je uiteindelijk zelfs kunt leren om volmaakt tevreden te zijn in omstandigheden die niet zo goed zijn. Dat is niet echt gemakkelijk, dus niet zo 1-2-3 aangeleerd met een cursusje, maar het kan dus wel.

  En dat is pas echte vrijheid!

  • Laura 6 januari 2011 / 19:12

   Ja, zo zie ik het ook. Vrijheid door middel van volmaakte tevredenheid..

 7. Etienne 6 januari 2011 / 18:13

  Perfectie is het ideële. Het bestaat, maar het loopt altijd voor je uit. Gelukkig maar, anders zouden we moeten leven zonder verlangen 🙂

 8. Evelien 6 januari 2011 / 18:34

  Perfectie is voor iedereen anders denk ik, dus dan kan het ook nooit écht bestaan 🙂

 9. Bertine 7 januari 2011 / 13:01

  Perfect bestaat niet. Iedereen ziet namelijk iets anders voor zich bij het woord perfect!

 10. Meike & Anisha 7 januari 2011 / 18:07

  Perfectie bestaat niet, maar ook weer wel, ik vind sommige gevoelens wel perfectie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.