De schoolkrant

Eerder vertelde ik jullie over het feit dat ik in de redactie van de schoolkrant zit. En voor de kerstvakantie (afgelopen donderdag) hebben we met trots de schoolkrant uitgedeeld. We hebben veel positieve reacties gehad en ik wil graag een deel van het resultaat met jullie delen.

Dit was de eerste pagina, die heb ik geschreven. Deze heb ik hier in het groot neergezet omdat ik de voorkant crappy vond. Heel erg jammer, want de inhoud was van een veel hoger niveau dan het op het eerste gezicht leek. Maargoed, zie hieronder nog in het klein (klikbaar) de horoscoop (door anoniem, maar wel briljant) en de voorkant.

  

Ik heb ook een stukje geschreven over bloggers, Meet de blogger. Misschien is het leuk voor degene die erin staan om het terug te lezen. Daarom ook even deze afbeeldingen.

  

 

Deze keer hebben we een speciale krant, de volgende wordt een echte glossy. Dan zal ik natuurlijk weer het resultaat laten zien.

Maar, heb jij een idee voor een leuke naam voor onze schoolkrant (Lyceum Aan Zee, Den Helder), of een ander briljant idee voor de schoolkrant? Of… wil jij in de schoolkrant met jouw blog? Let me know!

16 reacties

 1. yara 27 december 2010 / 17:32

  wat leuk:)
  er is zeker geen kans dat ik in het volgende nummer kom?;)

  • carlijn 27 december 2010 / 19:04

   er is zeker wel een kans hoor dat je er in kan komen 😉
   wij willen in iedere schoolkrant onze mede-leerlingen kennis laten maken met leuke blogs, van mensen op school, maar ook van daarbuiten;)
   xxx
   (ja ik zit ook in de schoolkrant redeactie)

 2. Kimberley 27 december 2010 / 17:58

  Heel tof hihi. Ik weet niet echt een goede naam voor jullie schoolkrant. Ik vind het wel heel leuk wat je hebt gedaan. Super!

 3. Marjolein 27 december 2010 / 18:48

  Leuke schoolkrant, een stuk leuker dan die ik had op de middelbare school! Hmm een naam.. Sea Sight Magazine? Of noem het gewoon Aan Zee Magazine oid, ik vind jullie schoolnaam wel tof!

 4. Alyssa 27 december 2010 / 20:52

  Ziet er tof uit. 🙂 Met een naam kan ik je niet helpen denk ik, daar ben ik slecht in 😛

 5. Brigitte 27 december 2010 / 20:59

  Wauw! Serieus, hoe sommige mensen zo goed kunnen schrijven zal ik nooit begrijpen! Je moet er maar op komen!

  Op de middelbare school was ik naar Engeland geweest en daar had ik een stukje over geschreven voor de schoolkrant, meer dan dat is er nooit van gekomen 😉

  Het lijkt me cool om met RTTE in de schoolkrant te komen!

 6. Petra 27 december 2010 / 23:11

  Wij hadden vmbo, havo en vwo in onze school en onze krant heette ‘drie in de pan’. Nu heet hij volgens mij gewoon schoolkrant, haha!

  Mij mag je er wel in zetten hoor, haha! Leuk! (Als jullie mijn blog goed genoeg achten, ;))

  • Lisanneleeft 27 december 2010 / 23:18

   Het volgende stuk wil ik maken over persoonlijke bloggers. En dan is jouw blog toch wel een speciale, dus ik ga je onthouden! Wie weet 🙂

  • Brigitte 27 december 2010 / 23:19

   Dit is een beetje off-topic, maar wauw! Jij hebt echt een super leuke blog! I <3 Amerika 🙂

 7. Charley 29 december 2010 / 12:31

  De schoolkrant ziet er erg leuk uit! Ook die horoscoop was leuk:D
  Een naam weet ik niet echt, sorry. Onze schoolkrant heet de Climax.

 8. Kirsten 1 januari 2011 / 16:37

  Haha, leuk!
  Mascha en Teske! 😀
  Wij hebben volgens mij niet eens een schoolkrant..!?

 9. Ashley 2 januari 2011 / 23:17

  Wat leuk! Ik ben ook altijd veel bezig geweest met de schoolkrant, kon er veel creativiteit in kwijt. Ik zat destijds op het Nieuwediep (weet niet of je dat nog kent, vast wel toch? stond vlak bij het churchillpark, was nog in de tijd van het etty/nieuwediep) en toen was er ook nog geen schoolkrant, dus die heb ik toen samen met een vriendinnetje opgezet. Wat misschien ook erg leuk is (en wat het in onze krant echt HEEL GOED deed, zo goed zelfs dat de docenten ze bij ons vers van de pers zowat uit het kopieerapparaat trokken) is een quote pagina. We verzamelden dan elke keer de gekste uitspraken van docenten. Was volgens mij wel het meest populaire item van onze schoolkrant 😉

  Good luck, ik hoop dat die van jullie net zo succesvol wordt als die van ons, hihi!

  • Lisanneleeft 2 januari 2011 / 23:20

   Tuuuurlijk weet ik het nieuwediep nog! Haha, ik zat zelf alleen op het etty (maar liefst 3 jaar lang). Meneer Schaap had het er nog over dat-ie de schoolkrant van het nieuwediep best leuk vond. Hij regelt de hele boel nu bij de schoolkrant!
   Thanks voor het goede idee 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.