De schoonheid van muziek herontdekken

Hoe vaak heb je al mensen horen zeggen dat ze niet zouden kunnen leven zonder muziek? Ik heel erg vaak. En mensen die helemaal niks met muziek hebben, ken je die? Ik wel, ik ben er namelijk een. Als iemand mij de vraag stelt ‘van watvoor muziek houd jij eigenlijk?’, dan heb ik geen flauw idee. Hoewel…

foto door crosseyed_doll op Flickr

Sinds mijn fibromyalgie luister ik nauwelijks muziek meer. Ik had er gewoon geen behoefte meer aan. Wanneer je altijd hoofdpijn hebt en altijd moe bent, je je nauwelijks meer kan concenteren, dan lijkt het wel of muziek vervelend wordt.

Jaren lang heb ik bijna geen muziek meer geluisterd. Ik heb iTunes op mijn computer staan, bijna helemaal leeg. Ik heb een download programma op mijn computer staan (geloof ik, misschien heb ik hem eraf gegooid). Ik heb geen mp3 speler, of een iPod.

Tot dat de wonderdokter mij wat pilletjes en wat spuitjes gaf. Vanaf dat moment is er een wereld voor mij open gegaan. Ik moet toegeven dat ik zelfs een beetje van muziek begin te houden. Wanneer ik ‘s morgens wakker word zet ik zowaar de radio aan, op 3fm. Want ik heb nog steeds geen mp3 of mijn eigen liedjes in iTunes.

Vandaar ook dat ik iets te veel liedjes op mijn blog begin te posten. Excuses daarvoor, de reden hiervoor is dus dat ik de muziek aan het herontdekken ben.

En oja, welke muziek ik leuk vind? Alles waar je vrolijk van wordt! Echte feel good liedjes. Ja, daar houd ik wel van. Nog tips? Dan hoor ik het graag.

4 reacties

 1. Eveline 11 oktober 2010 / 13:29

  Waar ik altijd vrolijk van word:

  India Arie – Video
  Joss Stone – Super duper love
  Giovanca – Drop it
  Adele – Cold shoulder
  Sia – You’ve changed
  Maroon 5 – Misery

 2. Charley 18 oktober 2010 / 18:31

  Mark Ronson – The bike song
  Bruno Mars – Just the way you are
  Freestylers – Push up
  Travie McCoy feat. Bruno Mars – Billionaire
  Vampire Weekend – Holiday
  Eliza Doolittle – Pack up, skinny genes
  Ellie Goulding – Starry eyed
  Florence and the Machine – Kiss with a fist
  Kaiser Chiefs – Ruby
  Ke$ha – Boots & Boys
  Kelis – trick me
  Kelly Clarkson – I want you
  Klaxons – Golden Skans
  KT Tunstall – Suddenly I see
  Laura Jansen – Wicked World
  Lily Allen – Fuck you
  The Maccabees – Toothpaste kisses
  Maria Mena – I’m in love again
  Marina & the Diamonds – Oh no!
  MGMT – Electric Feel
  Mika – We are golden
  Mike Posner – Cooler than me
  N.E.R.D. – She wants to move
  Nelly Furtado – I’m like a bird
  Nirvana – Lithium
  Don’t Speak – Hey Baby
  Owl City – Vanilla Twilight
  Paloma Faith – New York
  Pixie Lott – Boys and Girls
  Sara Barellies – Love song
  Scouting for girls – This ain’t a love song
  Shakira – Objection
  Sugababes – Overload
  The veronicas – Untouched
  The white stripes – seven nation army
  Yeasayer – O.N.E

  Lekker lange reactie:P

  • Lisanneleeft 18 oktober 2010 / 19:14

   Ahhh dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.