De simpele dingen die het leven zo leuk maken

Lisanne leeft, over de simpele dingen die het leven zo leuk maken. Dat is iets wat je nu bovenaan mijn layout kunt lezen. Binnenkort wordt dat denk ik nog veranderd, mijn blog is namelijk toe aan iets nieuws, mijn blog is veranderd. Maar dat wil nog niet zeggen dat mijn blog niet meer gaat over de kleine dingen die het leven zo leuk maken. Er is altijd iets om je heen waar je even van kunt genieten, alleen misschien zie je dit niet.


Foto door nataliej / Flickr

(Leren) leven in het nu
Doordat ik tijden heb gehad dat ik weken lang in bed heb gelegen heb ik dit geleerd, leven in het nu. Op momenten dat ik in mijn bed lag en uit ellende niet meer wist wat ik moest doen. Wanneer er op zo’n moment een zonnestraaltje mijn kamer binnenkomt ga ik glimlachen. Dat is een enorm genietmoment. Maar wel eentje die je als je druk bezig zou zijn niet zou opmerken.

Ook in The Secret leer je genieten van kleine dingen. Ik herinner me dat hierin stond dat je elke avond, voordat je ging slapen, 7 dingen moest opschrijven. 7 dingen waar je op dat moment dankbaar voor was. En opeens denk je dan aan het feit dat je bed zo lekker warm is, dat het heerlijk donker en stil is in je kamer, dat je iemand hebt die je welterusten heeft gewenst en zo nog veel meer. Er zijn zo veel dingen waar je dankbaar voor zou kunnen zijn. We zijn het alleen vaak niet.

Sta daarom eens vaker stil op een moment om eventjes niets te doen. En denk eens aan wat er op dat moment allemaal fijn is, waar je op dat moment van kan genieten, waar je op dat moment dankbaar voor bent. En ja, er zijn altijd minstens 10 dingen te noemen, maar dit realiseer je je niet als je hier niet bij stil staat.

Er is niet 1 ding
Eigenlijk kan ik jullie dus geen lijstje geven met de simpele dingen die het leven zo leuk maken. Natuurlijk kan ik wel een lijstje maken met welke simpele dingen mijn leven leuk maken, maar dat is niet jouw lijstje. Ik weet nu welke dingen mijn leven leuk maken, fietsen en de zon bijvoorbeeld, waar ik al eerder een stuk over schreef. En al eerder maakte ik een lijstje met dingen waar ik vrolijk van word en besprak ik 9 van mijn kleine genietmomentjes. Maar denk eens na overal die momenten die jouw genietmomenten zouden kunnen zijn.

Iedereen kan genieten
Kortom, iedereen is compleet anders. Maar ik ben ervan overtuigd dat iedereen zijn eigen simpele dingen die het leven zo leuk maken heeft. Ik weet het zeker. Probeer het eens, met bijvoorbeeld het trucje van The Secret, of beter nog, doe het eens overdag, in een drukkere omgeving. Of als je iets aan het eten bent. We kunnen de hele dag door met volle teugen genieten, waarom zouden we dat dan niet doen?

9 reacties

 1. Saskia 2 februari 2011 / 07:49

  Leuk artikel, en oh zo belangrijk om bij stil te staan.

 2. Laura 2 februari 2011 / 08:22

  Je schrijft altijd zulke inspiratievolle stukken, echt respect 😉

 3. Renske 2 februari 2011 / 14:17

  Helemaal mee eens:) Proberen de kleine dingen te zien en ervan te genieten is zo belangrijk. Zo kun je ook eerder tevreden zijn met wat je hebt ipv altijd maar meer te willen.
  Goede tip trouwens, om elke avond voor het slapengaan 7 dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. En inderdaad: een warm bed is zoiets heerlijks, of juist een fris schoon bed… dat soort dingen. Mooi stukje weer, Lisanne!

 4. Lieke 2 februari 2011 / 15:03

  Ben het met Laura eens! 🙂

 5. Rianne 2 februari 2011 / 16:01

  Het is zó moeilijk om in het nu te leven. Denk je dat je in het nu leeft, heb je al weer een gedachte wat je morgen zal gaan doen…

 6. Emma 2 februari 2011 / 16:41

  mooi artikel!
  doet me denken aan het nummer ‘Simple things’ van Amy Kuney 🙂 De hele tekst van dat nummer vind ik zo mooi! Sluit echt aan bij jou en je blog vind ik zelf.

  ‘Simple things, we take pleasure in the simple things
  We take pride in little victories and we wear our simple crowns’

 7. Frouke 2 februari 2011 / 18:27

  Ik zag je blog op Girlscene, en heb je verhaal gelezen. Ik wil ten eerste zeggen dat ik ontzettend veel respect heb voor de manier waarop jij tegen het leven aankijkt. Ondanks al die narigheid kijk je positief tegen het leven aan, en dat is iets wat een heleboel mensen niet eens kunnen. Vaak zeuren over kleine dingetjes, dingen niet waarderen. Altijd maar meer willen, of een pessimistische kijk hebben op het leven. Jij laat zien, dat je, ondanks beperkingen, toch kunt genieten van het leven, juist van die kleine dingen. Hele mooi blog, je bent heel inspirerend!

 8. Lien 2 februari 2011 / 20:53

  Kijk, daar kan ik alleen maar amen tegen zeggen. De laatste tijd zijn er rond mij ook enkele dingen gebeurt en ik probeer nu gewoon van elk moment te genieten en dankbaar te zijn voor de kansen die ik krijg. Zo heb ik net bijvoorbeeld mijn examens afgerond. Ook al heb ik het redelijk zwaar gehad, ik probeerde dankbaar te blijven dat ik de kans krijg om te studeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.