De spullen die ik gebruik voor het bloggen

Wat jullie van mijn blog zien is natuurlijk vooral het resultaat, de website. Maar er vindt natuurlijk ook nog het een en ander plaats voordat ik wat tekst en foto’s op je beeldscherm tevoorschijn kan toveren. Naast een goede dosis creativiteit en een boel tijd zijn er nog meer dingen die ik nodig heb voor mijn blog. Welke camera, programma’s, en andere spullen gebruik ik voor mijn blog?

Haha, deze foto is een tijdje geleden gemaakt… mijn oude layout!

Macbook en alles daaromheen

Om te beginnen heb ik natuurlijk iets nodig waarop ik kan schrijven en bewerken en het hele feest daar omheen. Hiervoor gebruik ik een MacBook Pro. Deze heb ik op een standaard staan met een los toetsenbord zodat mijn houding tijdens het werken beter is.

Verder heb ik sinds kort ook een documenthouder, wederom voor een betere houding tijdens het werken. Werkt super fijn! Hierop leg ik mijn aantekeningen, maar ook bijvoorbeeld een boek of een tijdschrift dat ik wil reviewen kan ik er makkelijk opleggen.

Mijn camera

Verder gebruik ik mijn Canon 1100D heel veel. Ik heb een 17-85mm f/4-5.6 lens en een 50mm f/1.8 lens. De laatste is favoriet, omdat je maar heel erg weinig licht nodig hebt om mooie foto’s te maken met deze lens. Maar de zoomlens werkt ook heerlijk! Ook heb ik nog een kitlens (18-55mm), maar die gebruik ik nauwelijks meer.

Software

Verder draait mijn blog op WordPress en bewerk ik mijn foto’s met Photoshop. Verder gebruik ik voor mijn collages Picasa, je vindt hier een fijne uitleg daarvan.

En verder niet echt iets wat ik gebruik, maar wat je je wellicht afvraagt: mijn layout heb ik niet zelf gemaakt. Dus… als je op zoek bent naar net zo’n mooie op maat gemaakte layout als die van mij moet je bij mijn webdesigner Anouk zijn!

Hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen! Wellicht een idee om jullie de volgende keer meer te vertellen over mijn creatieve proces van blogs schrijven? Of hoe ik aan mijn inspiratie kom? Let me know! En als er nog vragen zijn over mijn spulletjes die ik gebruik bij het bloggen hoor ik het natuurlijk ook graag!

DELEN:

35 reacties

 1. Kimberley 5 juni 2013 / 07:23

  Het lijkt mij leuk om te lezen waar je je inspiratie vandaan haalt! Ik gebruik ook een Macbook Pro en ga volgende week beginnen met Photoshop, hoop dat ik het een beetje begrijp haha 🙂

 2. Paulien 5 juni 2013 / 07:29

  Leuke post en zeker ook een leuk idee om ook wat meer te vertellen over het creatieve proces! Ben benieuwd!’

 3. Lifesplash 5 juni 2013 / 07:30

  Jaaa, de 50mm lens! Lovely! 😀 Die heb ik ook, vind die onwijs fijn.

 4. Daphne 5 juni 2013 / 07:32

  Leuk 🙂 ik ben altijd wel benieuwd naar alle ‘achter-de-schermen-‘ kijkjes. Zeker als medeblogger vind ik het wel interessant hoe anderen het aanpakken.

 5. Mariska 5 juni 2013 / 07:36

  Zulke artikeltjes vind ik altijd erg leuk om te lezen 🙂

 6. Kimberly 5 juni 2013 / 07:49

  Dat wil ik wel lezen hoe jij aan inspiratie komt 😀 kom maar op hihi En die uitleg van picasa is wel handig, ik zie dat ik telkens net één stap miste haha

 7. xhannahs 5 juni 2013 / 08:34

  Leuk om te lezen wat jij precies gebruikt voor het maken van je blogs!
  Ik ben sinds kort ook begonnen aan een blog en ik kan hier zeker wat mee!
  Dankjewel 🙂

 8. Emilia 5 juni 2013 / 08:53

  Leuk om te lezen! Ik ben wel een beetje jaloers op je camera hoor, ik wil ook een spiegelreflex haha! 🙂

 9. Lizzy 5 juni 2013 / 09:51

  Interessant en leuk artikel! Je hebt echt een prachtige camera! 😀

 10. F&F 5 juni 2013 / 14:05

  Leuk! Wij gebruiken om foto’s te bewerken Pixlr.com. Heel handig! En dan gebruiken we vooral Efficient. Denk je nu: waar hébben zij het over? Check de site! 🙂

  Liefs!

 11. Hester 5 juni 2013 / 19:51

  Ik vind achter de schermen artikelen altijd wel heel tof als medeblogger! En anders had ik het denk ik ook heel leuk gevonden. Die opstelling met je laptop lijkt me echt fijn, ik heb hem ook op een standaard staan met een los toetsenbord maar mijn bureau is iets minder diep dus mijn laptop staat nog wel iets dichter bij me. Zo’n documenthouder lijkt me echt handig, voor samenvattingen of, reviews ofzo!

 12. Estrella 5 juni 2013 / 20:10

  Leuk om te lezen. Zelf heb ik onlangs mijn eerste spiegelreflex gekocht. Ik ben al ruim 10 jaar bezig met fotografie, maar omdat het nogal een investering is, wilde ik eerder geen dSLR kopen. Uiteindelijk toch maar gaan sparen en de stap gezet en geen moment spijt gehad! Ik heb de Canon 700D (nieuw model) gekocht.

  • Lisanneleeft 5 juni 2013 / 23:59

   Wat gaaf zeg, heel veel plezier met de camera! 😀 Nu heb je er vast extra veel plezier van!
   Ik ga eens kijken wat voor model dat is, heb er inderdaad nog nooit van gehoord!

 13. Anouk 5 juni 2013 / 21:08

  Leuk om te lezen! Ennuh, bedankt voor de lieve vermelding 😉

 14. Ilse 6 juni 2013 / 11:32

  Leuk om de technische dingen te weten maar ik ben zoals velen benieuwd waar je inspiratie vandaan komt.

 15. rosalie 7 juni 2013 / 14:50

  Ja het lijkt mij leuk om te lezen waar jij je inspiratie vandaan haalt! Je blogs inspireren mij tenminste wel altijd, en daarom ook leuk om dat van jou te lezen.

 16. Tamarah 7 juni 2013 / 19:19

  Leuk om te lezen en wat goed dat je zo’n ergonomische werkplek hebt!

 17. Eline 20 juni 2013 / 20:14

  Er staat dat je Photoshop gebruikt, maar gebruik je dan Adobe Photoshop? Als ik het intyp, krijg ik die namelijk. Waarschijnlijk is dit een hele domme vraag, maar je bewerkt je foto’s altijd zo leuk, dus ik ben even benieuwd 🙂

  • Lisanneleeft 20 juni 2013 / 21:08

   Ja Eline, ik gebruik Adobe Photoshop! (versie CS5.1 om precies te zijn)
   Dankjewel! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.