De toekomst

De toekomst is de tijd die na het huidige moment komt. Maar hoe zit het met mijn toekomst? Ik geloof niet dat ik hier helemaal van op de hoogte ben. Ik weet dat ik hier wel op de hoogte van zou moeten zijn. Al is het maar om me wat beter te voelen.

toekomst
Via weheartit.com

Gisteren zat ik er even doorheen. Niets wilde lukken en alles ging helemaal fout. Normaal dacht ik op zulke momenten, ‘ach, ik heb altijd mijn school/hobby/sport nog.’ Goed, die heb ik nu niet meer. En dat vind ik helemaal niet leuk, omdat dat de dingen zijn geweest waar ik me altijd aan vast hield. Toen ik me afvroeg wat ik nog wel had, kreeg ik een heel fijn antwoord van Sanne. Die vertelde me dat ik een toekomst had.

En met m’n humeurige hoofd dacht ik meteen: een toekomst? Ik heb helemaal geen toekomst! Ik heb juist geen toekomst, want ik heb geen school. Geen klasgenoten. En toen dacht m’n humeurige hoofd nog een keer na. Juist daarom heb ik wel een toekomst, dat ik nog geen invulling heb wil nog niet zeggen dat ik geen toekomst heb. Dat ik geen invulling heb wil juist zeggen dat alles nog kan in mijn toekomst. Dat alles wat ik wil kan gebeuren in mijn toekomst.

Daarop komen we later nog terug, want ik heb geen flauw idee wat ik wil. Op het feit na dat ik de thuisstudie copywriting doe en graag een gezonder lijf wil dan. Maar dat geeft nog geen invulling van de dag en van mijn sociale behoeftes. Dus ik ga proberen daarover na te denken, maar ik vind het moeilijk. Nadenken, vrolijk worden en vakantie vieren.

Maargoed, wat er ook fout gaat, ik heb altijd de toekomst nog om alles totaal anders te gaan doen. Dat is nog eens een fijn idee.

5 reacties

 1. Samira 2 juli 2011 / 17:11

  die vraag stel ik mezelf al te vaak! Meestal ivm studies, wat ik in de toekomst ga studeren! Wat ik wil worden, ik zit daar echt mee in! 🙁

 2. nathalie 2 juli 2011 / 21:28

  hmm zodra je meer weet hoor ik t graag 🙂

 3. Lieke 3 juli 2011 / 08:15

  Iedereen heeft een toekomst, sommige hebben die al ingericht en anderen zien wel hoe het gebeurd. Dat 2e is eigenlijk verstandiger, kan het ook niet tegenvallen!

 4. Iris Anastasia 3 juli 2011 / 10:44

  Belangrijke vragen waar ieder mens op momenten over na moet denken. Uiteindelijk zorgt dat dan weer voor dit mooie stukje zelfreflectie (:

 5. ioon 3 juli 2011 / 12:34

  Je weet nooit wat de toekomst je gaat geven. Niet alles kun je van tevoren plannen en bedenken, soms moet je gewoon gaan en kijken wat je onderweg tegen gaat komen en wat je daarvan wilt gaan gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.