De was doen leuker maken? 3 tips!

We hebben het allemaal, elke dag weer de vuile was die gedaan moet worden. Iets wat niet de grootste hobby is van de meeste mensen, mijne in elk geval niet. Maar toch kun je dit klusje wat makkelijker en leuker maken als je de juiste faciliteiten hiervoor hebt. Dat je een wasmachine in huis hebt is natuurlijk wel redelijk vanzelfsprekend tegenwoordig. Maar niet iedereen heeft een wasdroger in huis. Toch kan dit erg handig zijn. In dit artikel heb ik nog een aantal tips hoe je het wassen leuker en makkelijker kan maken!

Een wasdroger 

Een wasdroger kan het drogen van je was een stuk gemakkelijker maken. Heb je een groot gezin thuis, of woon je met meerdere huisgenoten? In dat geval kan een wasdroger echt een uitkomst bieden. Je hebt niet altijd genoeg plek om al je was te kunnen ophangen. En het duurt een stuk langer als je was aan de lucht moet drogen.

Niet ieder kledingstuk kan in de wasdroger, maar was zoals je handdoeken en beddengoed kunnen prima in de droger. Dit scheelt je weer een hoop werk om je was op te hangen en het kan dezelfde dag weer schoon de kast in. En heel fijn vind ik dat de handdoeken lekker zacht worden, dat vind ik heerlijk wanneer ik de handdoeken weer ga gebruiken! Denk je erover om een wasdroger aan te schaffen? Ga dan verschillende wasdrogers vergelijken en maak een weloverwogen beslissing.

Een wasruimte inrichten

Wil je het doen van de was toch wat gezelliger en leuker maken? Richt dan een wasruimte in. Hiermee creëer je een aparte wasruimte waar je je kleding kunt wassen, drogen en eventueel nog kunt strijken en opvouwen. Door hier een aparte ruimte van te maken, trek je je echt even terug van de andere dagelijkse taken die moeten gebeuren en kun je je echt even focussen op de was.

Want de was doen houdt tenslotte niet op bij alleen het wassen en drogen. Sommige kledingstukken moeten gestreken worden en alle was moet opgevouwen worden. Richt je kamer een beetje gezellig in zodat het een prettige ruimte is om te zijn. Zet bijvoorbeeld wat plantjes neer en zorg dat de ruimte heerlijk geurt. Dit kun je doen door bijvoorbeeld geurstokjes, of geurkaarsen neer te zetten. Verder vind ik het heel fijn om een luisterboek te luisteren terwijl ik bezig ben.

Wij hebben onze zolder verbouwd na het kopen van ons huis, daar is een kantoor voor Bernard gekomen met een extra raam, maar ook een wasruimte met een extra raam. Dat is zó fijn! De droger en wasmachine passen erin, maar ook een droogrek en de strijkplank passen er perfect in. Als je de ruimte hebt is het echt heel fijn, dus als je twijfelt: zeker doen!

Strijken, of toch stomen?

Ben je gewend om veel kleding te strijken en ben je het zat dat hier zoveel tijd in gaat zitten? Je kunt overwegen om een stoomapparaat aan te schaffen, ik heb er ook een. Overhemden zijn niet makkelijk perfect kreukvrij te maken, maar sommige kledingstukken hebben geen strijkbeurt nodig en kunnen prima met de stomer gedaan. Een bijkomend voordeel van stomen is, dat dit een stuk veiliger is dan strijken. Dit komt doordat er nauwelijks een heet oppervlak is waar je brandwonden van kunt krijgen. Daarnaast is stomen ‘zachter’ voor je kleding dan strijken en dit heeft weer als voordeel dat je kleding langer mee gaat. 

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.