De zoektocht naar een mooie jas voor deze lente/zomer

Ik ben dol op mooie kleding. Het geeft mij een fijn gevoel om er leuk en verzorgd uit te zien. Aangezien we in Nederland wel heel vaak een jas moeten dragen vanwege het weer, vind ik het ook fijn om een mooie jas te hebben. Ik heb vier verschillende soorten jassen die ik in de zomer graag draag. Ze zijn nog niet alle vier in mijn bezit, maar ik kan ze wel alvast op een rij zetten. Wie weet inspireert het jou ook!

Nette damesjas

Als eerste wil ik voor de lente/zomer graag een echte jas-jas, een nette het liefst. Eentje die je over elke soort kleding aan kan trekken en dat het je outfit een echte upgrade geeft. Dat vind ik fijn. Ik ben wat gaan rondkijken op de website van De Bijenkorf en kwam daar prachtige nette zomerjassen tegen. Daar haal ik zeker veel inspiratie uit! In de categorie zomerjas dames vind je nog veel meer mooie zomerjassen.

Spijkerjasje

Waar het bij mij in de praktijk vooral op neerkomt is dat ik in de zomer even een spijkerjasje over mijn kleding heen draag als ik naar buiten ga. Want zeg nu zelf: wat kan er fout gaan bij een spijkerjasje? Het staat wel sportief en casual, vind ik. Dat moet ook maar net bij je passen, ik vind het wel leuk staan. Zelf heb ik een lichtblauw exemplaar en een zwarte.

Nette blazer als zomerjas

Aan deze stijl moet ik nog een beetje wennen, maar dat wennen gaat zeker gebeuren, want ik heb ook zo’n mooie blazer in de kast hangen! Ideaal om aan te doen over een nettere outfit. Of juist om een wat casual outfit een upgrade te geven en wat netter te doen ogen als je de deur uit gaat natuurlijk. Ik denk dat je met deze jasjes, die je in de winter gewoon draagt met een jas erover, in de zomer helemaal kan losgaan.

Regenjas

Een regenjas voor dames staat ook nog op mijn wensenlijstje. Ik heb er eentje van America Today, deze worden ook verkocht door De Bijenkorf. Hiervan bestaat een zomerversie en een winterversie, ik heb een groene winterversie, maar misschien dat een lila exemplaar wel heel leuk is voor de lente- en zomermaanden! Want eerlijk: soms moet je gewoon gaan voor praktisch als het weer daarom vraagt. Dan natuurlijk wel het liefst in een leuk kleurtje!

Wat voor jas draag jij het liefst in de lente- en zomermaanden?

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

4 reacties

 1. Darina 28 april 2021 / 14:38

  Ik draag graag een beige trenchcoat. Deze jas past echt overal bij, of je nu netjes gekleed gaat of meer casual, deze jas kan altijd.

  • Lisanne 28 april 2021 / 16:22

   Helemaal mee eens, echt een klassieker die altijd kan!

 2. Naomi 29 april 2021 / 16:52

  Meestal draag ik helemaal geen jas in de zomer. Sterker nog: ik heb jaren geen zomerjas gehad. Meestal trek ik een blazer/vestje/blouse aan als het nodig is. En het valt me op dat dat eigenlijk heel weinig is.

  • Lisanne 3 mei 2021 / 19:26

   Slim zeg! Ik merk dat ik dan meestal mijn spijkerjasje pak (en hopelijk dit jaar ook mijn blazer, want ik heb hem niet voor niets!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.