LIST: December to-do's

De meeste mensen maken in december voornemens voor januari. Daar doe ik niet aan, ik maak gewoon het hele jaar door voornemens. En dan begin ik precies op het moment dat ik het wil (en dat is meestal op precies hetzelfde moment als wanneer ik het bedenk :D). Nu voelt de decembermaand op een of andere manier altijd een beetje als ‘de laatste loodjes’ (wat natuurlijk nergens op slaat, want de wereld vergaat niet ofzo). Maar daardoor is het voor mij wel nuttig om weer even op een rij te zetten wat deze maand belangrijk is!

december

Bron: weheartit

December is natuurlijk een maand vol verleidingen. Verleidingen om dingen niet goed af te maken, toegeven aan het ongezonde en te veel drukte toelaten. Maar dat gaan we natuurlijk niet laten gebeuren. Dit zijn mijn voornemens:

Zo gezond mogelijk blijven eten

Natuurlijk zijn er al een aantal pepernoten in mijn mond verdwenen en kan ik ook niet van een stukje versgebakken cake afblijven. Maar waar het kan eet ik gezond. Zo niet, dan ga ik in elk geval ‘mindful’ zondigen, is mijn plan. Ik ga ultiem genieten van elke kruimel troep die ik naar binnen gooi!

Tijd maken voor rust en ontspanning

December is een maand vol verplichtingen en drukte. Nu werk ik 3 middagen, wat nog voelt als veel, december zit vol met gezellige (maar vermoeiende) dingen, er moet vooruit gewerkt worden voor le blog en er staan gewoon nog ontzettend veel dingen op de to-do list. Feit is dat ik soms nee zal moeten zeggen voor mijn eigen gezondheid. Juist tussen alle drukte door voelt een beetje ontspanning extra fijn.

Mijn blog een boost geven

Vorig jaar, precies rond deze tijd ging er een knop om wat betreft mijn blog. Op een of andere manier ben ik vanaf december als een malle gaan bloggen, en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Misschien wordt het tijd dat we weer hetzelfde gaan doen, kom maar op! 😀

Me zo min mogelijk laten beperken door het weer

De dikke mutsen liggen klaar, net zoals de dikke sjaals. Ik ben klaar om de kou te trotseren! Toegegeven: Ik ben niet zo’n fan van fietsen door de kou, maar ik wil me er niet door laten beperken. Soms wil ik ergens heen maar gaat dat vanwege de kou gewoon niet, maar gelukkig gaat het vaak ook wel. En dit ga ik niet perse voor elkaar krijgen door tóch op de fiets te stappen, een lift van iemand anders of een busritje is ook helemaal niet zo verkeerd!

Regelmaat

Ik ben de koningin wat betreft laat naar bed gaan. Ik ben echt een nachtmens, maar de rest van de wereld werkt daarin niet mee (waarom zijn de winkels ‘s nachts niet gewoon open?), dus ik zal me moeten aanpassen. Elke dag rond dezelfde tijd mijn bed in gaan en proberen om zo veel mogelijk daglicht mee te pakken. Da’s wel zo gezond!

Genieten!

Het mag misschien wel een volle maand zijn, maar dat neemt niet weg dat december een feestmaand is. Van alle gezelligheid, liefde en leuke dingen mag ik best een heleboel genieten. Ik denk dat dit het aller-belangrijkste punt is in dit rijtje. Genieten!

Het blijft leuk, het maken van zulke lijstjes. En hopelijk is het ook nog nuttig, ik ben benieuwd waaraan ik me aan het eind van de maand heb kunnen houden 😀 Hebben jullie punten/voornemens waarmee je je deze maand bezig gaat houden, of doen jullie alleen aan goede voornemens vanaf 1 december?

26 reacties

 1. Laura 5 december 2012 / 07:14

  Haha, dat gezond blijven eten heb ik al opgegeven. Er is zoveel lekkers in huis deze maand dat het gewoon niet lukt! Dus ik geniet maar gewoon in plaats van me zorgen te maken over hoeveel ik wel niet eet. In januari gewoon weer wat vaker naar de sportschool! :’)

 2. MySuperSweetLife 5 december 2012 / 07:27

  Hele herkenbare dingen, vooral het zo gezond mogelijk eten is in de december maanden heel erg moeilijk!
  Liefs

 3. Ingeborg 5 december 2012 / 07:28

  Goede goede voornemens lijst! Ik weet het eigenlijk niet, vooral genieten denk ik!

 4. Lifesplash 5 december 2012 / 07:57

  Goed lijstje, op de een of andere manier heb ik ook helemaal de vertrouwen in je dat het jou gaat lukken Lisanne! Je verteld met zoveel hoop en ik hoop echt dat alles je gaat lukken, ya know, youuuu can do it!

 5. Vera 5 december 2012 / 09:37

  Jaa goedzo, ik wil ook zo veel mogelijk blogjes gaan plannen deze maand. Lekker in het weekend thuis zitten in mn pyjama met een grote mok thee, en typen maar 🙂 leuke voornemens 🙂

 6. Jennifer 5 december 2012 / 11:28

  Goede voornemens inderdaad! Ik zou mezelf ook zo min mogelijk tegen moeten laten houden wb. het weer!

 7. Lisa 5 december 2012 / 14:14

  Ik maak eigenlijk wel altijd goede voornemens in december (voor het nieuwe jaar dus) maar soms verzin ik er halverwege het jaar nog een paar bij, haha. Je hebt een goed lijstje gemaakt!

 8. Jesdiny 5 december 2012 / 15:07

  Wat een fijn lijstje!! Idd dat genieten van snoepen is belangrijk. Dat deed ik nooit en was juist teleurgesteld in mezelf als ik iets lekkers nam. Nu doe ik het gewoon en geniet er extra van. Heerlijk!

 9. Hester 5 december 2012 / 16:17

  Goede voornemens! Ik heb net snowboots gekocht, dan kan ik mijn wintertenen nog een béetje beschermen met de sneeuw etc. die eraan zit te komen…

 10. Charlot 5 december 2012 / 16:44

  Wat een goed n verantwoord to-do lijstje!!
  Heel veel succes!
  Gaat dat gezonde eten ook lukken met de feestdagen? Hihi!

  X Charlot

 11. Marieke 5 december 2012 / 17:01

  I love goede voornemens! En inderdaad: die mogen áltijd, niet alleen in januari! 🙂

 12. Lianne 5 december 2012 / 17:27

  ‘Mindful zondigen’ Ha, die ga ik onthouden!

 13. Lisa 5 december 2012 / 17:52

  Ontspanningstip:
  Kaarsjes aan, maskertje op en gewoon 10 minuten tot een kwartiertje heerlijk rustig op bed liggen.
  Hoofd leegmaken en gewoon helemaal niks hoeven te doen en te denken.
  Oogjes dicht en snaveltje toe.

  Mooi lijstje!

 14. Jet 5 december 2012 / 18:40

  Goed lijstje! Ook heel veel punten waar ik mezelf zo in herken.. haha!

 15. Josephine 5 december 2012 / 19:58

  Alle to do dingen zijn mooi, maar het gezond eten gaat mij niet lukken met alle feestdagen. De rest hopelijk wel, inderdaad genieten, laatste maandje van 2012 😀

 16. Elyne 5 december 2012 / 23:22

  Ik kan me wel vinden in jouw voornemens! Behalve “gezond eten”, die hoop heb ik al lang opgegeven 😀

 17. Ise 6 december 2012 / 12:24

  Mijn ‘voornemen’ is ook om me zo min mogelijk te laten beperken door het weer!

 18. Rosalie 6 december 2012 / 16:46

  Ik heb hetzelfde met het weer, ik laat mij er soms door beinvloeden. Moet ik niet meer doen.

 19. Aaf 6 december 2012 / 21:48

  Leuk Lisanne!
  Het is inderdaad een drukke maand, vergeet niet te genieten!;) X

 20. bianca 8 december 2012 / 00:16

  December is idd altijd zo onwijs druk… zeker belangrijk jouw puntjes 🙂

 21. Olga 11 december 2012 / 22:33

  Haha, vaak als ik een reactie van jou op mijn blog krijg heb je ‘m rond 1/2 uur verstuurd: in de ochtend 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.