Decotime kleurplotloden van Action – dit is mijn review

Toen ik afgelopen week de weekactie van Action zag verschijnen werd ik enthousiast. Er stonden namelijk kleurpotloden van Decotime in. Decotime is een creatief merk dat Action verkoopt, met meestal kwalitatief goede spullen. Al eerder testte ik kleurpotloden die ik bij Action kocht, maar deze van Decotime waren nieuw voor mij. Tijd om ze te testen!

Ze komen in, tot nu toe, twee verschillende pakketen. Ik kocht ze allebei!

Action kleurpotloden: de twee sets van Decotime

Dit zijn de verpakkingen zoals je ze in de winkel vindt. Zoals je ziet is er een roze variant en een groene variant, maar als je beiden koopt heb je al een vrij complete set aan potloden. Het is niet zo dat je echt alleen roze of groene potloden koopt gelukkig.

Per pakket zitten er 44 potloden in, wanneer je beide pakketen met kleurpotloden bij Action koopt heb je dus 88 kleurpotloden. Dat kan echt wel een mooi complete set zijn!

Verpakking van de kleurpotloden

De verpakking van de kleurpotloden vind ik een gróót voordeel. In mijn vorige blogpost vertelde ik al dat mijn favorieten Bruynzeel potloden zijn, maar deze verpakking is zo veel handiger dan zo’n blik met potloden. Deze nemen helemaal niet zo veel ruimte in! Deze potloden kunnen een mooi plekje krijgen op mijn knutselbureau, als ze fijn zijn natuurlijk.

Het werkt namelijk met een ladesysteem. Bij Action verkoopt Decotime ook regelmatig twinmarkers of aquamarkers, deze zitten soms ook in zo’n handig opbergsysteem. Voor potloden was ik dit nog niet eerder tegengekomen! Aan de buitenkant zie je al goed welke kleur waar te vinden is. En een voordeel is zeker ook dat de kleuren aardig overeen komen met de kleur die het kleurpotlood daadwerkelijk afgeeft.

Ze zijn dus helemaal uit te schuiven. Om een potlood goed te kunnen pakken moet je het laatje wel een stukje uitschuiven, maar dat is helemaal geen probleem.

Nog een voordeel: de potloden zijn niet rond of in achthoekige vorm, maar ze zijn in de vorm van een driehoek gemaakt. Ik ben zelf bezig geweest met het testen van alle keurpotloden en ik moet zeggen: na bijna drie uur kleuren kan ik zeggen dat die driehoekige vorm echt wel een stuk fijner is als je lang aan het kleuren bent!

Review Action Decotime kleurpotloden

En dan is dit hoe de kleuren uitpakken op papier! Een korte samenvatting:

 • De kleuren van het uiteinde komen goed overeen met de kleuren van het potlood
 • Er komt veel kleur van de kleurpotloden af, ze zijn vrij intens van kleur
 • Je kan de potloden goed vervagen, maar om dit helemaal netjes te doen heb je wel even een goede techniek nodig, zoals je hierboven ziet ging het niet altijd even netjes. Nu moet ik wel zeggen dat ik snel gekleurd heb, dus met een beetje geduld en oefening gaat het je zeker lukken!
 • De potloden zijn niet heel droog en hard, maar ook zeker niet te vettig en zacht. Eigenlijk een perfecte balans.
 • Zoals je ziet heb je een heel complete set met kleuren als je beide sets koopt. De bovenste vier rijen zijn van de roze set, de onderste vier van de groene set

Kortom: ik ben enthousiast! Voor nog geen €10 heb je een supermooie en complete set kleurpotloden van Decotime, te koop bij Action. Tot en met 6 juli zijn de in de weekactie en ben je voor minder dan €8 al klaar. Ik vind ze net zo fijn als mijn Bruynzeel potloden, terwijl die set (van 72 stuks) drie keer zo duur is en een minder fijn opbergsysteem heeft. En wie weet voegt Decotime uiteindelijk nog meer kleurtjes aan het assortiment toe, dat zou helemaal leuk zijn. Maar dit is éigenlijk al wel genoeg.

Op Instagram zal ik je nog wel op de hoogte houden als ik er echt een kleurplaat (of iets anders) mee ga kleuren. Dat heb ik namelijk nog niet gedaan!

Heb jij al een favoriete set kleurpotloden?

DELEN:

7 reacties

 1. Marrita 3 juli 2021 / 17:19

  Leuke blog. Mooie kleurtjes zeg!

 2. Judith 5 juli 2021 / 19:18

  Jaa top dit dankjewel! Vandaag kunnen scoren!

 3. Kim 11 juli 2021 / 21:17

  Wow, dat ziet er prachtig uit! Het lijkt me super als je een soort asmr-video zou maken waarbij je een kleurplaat inkleurt.

 4. Lois 9 mei 2022 / 21:13

  Zijn deze kleurpotloden ook te gebruiken op craft papier ?

 5. Daisy 13 juli 2022 / 20:07

  Ja ik heb ze ook maar ik heb twee keer 223 en geen 222 dat is wel JAMMER👎 verder helemaal goed

 6. Eugenie Rotscheid-Hildebrand 20 november 2022 / 20:13

  Ik vind ze voor deze prijs opvallend goed. En ja bij sommige kleurtjes moet je wel even iets harder drukken voor de invulling vd kleur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.