Deel je succes

Ik heb mijn Mindfulness box (aanrader!) erbij gepakt, aan de hand van de kaartjes daaruit heb ik een aantal adviezen gekozen die daarop stonden. Deze wil ik graag op mijn eigen manier toelichten! Vandaag: waarom het delen van je succes fijn is!

deel-je-succes

bron foto

Zelf kan ik ontzettend genieten van succes. Voor mij kan succes verschillende dingen betekenen, een aantal voorbeelden:

 • Een periode waarin mijn bedrijf het erg goed heeft gedaan
 • Iets wat ik normaal niet kan, even wel kunnen (bijvoorbeeld een boek lezen!)
 • Of iets waar ik moeite mee heb, wat dan toch gelukt is
 • Iets maken waar ik heel erg trots op ben
 • Een ander succes op mijn blog
 • Of bij mijn gezondheid

Het zijn lang niet allemaal dingen waar ik zelf invloed op heb, maar ik zie het wel als succes. Waarom ik succes graag deel?

 • Omdat het leuk is voor anderen om te lezen! Ik vind dit zelf héél erg leuk bij anderen om te lezen, juist wanneer het om kleine dingen gaat die voor veel mensen vanzelfsprekend zijn.
 • Je krijgt reacties waardoor je het nog meer ervaart als een succes
 • Én de band met de persoon in kwestie wordt hechter doordat jij iets hebt gedeeld.

Verder vind ik het leuk om succes iets meer letterlijk te delen. Wanneer ik iets leuks of moois krijg voor mijn blog, dan staat op de eerste plaats natuurlijk dat het zo goed mogelijk op mijn blog staat. Maar daarna is het ‘over’ en besluit ik wat ik ermee ga doen. Soms houd ik het zelf, maar soms geef ik mooie dingen ook weg aan familie of doneer ik het. Je maakt er iemand anders blij mee, en delen geeft een goed gevoel.

Op welke manier deel jij je succes? En deel je alleen grote dingen, of ook kleinere dingen?

Deze blogpost bevat een affiliate link, door via deze link te kopen steun je mij gratis. Meer weten? Lees het hier.
DELEN:

19 reacties

 1. marije 11 maart 2016 / 06:16

  Na heel wat moeilijke jaren, komt er nu voor mij een mooie tijd aan. Ik wil dit graag delen met de mensen die mij door de rot jaren heen hebben geholpen want zonder hen was ik nu niet op dit punt gekomen. Het maakt mij vrolijk en blij en ik wil graag wat terugdoen. Ook voor de maatschappij zoals vrouwen die door hetzelfde gaan.

 2. MamaOnderneemt 11 maart 2016 / 06:18

  Mijn vriend en ik runnen samen een bedrijf wat steeds beter draait. Wij zijn samen verantwoordelijk voor het succes en we delen het dus ook. Het is echt iets om samen trots op te zijn. Nu hoeft succes natuurlijk niet zoiets omvangrijks te zijn, maar elke kleine overwinning is natuurlijk ook een succes. Het succes waar ik het meeste van geniet zijn de mijlpalen van mijn kinderen: zindelijk worden, leren fietsen, leren schrijven. Van dit succes geniet ik nog meer dan van het zakelijke succes. En ook dit succes deel ik met alle liefde met mijn vriend.

 3. Charelle 11 maart 2016 / 06:56

  Ik den dat je door succes te delen zéker een betere band krijgt met mensen. Ze voelen zich, bewust of onbewust, toch speciaal dat jij hen hebt gekozen om dit mooie moment mee te delen. De volgende keer zullen ze daardoor ook graag iets met jou delen. En inderdaad, door reacties te ontvangen lijkt het vaak grootser dan het (misschien al) is!

 4. Dorien 11 maart 2016 / 06:57

  Ah wat leuk! Een succes voor mij kan zo verschillend zijn. Het zijn vooral vaak mijlpalen van mijn dochter of mijlpalen met mijn bedrijf. Ik sta er wel altijd bij stil, de ene keer ga ik uit eten de andere drink ik er wat op of ga wat leuks met mijn dochter doen.

 5. Bianca Schrijft 11 maart 2016 / 07:15

  Mijn succes is vooral, in een redelijke rot periode van het leven wat voor mezelf opzetten, mijn blog. Mijn schrijven is opgepikt door vakbladen en deze maand word ik voor de 3de keer gepubliceerd.

  • Lisanne 11 maart 2016 / 14:36

   Wat gaaf! Dat is echt bijzonder, vooral als je iets negatiefs naar iets positiefs hebt weten om te zetten en dat anderen dat ook nog eens opmerken. Kun je echt trots op zijn 😀

 6. Ilse 11 maart 2016 / 07:24

  Ik heb niet zoveel succes, dus ik heb ook niet zoveel om te delen, haha! 😉
  Maar als ik eens iets opgestuurd krijg voor mijn blog, geef ik dat soms wel cadeau aan iemand anders.

  • Lisanne 11 maart 2016 / 14:35

   Hihi, dat succes gaat nog komen. Die gaat een inhaalslag maken! <3

 7. Darina 11 maart 2016 / 08:02

  Ik sta altijd stil bij een succes en deel dat ook met de mensen om mij heen. Vaak hebben zij ook bijgedragen aan het succes, dat kan iets heel kleins zijn, maar wel heel waardevol.

  • Lisanne 11 maart 2016 / 14:35

   Dat is helemaal mooi, als je het samen hebt gedaan! 🙂

 8. Leonie van Mil 11 maart 2016 / 08:20

  Helemaal waar, maar nooit zo over nagedacht. Het is inderdaad waar dat ik het leuk vind om te lezen als iemand succes ergens mee heeft en hier trots op is. Hoe klein het ook is. Voor mij werkt dit inspirerend. Goeie tip! Ik ga mijn best doen om wat meer successen te delen. Ze moeten bij mij alleen nog wat meer gaan opvallen hahaha 😉

 9. Rowan 11 maart 2016 / 08:49

  Wat mooi om stil te staan bij je successen. Dat doe ik, denk ik, echt te weinig. Mijn succes op dit moment is mijn blog, ik ben nog maar een half jaar geleden begonnen, maar als ik zie hoeveel lieve (vaste) bezoekers ik nu heb… Wauw. Daar ben ik echt trots op!

 10. ilse 11 maart 2016 / 12:01

  Delen is een groter feest dan krijgen vind ik. Al is het wel zo als je vaak wat geeft er mensen zijn die zich ongemakkelijk voelen omdat zij niet zo vaak iets delen. Ik ervaar het zelf best vaak ben een gul persoon en neem eigenlijk altijd iets mee als ik iemand langere tijd niet gezien heb. Klein attent cadeautje of iets leuks. Maar soms merk ik dat zij zich verplicht voelen hetzelfde te doen. Wat niet hoeft.

 11. Vivian 11 maart 2016 / 17:11

  Mooi! Het klopt ook wel, ik vind het altijd superfijn om het meteen aan iedereen te vertellen als ik ergens enthousiast over ben of als iets is gelukt. Doe ik niet altijd, want dan heeft het ook iets opschepperigs, maar het is wel fijn!

 12. Marit 11 maart 2016 / 17:12

  Over het algemeen deel ik mijn succes wel. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik soms echt voor mezelf gaat, maar ik vind dat dat af en toe wel moet kunnen, zolang je maar niet overdrijft.

 13. Frédérique 11 maart 2016 / 19:04

  Helemaal mee eens, mooie post! Ik deel alles waarvan ik voel dat ik dat graag wil. Het enige moment dat ik het niet doe of op een bepaald moment even niet is als iemand erdoor gekwetst kan raken o.i.d. (als degene hetzelfde deed en geen succes heeft behaald bijvoorbeeld). Dan uit ik het wel, maar niet zo uitbundig bij die persoon, dat zou ik zelf namelijk ook niet willen 🙂

 14. Anouk 19 maart 2016 / 20:53

  Heej lieve Lisanne
  Idd , mooi gezegd !

  ~ Het enige dat toeneemt wanneer je het deelt , is geluk ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.