Denk eerst eens aan jezelf!

Gisteren had ik een gesprek met een van mijn beste vriendinnetjes Mayke. Ze vertelde me dat ik nou echt eens aan mezelf moest gaan denken. Eerste reactie: “dat doe ik heus wel” Tweede reactie: “Je hebt gelijk”. Tijd om actie te ondernemen dus! Of het nou gaat om een nieuwe huisarts, een bezoek aan de tandarts, het upgraden van je kledingkast (want shoppen is zo vervelend) of het doen (of laten doen) van je nagels. Voer vandaag een beetje ME-time in!

 • Iets voor altijd: Durf nee te zeggen. Je hoeft niet altijd overal maar ja op te zeggen. En al helemaal niet als je niet kan, niet wil, of gewoon geen tijd hebt. Daar is niets mis mee!
 • Gaatje in je tanden of veel te lang niet geweest, hup, naar de tandarts! Rare uitslag op je armen, ga naar de dokter! Je blijft het maar uitstellen, dat weet ik best. Maar hoe fijn is het gevoel als je geweest bent en je hoeft niet meer?
 • Een rommeltje in je kamer? Ga opruimen, wedden dat je achteraf blij bent dat je het hebt gedaan.
 • Ga naar de kapper, dat wordt ook wel weer eens tijd. (Sorry, haha)
 • Werk je complete moet-vandaag-klaar to- do list af

Zo, nu ben je weer helemaal up to date, schoon en pico bello in orde. Tijd om te genieten van de rust en het feit dat je klaar bent. Wat nu?

 • Ga zitten en geniet van het feit dat je klaar bent. Adem in, adem uit en geniet van het moment.
 • Maak een wandeling in het bos en snuif de frisse lucht op.
 • Ga in bed een slappe film kijken.
 • Bak een taart of maak de moooiste cupcakes die je ooit hebt gemaakt.
 • Shoppen? Ook ontspannend voor sommige dames.
 • Mijn blog lezen, ook heel ontspannend.

Oke, dat laatste kun je zelf natuurlijk ook wel bedenken. Feit is, dat je jezelf niet moet vergeten. Jij bent ook belangrijk en je hoeft jezelf niet altijd weg te cijferen of altijd maar doen wat mensen van je verwachten. Doe vandaag minstens een van de dingen die ik noemde en belangrijker; geniet van deze mooie dag. Dat ga ik ook doen, have a nice day!

DELEN:

9 reacties

 1. Lifesplash 6 juni 2012 / 07:38

  Moet me een beetje denken aan een lazy sunday. En oh wat hou ik van die dagen! Handige tips. (ik moet trouwens ook naar de kapper lol)

 2. Lenneke 6 juni 2012 / 11:01

  En toch wordt het niet altijd gewaardeerd als je ‘nee’ zegt. Gelukkig is dat iets wat ik geleerd heb om te doen. Mama zei altijd: “Nooit iets tegen je zin doen!” Daar houd ik mij braaf aan. Afgezien van de tentamenweken dan, daar ontkom ik niet aan.

 3. Esmay 6 juni 2012 / 11:58

  Precies, een keertje aan jezelf denken! Tuurlijk, niet altijd. Je moet ook voor anderen klaarstaan, of nouja moeten. Je snapt wel! Maar een keer jezelf verwennen kan geen kwaad, right?!

 4. Lydia 6 juni 2012 / 13:50

  Dit vind ik altijd zó moeilijk! Ik sta altijd voor anderen klaar, maar áls ik eens tijd voor mezelf neem wordt dat gelukkig meestal wel gerespecteerd.

 5. Nathalie 6 juni 2012 / 15:11

  Hmm je hebt helemaal gelijk. Me time zou al zijn ff mn telefoon aan de kant en rustig wat schrijven met een muziekje op 🙂 Even niet constant bezig met nieuwe info en constante bereikbaarheid.

 6. Ise 6 juni 2012 / 16:05

  Voor mij is afspreken met vrienden ook een beetje me-time 🙂 Maar ik snap het idee, zouden we zeker vaker moeten doen!

 7. Rosalie 8 juni 2012 / 15:06

  Ik ga straks, ‘echt!’ Mijn kamer opruimen. Ik voel mij altijd zo goed als dat gebeurt is. Mijn hoofd is dan lekker leeg 🙂

 8. Anne 8 juni 2012 / 16:51

  “Ga naar de kapper, dat wordt ook wel weer eens tijd.”

  Hoe wist je dat?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.