Deze 14 Netflix series keek ik en wil jij ook zien

Deze Netflix series heb ik allemaal in 2022 gekeken, haha. En ik weet zeker dat er ook iets tussen zit waar jij heel enthousiast van wordt! Ik maakte een lijstje met alle series die ik keek met een korte omschrijving. Bereid je voor op heel veel kijkinspiratie!

Downton Abbey

Downton Abbey speelt zich af in het begin van de twintigste eeuw, in een heel mooi groot kasteel. Daar volg je het personeel en de rijke familie die het huis en landgoed bezit. Als de Titanic zinkt, met daarop de erfgenaam van het landgoed wordt er ergens een verre neef vandaan getoverd die de nieuwe erfgenaam is. Dat levert leuke en minder leuke momenten op.

Ik vind de serie vooral heel mooi gemaakt, je bent constant onder de indruk van het prachtige huis en het adembenemend mooie landgoed waar het op staat, net als de kleding die de hoofdpersonen dragen. Verder is het een fijne langzame serie waar je echt voor wil gaan zitten. Hij is niet extreem spannend, maar wel een beetje, soms grappig en je gaat echt van de hoofdpersonen houden.

Emily in Paris

Als de serie begint werkt Emily nog bij een reclamebureau in Amerika. Ze krijgt de kans om in het kantoor in Parijs te gaan werken en die kans grijpt ze met beide handen aan. Je krijgt een kijkje hoe ze haar draai begint te vinden in Parijs.

Dit is vergeleken met de vorige misschien een simpele, maar hij kijkt heel lekker weg en zit vol outfitinspiratie. Echt een fijne feel good serie!

Manifest

Een vliegtuig verdwijnt van de radar… en komt na 5 jaar weer terug. De passagiers zijn geen dag ouder geworden, terwijl de hele wereld gewoon doordraaide. Je volgt een aantal van de passagiers, die proberen te ontdekken wat er nu precies gebeurd is met het vliegtuig. En met hen.

Deze heb ik samen met B gekeken. Ik denk dat ik hem, als ik alleen keek, een beetje te eng had gevonden, haha. Maar hij is wel écht goed. Kan niet wachten op een nieuw seizoen.

Bonusfamiljen

De titel zegt het al: dit gaat over hoe een bonusfamilie werkt. En wel een heel chaotische, maar dat maakt het juist leuk! Deze serie neemt je mee in het leven van een samengesteld gezin en tegen welke moeilijkheden, maar ook leukere dingen ze aan lopen.

Er was een nieuw seizoen van deze serie, de laatste helaas. Ik heb er met veel plezier naar gekeken!

After Life

Een man verliest zijn vrouw en begint met drinken, slecht voor zichzelf zorgen en vooral veel denken aan zijn vrouw. Hij werkt op een redactie van een regionaal blad. Hij maakt onverwachte vrienden terwijl hij zijn vader regelmatig bezoekt in een verzorgingstehuis.

De serie is een beetje gek, met zwarte humor en slechte grapjes, maar uiteindelijk vind ik het wel een heel mooie serie. Maar eerlijk: ik kon de Engelse grapjes maar nét aan, haha.

Too hot to handle

Een realityshow! Zet een stel knappe mensen die graag feesten en los gaan bij elkaar en zeg ze dat ze één ding niet mogen doen: met elkaar zoenen, de liefde bedrijven, en dat soort dingen. Dat gaat natuurlijk helemaal fout. Bij elke misstap gaat er een bedrag uit de prijzenpot. Blijft er nog wel iets over? En voor wie?

Ik schaam me een beetje dat ik dit heb gekeken, maar ik heb toch plezier gehad.

Virgin River

Een jonge verpleegkundige gooit haar leven om en gaat in een klein dorpje in the middle of nowhere wonen. Dat gaat niet helemaal vanzelf. Onderweg leer je de mensen uit het dorp kennen tijdens het uitoefenen van haar baan.

Ik ben een beetje late to the party, maar wat een heerlijke rustige serie is dit. Je gaat ook weer echt van de karakters houden. Ik houd ervan!

Sweet magnolias

Drie vriendinnen beleven samen allerlei avonturen. Met hun kinderen, werk en nieuwe liefdes.

Ik ben aan het nieuwste seizoen begonnen, maar heb het nog niet af gezien. Ik moet eerlijk zeggen: ik moet er weer een beetje in komen.

Love is blind

Oh, dit is ook reality-tv, maar echt heel leuk! Een stel vrouwen en een stel mannen zien elkaar niet, maar kunnen met elkaar daten met een muur ertussen. Zo hebben ze geen idee hoe de ander eruit ziet en kunnen ze een diepe connectie aangaan op basis van innerlijk. Het doel is om na een aantal weken daten in de “pods” (de kamers waarin ze kunnen praten) zich te verloven. Daarna hebben ze een maand om elkaar te zien en te leren kennen, waarna er een bruiloft plaatsvindt. Maar wie zegt er ja?

Heel spannend en superleuk om te volgen! Van sommige karakters ga je houden, aan anderen krijg je echt een hekel, haha.

Inventing Anna

Anna verschijnt op een gegeven moment in New York, waar ze de allerrijkste mensen leert kennen. Ze doet met ze mee, smijt met geld en zo krijg je het idee dat ze er écht bij hoort. Maar is dat ook zo? Op een gegeven moment wordt Anna opgepakt, ze zou mensen opgelicht hebben. Een journalist schrijft over het verhaal en terwijl ze dit doet kom je erachter hoe het écht zit.

Van deze serie heb ik echt genoten! Daarna heb ik ook The Tinder Swindler gekeken, om een beetje in dezelfde sferen te blijven.

One of us is Lying

Vijf mensen op een high school moeten nablijven. Ééntje overlijdt doordat hij vergiftigd blijkt te zijn. Maar wie heeft dit gedaan en waarom?

Deze serie was geweldig, tot het laatste moment vraag je je af wie het gedaan heeft en waarom. Ik hoop dat er nog een seizoen komt! Deze heb ik ook samen met B gekeken.

Brooklyn 99

Deze serie draait om het 99ste district van de New York City Police Department in Brooklyn, waarbij de rechercheurs een nieuwe leidinggevende leren kennen.

Geweldige serie, wel heel flauwe humor. Maar ik kijk hem graag!

Superstore

In superstore volg je de medewerkers van de enorme winkel Cloud9. Je kan je voorstellen dat het in zo’n winkel niet allemaal vanzelf gaat en er weleens iets mis gaat.

Oh dit is een van mijn nieuwste favorieten, het is zo lekker simpel en de grapjes zijn zo leuk, een beetje onbenullig.

For Life

Een onterecht veroordeelde man heeft jarenlang vanuit de gevangenis gestudeerd en mag zichzelf nu advocaat noemen. Hij mag zelfs werken als advocaat! Wanneer hij klaar is met zijn werk moet hij terug de cel in. De andere gevangenen ontvangen natuurlijk graag zijn hulp. Maar kan hij ook zichzelf helpen?

Deze serie kijk ik nu samen met B, heel interessant!

Ik ben benieuwd of jij nog tips hebt!

DELEN:

8 reacties

 1. Mascha eleonora 10 maart 2022 / 20:36

  Ik vond manifest zoooo goed! Er komen nog 2 seizoenen aan *doet een dansje*.
  En seizoen 4 zou 20 afleveringen hebben.

  Die serie heb ik echt gebinged. Hahaah

  • Lisanne 10 maart 2022 / 20:37

   Oooh geweldig, heel blij mee!!

 2. Stephanie 10 maart 2022 / 21:26

  Wij kijken nu atypical, ik vind hem wel leuk! Verder hebben we ozark gekeken en de helft van jouw lijstje ongeveer haha.

  • Lisanne 10 maart 2022 / 21:32

   Wat leuk dat je er ook zo veel gezien hebt! Atypical is ook echt leuk ja 😀 Ozark ken ik niet, die heb ik nog niet gezien.

 3. Marlot 11 maart 2022 / 00:04

  Virgin River echt mijn favoriet tot nu toe. After life wil ik zeker ook nog zien. Bedankt voor de tips 😉, ik kom alleen tijd te kort.

 4. Samantha 11 maart 2022 / 00:52

  Momenteel kijk ik naar “pieces of her”, ook echt een aanrader! Als je zin hebt in feel good series, zijn “the bold type” en “good girls” ook echt iets voor jou!

  • Lisanne 11 maart 2022 / 19:48

   The bold type en Good girls heb ik al gezien, die vond ik inderdaad echt geweldig! Is Pieces of her ook een aanrader?

 5. Tomas 13 maart 2022 / 13:15

  Jaa manifest is geweldig! Ik zag dat seizoen 4 zelfs al in de maak is. Hier moeten we het nog doen met seizoen 2 helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.