Deze 3 vrouwenseries keek ik de laatste tijd op Netflix

De laatste tijd ontdekte ik drie superleuke series op Netflix! Eerlijk: wekenlang, misschien zelfs maandenlang, raakte ik mijn Netflix abonnement niet aan, omdat ik helemaal verslaafd was aan Grey’s Anatomy (op Videoland te kijken). Maar daardoor kon ik al het leuks op Netflix lekker bingen én heb ik nu drie dikke tips voor jou om te kijken op Netflix!

Leuke netflixseries voor vrouwen

Natuurlijk zijn deze series ook aanraders voor niet-vrouwen, ik denk dat het ook superleuk is om samen te kijken. Maar ik denk dat deze series wel gemaakt zijn met vrouwen als doelgroep. Vooral de laatste die ik je ga laten zien! Maar sowieso kijktips als je iets luchtigs zoekt met een lekkere feel good vibe.

Ginny & Georgia

Ginny (rechts, tiener) en Georgia (midden, haar moeder) komen samen in de suburbs wonen, tussen allemaal mensen die eigenlijk heel anders zijn dan zij. Georgia, de moeder van Ginny, wilde graag opnieuw beginnen nadat haar man overleed. En Georgia heeft voor het eerst in haar leven het gevoel dat ze ergens bijhoort, ze maakt snel vrienden in de nieuwe buurt. Eigenlijk is de sfeer van de serie heel gemoedelijk, maar ondertussen merk je wel dat er iets niet helemaal klopt.

Mijn minst favoriete van de drie, maar ik hoop heel erg dat er nog een tweede seizoen komt! Ik ben heel benieuwd hoe het afloopt.

Firefly Lane

Firefly lane is de plaats waar de serie begint: Als Tully bij Kate in de straat komt wonen zijn ze al snel dikke vriendinnen. Dit gebeurt allemaal in de jaren tachtig. Er zitten steeds allemaal flashbacks in naar die jaren tachtig, het “nu” van de serie is 2003. Tully is de durfal van het vriendinnenduo, haar moeder is verslaafd aan wiet en een echt stabiele gezinssituatie heeft ze nooit meegemaakt. Kate daarentegen is een braaf meisje met juist wel die stabiele gezinssituatie. Uiteindelijk blijken ze dezelfde ambities te hebben: werken bij de tv. In het nu zie je waar ze terecht zijn gekomen en door middel van de sprongen terug in de tijd wordt het steeds meer duidelijk hoe dat gebeurd is. Zo ontdek je steeds nieuwe stukjes van de personages.

Firefly lane is een serie waaraan ik in het begin even moest wennen, door de sprongen in de tijd. De eerste aflevering heb ik zelfs twee keer gekeken (de eerste keer heel moe), maar uiteindelijk was het helemaal de moeite waard!

The Bold Type

Mijn favoriet van de drie: echt een meisjesdroom van mij en ik denk dat veel meiden die wel met mijn gedeeld hebben, haha. Deze serie draait namelijk om drie vrouwen die werken bij een tijdschrift. Ze hebben geheime bijeenkomsten in de giga inloopkast van het vrouwenblad waar ze bespreken wat er zoal gebeurt in hun leven.

Wat ik wel leuk vind aan de serie is dat er ook wat feminisme en activisme in voorkomt. Meestal zijn series als deze, die meisjesdromen verwezenlijken, een beetje zoetsappig. Maar deze is juist helemaal van nu, met social media die een grote rol speelt en de personages in de serie lopen aan tegen problemen van deze tijd. Heel leuk en verfrissend om te zien!

Deze serie heeft al 4 seizoenen, alvast lekker veel kijkplezier dus! Dit is wel mijn favoriet.

Op zoek naar meer feel good series op Netflix? Ik maakte eerder een lijstje met 44 van mijn tips.

Zo lang ik nog niets nieuws heb gevonden kijk ik weer Grey’s Anatomy (die duurt zó lang!). Ik ben nog steeds op zoek naar een nieuwe! Welke serie(s) ben jij op dit moment aan het kijken?

DELEN:

4 reacties

 1. Zo simpel is dan geluk 1 april 2021 / 18:09

  Dank voor het delen. Ik heb Netflix pas sinds kort aangeschaft dus alle tips zijn welkom, haha. Zelf ben ik bezig met Vis a Vis en New Amsterdam. Beide aanraders!

 2. Fleur Sophia 2 april 2021 / 20:49

  Oh zo leuk, deze series! Ik heb The Bold Type al een aantal weken op lijstje staan om te kijken, dus ik denk dat ik er binnenkort aan ga beginnen. Ik ben benieuwd!

 3. Heidi 19 april 2021 / 14:05

  • Ken ik helemaal niet.
  Zal zeker eens een kijkje nemen.

 4. Dionne 23 mei 2021 / 19:54

  The Bold Type heb ik ook net afgekeken, kan niet wachten op het laatste seizoen! 😍 Maar nu ik weer zonder zit denk ik dat ik Firefly Lane dan maar eens ga uitproberen. Ben benieuwd 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.