Deze 4 glutenvrije baksels maakte ik de laatste tijd

De laatste maanden heb ik weer wat glutenvrije baksels gemaakt! Deze keer heb ik vooral recepten gebruikt die niet al glutenvrij waren, maar ik heb ze zelf glutenvrij gemaakt. Zo heb je veel meer opties op het internet voor lekkere dingen die je kan maken! Deze vier dingen maakte ik de laatste tijd, ik laat het je graag zien. Het zijn taarten, cakes en een bananenbrood.

Yoghurtcake van Chickslovefood glutenvrij

Dit is een heel lekker en gezond recept, namelijk met Griekse yoghurt, gezoet met enkel honing. Ik had mijne op een lagere temperatuur moeten zetten voor langere tijd, zoals je ziet is mijne een beetje ingezakt, haha. In plaats van speltbloem en speltmeel gebruikte ik een glutenvrije bakmix. Dit zijn mixen van verschillend meel door elkaar waardoor het het meest op tarwe lijkt, waardoor je het makkelijk kan vervangen. Je vindt dat soort mixen bij Albert Hein of bij Holland en Barret. Het recept dat ik gebruikte vind je hier.

Glutenvrije aardbeienkwarktaart

Het is wel duidelijk dat ik niet aan foodstyling doe, haha. Hoe krijgen al die foodbloggers hun taart zo netjes op de foto? Maar oké, dit was mijn favoriet uit het rijtje. Een aardbeien kwarktaart. Voor deze bodem gebruikte ik oaties, die zijn toch wel echt het lekkerste als bodem. Voor de rest heb ik gewoon het recept van Lekker en simpel gevolgd. Dikke aanrader! De volgende keer doe ik er wel iets meer gelatine in.

Glutenvrij bananenbrood

Een goed recept voor glutenvrij bananenbrood vinden is nog best een uitdaging. Tot nu toe had ik nog geen goed recept gevonden, maar ik denk dat we een winnaar hebben! Het is een recept van Laura’s Bakery, ik ben echt fan van Laura’s recepten. In plaats van de gewone bloem heb ik mijn glutenvrije bakmix weer in de strijd gegooid. Net als de blauwe bessen, die heb ik er zelf ook aan toegevoegd. Met succes! Hij heeft wel iets langer in de oven gestaan dan in het recept, waardoor hij nu perfect was.

Kijk nou! Dit is echt een perfect bananenbrood, deze ga ik zeker vaker maken.

Glutenvrije citroenkwarktaart

En… nog een kwarktaart. Ze zijn zo makkelijk te maken en ze zijn zo lekker! Dit recept van Uit Paulines keuken heb ik niet helemaal netjes gevolgd (ik had niet goed gelezen), waardoor ik de slagroom niet heb geklopt. Ach, dat geeft niets, want door de gelatine is hij toch mooi stijf geworden! Ik gebruikte bij deze bodem Degestives van Schär, maar volgende keer ga ik toch voor de Oaties. Ondanks dat was hij wel erg lekker hoor!

Mocht je nu niet glutenvrij eten, dan zijn de originele recepten ook prima normaal te maken! Maar dus ook goed glutenvrij te doen. Dat is wel fijn om te weten! Ik voel me helemaal een keukenprinses dat het me gelukt is om alles met succes om te toveren naar een glutenvrij receptje.

Heb jij onlangs nog dingen gebakken?

DELEN:

4 reacties

 1. Romy 14 augustus 2021 / 15:05

  Oeh, ik krijg nu heel veel zin in kwarktaart. Want zien die twee er heerlijk uit! Banenenbrood vind ik ook altijd erg lekker. Mijn vriend eet glutenvrij, dus ik vind het ook altijd een leuke uitdaging om lekkere glutenvrije recepten te maken. De blog van Oh My Pie (en haar twee bakboeken) zijn hier groot favoriet 🙂 Wij hebben laatst haar perenkruimeltaart gemaakt en die was ook een groot succes.

 2. Irene 15 augustus 2021 / 14:02

  Ik heb nog nooit kwarktaart gemaakt omdat gelatine me zoveel gedoe lijkt maar die aardbeikwarktaart spreekt me wel aan!

 3. Soraya 15 augustus 2021 / 19:04

  Ik maak het vegan bananenbrood van simple veganista graag en gebruik dan glutenvrije havermeel als vervanger en ook vervang ik de boter door zelfgemaakte appelmoes. Ik pureer de natte ingrediënten met een staafmixer en dan krijg je uiteindelijk echt een lekker bananenbrood.

  Maar de aardbeienkwarktaart die jij hebt gemaakt lijkt me erg lekker!

 4. Kelly 22 augustus 2021 / 15:53

  Ik krijg spontaan zin om te gaan bakken! Vooral de aardbeien kwarktaart ziet er erg uitnodigend uit. Al trekt de citroen kwarktaart me eigenlijk ook wel… 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.