Deze creatieve hobby’s zijn het proberen waard

Creatief bezig zijn is echt helemaal mijn ding! Eigenlijk heb ik altijd wel een hele lijst met creatieve projecten waar ik graag mee aan de slag wil gaan. Maar mijn favoriete creatieve hobby’s, die laat ik je zien in deze blogpost. Wie weet vind jij er ook wel eentje heel leuk?

Miniatuurhuisjes bouwen

Een miniatuurtafereel bouwen vind ik heel erg leuk om te doen! Bij Action heb je kleine blikjes, maar ook grotere huisjes of speciale varianten voor in de boekenkast met lichtjes. Je koopt de set met alles wat je nodig hebt en een handleiding. En dan kun je lekker aan de slag. Hoe ik dit huisje bouwde zie je hier. Ik maakte ook een keer een grotere die ik via Ali-Express kocht. Inmiddels hebben ze in onze boekhandel ook veel varianten staan.

Aquarelleren

Aan de slag gaan met aquarel is ook heel leuk. Hier heb je weinig voor nodig, je kan met weinig benodigdheden al heel veel maken. Beginnen met aquarel? Daar lees je meer over in deze blogpost. Zelf vind ik het heel leuk om persoonlijke post te maken met aquarel.

Journallen

Een journal bijhouden is prefect voor de mensen die graag schrijven. Maar naast schrijven kun je in je journal ook tekenen en aan de slag gaan met stickers of tapes. Zo’n 9 jaar geleden schreef ik deze blogpost met een kijkje in mijn journal van toen.

Snail mail, swappen of postcrossing

Ik ben dol op mooi papier en deze liefde deel ik graag met andere mensen door leuke post te sturen. Dit kun je doen door middel van een snail mail, een envelop vol minipapiercadeautjes op een creatieve manier in elkaar gezet. Postcrossing is iets simpeler: je stuurt een kaartje de wereld over en ontvangt ook kaartjes van over de hele wereld, heel leuk! En swappen was vroeger heel populair, vooral de Instaswap, in dat geval stuur je elkaar een pakketje met kleine cadeautjes. Hier kun je je andere creatieve projecten natuurlijk ook in verwerken!

Borduren

Ik ben door Iris ge√Įnspireerd om het borduren ook te geen proberen. Dit is hoe ik begon. Heel veel heb ik nog niet gemaakt, maar het is echt een ultieme langzame hobby. Je doet allemaal kleine stapjes en uiteindelijk wordt het een mini-kunstwerkje.

Dit zijn mijn favorieten, maar ik heb ook nog een heel lijstje met dingen die ik graag zou willen proberen! Heb jij ook een creatieve hobby?

DELEN:

3 reacties

 1. Simone 1 maart 2024 / 08:04

  Leuk om te lezen welke hobby’s je hebt! Ik vind je aquarel altijd leuk om te zien. Sowieso zou ik zelf ook graag mooi willen kunnen tekenen, maar helaas. Toevallig heb ik deze week ook nog een artikel over mijn hobby’s gepost ūüôā

 2. Patricia 3 maart 2024 / 15:51

  de miniatuurhuisjes doe ik ook weleens, maar ook lego is erg leuk. De minibloks van Temu haha. ik wil graag postcrossing nog proberen en doe ook regelmatig diamondpainting

 3. Heidi 9 maart 2024 / 17:25

  Super mooie dingen.
  Met acrylverf werk ik ook super graag mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.