Deze glutenvrije producten móet ik altijd in huis hebben

Ik eet nu een jaar of negen glutenvrij. Negen jaar geleden was het een grote uitdaging om fijne glutenvrije vervangers te vinden, inmiddels heeft Albert Heijn een geweldig glutenvrij schap waar je eigenlijk alles wat je nodig hebt wel kunt vinden. En als je weet welke producten lekker zijn zit je altijd goed. Als je glutenvrij eet kun je wel gewoon rijst en aardappelen eten, heel veel voeding is van nature al glutenvrij. Maar welke glutenvrije vervangers heb ik altijd in de kast staan? Dat lees je in deze blogpost!

Zelfrijzende bakmix van AH

Als er in een recept zelfrijzend bakmeel staat, gebruik ik deze mix van melen altijd. Het is fijn, want ze hebben zulke verhoudingen van glutenvrij meel gemaakt dat het het meest op tarwe lijkt. Dat is met het Freee meel ook, dat werkt erg fijn.

Je kan ook zelf je melen samenstellen, voor brood of koekjes. Dan gebruik je bijvoorbeeld rijstmeel, maismeel, boekweitmeel, tapiocameel en gebruik je bepaalde verhoudingen. Ik heb geen zin om dat helemaal zelf af te wegen en samen te stellen. Dus dan zijn die samengestelde melen van Freee en AH lekker makkelijk!

Freee basismeel

Als je in een recept tarwemeel ziet staan, dan vervang ik dit gewoon door dit meel. Gaat altijd goed! Als je en roux moet maken of op een andere manier bloem moet toevoegen, dan gebruik ik dit ook altijd. Erg fijn spul. Dit koop ik bij AH.

Pizzabodem Schär

Wil ik pizza eten? Dan is het het allerlekkerste als ik dit doe met een pizzabodem van Schär. Deze moet je nog wel zelf beleggen, maar dat vind ik helemaal de moeite waard. De pizza’s uit de diepvries zijn ook wel oké, vind ik, maar tegen een zelfgemaakte pizza met deze kant-en-klare bodem kan voor mij niets op.

Barilla pasta

Normale glutenvrije pasta is ook prima, gewoon van Albert Heijn bijvoorbeeld. Maar die van Barilla lijkt nog nét even iets meer op gewone pasta met gluten. Dus daar gaan we meestal voor!

Wraps Schär

Deze gebruiken we heel vaak. Ik hoor weleens dat andere wraps lekkerder zijn, maar ik vind die van Schär prima. Ze breken wel snel, maar nadat je ze een half minuutje hebt opgewarmd zijn ze weer helemaal flexibel.

Deze gebruiken we met de crispy chicken van Santa Maria (ja, echt, deze is glutenvrij!), of gewoon in combinatie met een verspakket. Of vistaco’s. Wraps zijn zo veelzijdig!

Eat Natural granola

Hier kan ik kort over zijn: deze granola eet ik elke ochtend in mijn yoghurt. Heel lekker! Deze worden ook verkocht bij AH.

In combinatie met deze proteïnebolletjes en blauwe bessen bijvoorbeeld helemaal perfect.

Bakker Leo bruin brood

Qua gewone sneetjes brood ben ik erg kritisch. Alleen het brood van Bakker Leo vind ik écht heel lekker, dat lijkt een beetje op van dat simpele casinobrood (het komt nooit in de buurt van zo’n echt vers glutenbrood met knapperige korst helaas, haha). Maar ik vind dit brood dus top! Ik bewaar het altijd in de vriezer.

Ik heb het heel lang elke ochtend gegeten, lekker met geroosterde paprika spread, tomaat americain (te bestellen bij Crisp) of avocado van de markt.

Als je nog nooit bij Bakker Leo hebt besteld, dan kun je een proefpakket proberen. De eierkoeken zijn in elk geval geweldig!

Afbakbroodjes van Lidl of Schnitzer

Afbakbrood is vaak wel goed te doen, maar het lekkerste brood vind ik dat van Schnitzer. Als anderen een stokbroodje eten, eet ik een Schnitzer stokbroodje. Lekker met kruidenboter of aioli.

Ik vind die van Lidl (die twee keer per jaar een week te koop is) er erg op lijken, dus die koop ik ook. De variant van Lidl met tomaat vind ik ook heerlijk, perfect voor bij een soepje of als tussendoortje. Hier doe ik kaas op.

Makkelijke browniemix van Lidl

Ook van de glutenvrije week bij Lidl, deze bakmix. Je moet wel verse ingrediënten toevoegen, maar dit heb ik bijna altijd wel in huis. Als er bezoek komt en je wil een vers baksel op tafel zetten, maar je wil het wel makkelijk houden, dan is deze mix perfect. Hij mislukt namelijk nooit!

Ik gebruik deze niet heel vaak (eens per half jaar denk ik, haha), maar het is toch fijn om hem in huis te hebben!

Zoals ik al zei is veel voeding van zichzelf al glutenvrij, dat probeer ik zo veel mogelijk te eten, vervangers zijn namelijk niet altijd gezond. Maar het is heel fijn dat je met deze producten bijna alles kan maken of zelfs direct kan eten wanneer je er zin in hebt. Verder zijn er nog heel veel lekkere koekjes en andere snacks te verkrijgen, maar die heb ik niet standaard in huis, haha.

Ik hoop dat je het kijkje in mijn glutenvrije keukenkastjes leuk vond!

DELEN:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.